Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 147
  • 676
  •   1
Отговори
# 465
Ние се разхождаме на улицата пред нас😆Обикаля по съседите да им гледа животните понеже живеем на село .Прави се че помпа гумите на колите.Като го кача в количката да ходим по-далече се вози макс половин час .После слиза бута я той, застава да чопли някъде с пръчка и половин час не можем да мръднем или някаква друга глупост с която пак да възпрепятства движението и накрая го качвам в количката и го прибирам на бегом докато мрънка🤣Като ходим някъде в цивилизацията пак така.Малко в количката колкото да стигнем от точка А до Б и после слиза.То не ходи моя и в нас тича през глава от стая в стая.
Мъжа ми пък го научи да пишка на сифона в банята а не на гърне и сега където види сифон, разбирайте и в някой ресторант, застава до него и вика Чиш Чиш😂Акането няма и да го коментирам, там едвам съм го научила да си казва от време на време след като се е наакал😀

# 466
  • София/Севлиево
Браво,моят нищо не казва за тоалетна,само понякога се хваща за памперса...
И ръка много не обича да дава,но все пак за мен се държи,за татко си не иска.

# 467
Момичета имам едно питане , доста по различно от бебешорските...
Може би някои от вас помнят . Преди 1 година на 25 май големият ми син за малко да умре , поради задавяне/засядане на голяма монета в гръкляна му , за щастие и моя голяма радост е жив и здрав ,детето ми Господ го запази жив. Искам да направя почерпка на същия ден но не знам каква , дали с много хора трябва да е или просто да приготвя в къщи нещо печено, да поканя 1 семейство приятели и да ги почерпя , за това че детето ми се оттърва живо и здраво. Или трябва да е с много хора ?

# 468
  • до най-прекрасния мъж
Зависи какво си си нарекла. Аз претърпях тежка катастрофа преди години и за щастие се разминах с две малки драскотини. Всяка година на този ден правя курбан. Купувам жив петел, нощува една нощ на вилата ни и ММ го коли точно на датата. Варя с лук и морков на курбан и раздавам на 3 къщи. Така знам, така правя. Можеш да поканиш хората и вкъщи. Може с много, може с малко. Може с агне, може с петел,  по време на пости с риба. Може варено, може печено. Както ти е на душа, така го направи. Знам само, че е добре животното да е живо, но съм правила и с пиле от магазина. Занеси пакет сол в църквата попът да ти я освети и сготви, каквото си решила да е, с нея. Това е в общи линии. Запалете си по една свещичка в църквата за здраве и се помолете да нямате повече премеждия. Hug

# 469
Аз се включвам в темата за гърнето.

Ние постигаме много добър успех без памперс.  
НО ... наложи ли ни се да излезем за по-дълго с колата > слагаме памперс > и КРАЙ. На следващия ден няма никаква следа от наученото и започваме отначало. И това се повтори два пъти.

Моля за съвет!

Вече се чудя дали да не мъка гърнето с мен навън. Питам се и дали не подраних, но детето толкова протестира срещу памперсите, че ми дожалява.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 23:24 от Katelyn

# 470
  • au bout du monde
Аз имам сгъваемо гърне и го взимах с нас в началото.
Махай памперса щом не го иска и взимай гърнето с вас.

# 471
viala, по принцип такава почерпка или както и казват всички "за здраве" няма конкретни изисквания, което да спазиш. Намисляш си нещо и просто го раздаваш или събираш хора, които да почерпиш. Може да е само на най-близки, може да е на комшиите, може да е на приятели или само на някой, който е помогнал тогава, няма значение, това си решаваш ти. Както и за нещата, които да включва почерпката, може да е дори нещо, което детето обича. Тук важно е самото действие, което ние наричаме "за здраве", а то си е живо щастие и благодарност, че детето е живо и здраво. Направи го, щом си решила.

# 472
Ще го няправя.
Още ми е в паметта , още ми е  шок , знаете ли , не мога да го приема чак до там, че да го забравя това нещо. Ще остане в паметта ми завинаги . И понеже баткото е много палавичък , той не е лош , не е буен или нервен ,но все играе на някакви игри и му се случва нещо без да иска ( я ще се удари или ще падне...)... същото беше и тогава си спомням , парата му беше паднала в устата търкулвайки се , не я е слагал умишлено..... та някой път му се ядосвам на някои неща , но кото се замисля..... само да са ни здравички !!! Другото е наистина "бели кахъри"

# 473
И за мен тази история беше разтърсваща и не съм я забравила...
Да сте живи и здрави!

# 474
Привет, мамчета.
Как сте? Много ми е долипсвала комуникацията с вас. Зачетох се в старите публикации, когато бяхме бременни с октомврийчетата. Сега в групата на септемврийчетата не са толкова активни като вас. И аз не съм, де. Някак не върви много 😅

Аз ви пиша и със съвет, знам, че тук ще се отзовете, а и заедно сме преминали през бременността.

Сега съм бременна в почти 26 седмица, но бебче на последния преглед върви малко по-назад, с десетина дни. Преди това с 5-6 си вървеше почти през цялото време, после наваксваше, после пак 5-6 и така. Двете АГ не са притеснени, бебе си е ок. Изписаха ми витамини и казаха, че ще навакса.

Но ми е много странно, тъй като малката винаги вървеше напред и се роди 3.800, 14 дни преди термин. Даже в началото на тази бременност ми казаха да не пия витамини, за да не го “угоя” до 4 кг и да не мога да го родя естествено. А нали уж второто в повечето случаи е по-голямо. Помня, че имаше такива случаи при вас. Моля, ако има някоя мама, която чете, да сподели опит.

Коремчето ми също не е чак толкова голямо, колкото първата бременност, но и тогава той беше наистина огромен.

Освен това за сега е седалищно и го усещам много странно и много по-малко. Сякаш ме рита нявътре. Хем този път съм със задна плацента. Явно наистина всяка бременност е супер индивидуална. По това време вече малката помня, че вече се беше обърнала и така стоеше до края. Може би от там идва разликата в усещането на ритничетата.

# 475
Всяка бременност е различна, както всяко бебе е различно, не ги сравнявай и да мислиш, че има нещо нередно при второто.

При мен първата бременност бебето беше седалищно, загнезди се така и не мръдна до края, родих секцио. Риташе ме ниско долу вдясно, а главата я мушеше в жлъчката ми, с която имах проблеми.
Втората бременност си беше главично, е направо ми разказа играта на стомаха и ребрата с крачета.
Това мерене седмица напред-назад, не обръщай внимание. Важното е да расте с всеки следващ път, те си имат и пикове на растеж. Зависи дали са измерили правилно, нали го смятат по формула. На феталната също всичко да е наред.

# 476
Може бебчето да со е по-мъничко-гени. Първото се роди 11 дни преди термина 3.400.Второто 20 дни преди термина 3.450. Първото вървеше ту назад, ту напред.
За седалищното приятелка прави упражнения показани от АГ и за няколко дни се обърна в 28 седмица. Каза, че са трудни, но роди нормално.

# 477
Карди за кога ти е термина , моят е за 4.09😀
Спомням си преди време как прочетох в темата, че си бременна и казах на мъжа Леле какви ентусиасти са тези хора, на мен през ума не може да ми мине скоро пак да забременеявам.После се оказа, че съм била бременна като съм си го мислила 🤣
Моята бременност също няма нищо общо с предишната.Изобщо и не ги сравнявам.Бъдещия батко се роди 2770 две седмици преди термин.Важното е да се развиват добре и да са живи и здрави, не се вглеждай в грамове, щом и докторите казват, че всичко е ОК.
Аз никъде не пиша, даже и не чета в група за бъдещи мами.Има само една на пациентките на моя доктор в която съм от отдавна и се хващам колко различни сме майките, които не ни е за пръв път и как изобщо не мога да седна и да се завълнувам за неща за които другите се вълнуват, тревожат....То и време много не ми остава да се притеснявам и да го мисля😁

# 478
Карди за кога ти е термина , моят е за 4.09😀
Спомням си преди време как прочетох в темата, че си бременна и казах на мъжа Леле какви ентусиасти са тези хора, на мен през ума не може да ми мине скоро пак да забременеявам.После се оказа, че съм била бременна като съм си го мислила 🤣
Моята бременност също няма нищо общо с предишната.Изобщо и не ги сравнявам.Бъдещия батко се роди 2770 две седмици преди термин.Важното е да се развиват добре и да са живи и здрави, не се вглеждай в грамове, щом и докторите казват, че всичко е ОК.
Аз никъде не пиша, даже и не чета в група за бъдещи мами.Има само една на пациентките на моя доктор в която съм от отдавна и се хващам колко различни сме майките, които не ни е за пръв път и как изобщо не мога да седна и да се завълнувам за неща за които другите се вълнуват, тревожат....То и време много не ми остава да се притеснявам и да го мисля😁

Аййй, за 07.09 съм аз. Много сме близко 🤩

Да, съгласна съм, че може просто бебето да си е по-мъничко, аз съм дребна (макар че на моя семейството са си големи хора 😅). Не съм се притеснила супер много, просто ми е странно, защото с малката не ми се е случвало да ми кажат, че върви малко назад, а напротив. Дори когато раждах чувах само “леле, колко голямо бебе”. 🫣😄 Та, подсъзнателно или не, ги сравнявам.

# 479
Еее, съвсем в реда на нещата е едното да има повече от теб, другото повече от мъжа ти. Изобщо не се притеснявай! Радвай си се на времето, в което ви остава да сте само трима, а скоро (живот и здраве) ще е още по-пълна къщата 🤗

Аз да питам дали имаме мами, на които им предстои записване на ясла? Много ми е на кантар работата на мен. Хем ми се иска да има повече социализация малката с нейни наборчета, хем....ми е малка 🥺 Не, че са я приели или само нея чакат в яслите, де. Просто започна вече много да ми се върти в главата това "Ами, ако я приемат? Ще я запишеш ли?". Ей на такава вълна съм, психопатска 😂

Общи условия

Активация на акаунт