Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 148
  • 676
  •   1
Отговори
# 450
Да ви успокоя, че не всички на ясла са нон стоп болни. Бях бременна когато каката беше на ясла, беше първа градинска група когато се роди бебето. Не съм я спирала, не е боледувала много.
Бебето за година и половина веднъж се разболя. Сега каката е втора градинска и боледува повече, бебето не.

# 451
376, тъкмо се включвах и аз да успокоя, че не винаги е така критично с боледуването. Племенничките ми са с 2 години без 1 месец разлика и са направо железни хлапета. Кака ми беше адски наплашена от всички за боледуванията, а минаха (почти) без такива. Когато и по-малката тръгна, пак така си продължиха нещата. Имунитет и имунитет 🤷🏼‍♀️

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 14:34 от chrissie-d

# 452
Здравейте! Моите големи деца са ученици... не съм ги спирала от училище само защото се роди бебето 😃
Имам въпрос. Учите ли малките на гърне? Големия научих на 1г.8м следващия на 1г3м НО Изабела не иска и седи на гърне,тоалетна или издържане на ръце...приемам съвети, всякакви.

# 453
  • au bout du monde
Когато е готов тогава. Големия след като стана на 2г2м  стана мн бързо и лесно.
Малкия лятото може да пробвам, но ако не иска няма да насилвам.

# 454
Каката се научи на 2.5г.Преди това пробвах 2 пъти, ама не сядаше нито на седалка, нито на гърне. Много капризна работа.
Сега с момченцето от 10 дни се учим(1.6г) и доста добре са нещата. Сяда без драма когато го подканя,казва пиш.
Слагаме още памперс, когато спи и излиза. Само ме притеснява, че пишка по 100 пъти, а когато приучавах каката, тя започна да пишка по-рядко.

# 455
Аз слагам Ирина на гърне за сега един-два месеца три на ден. Оставям я за известно време. Не винаги пишка. Сутрин след съм, ако я сложа си пишка. Мисля като стане лято да купя гащи и да я пробвам дали ще мога да сваля пелената. Ако стане супер, ако не здрав да е. И без това в яслата може да й върнат пелената. Иначе си седи на гърнето като и оставя играчки.

# 456
  • София/Севлиево
Аз купих преходни гащи за отказване от памперсите,но чакам да стане топло и тогава ще го пробвам.Иначе съм го слагала на гърнето,но плаче и бяга и не го насилвам,когато-тогава.

# 457
Моя син си разнася гърнето на всякъде, взима си го и си сяда, ползва го за столче. От време на време иска да му свалям памперса и да сяда гол на него, но след 10 секунди става, съответно не е свършил нищо и започва да търчи гол нагоре надолу и ме е страх да не напишка някой килим. Интересното е че като беше на годинка и един месец (точно преди да го пусна на ясла) се бях ентусиазирала и го слагах много много често на гърнето и в продължение на седмица акаше всеки ден там и пишкаше на всяко слагане, но след седмица започна да плаче и да не иска да седи на него, та сега го слагам когато се сетя или той пожелае. За себе си съм решила, че не искам да насилвам нещата, когато е готов предпочитам за няколко дни да го махна, отколкото да го дебна постоянно, да се стресираме взаимно и тн..
В яслата обаче имат някаква странна практика, понеже там ги слагат често на гърнета, та по-малките дечица ги слагат с дрехите, което според мен им действа объркващо, но нямам кой знае какви опции. Мисля, че памперса ми е най-малката драма към момента.
Кажете, моля ви, само с моя син ли с всеки избиващ зъб преживяваме апокалипсис. Винаги се разболява, вдига температура между 38 и 40.8, абсолютно невъзможен е…. Останаха кучешките, от които един се е показал мъничко, но тези зъби ми оставиха такъв емоционален отпечатък, колкото не са раждането, коликите и безсънните нощи първата половин година. Оплаках се 😩

# 458
Моята девойка вече има избили почти всички зъби, само горните 2 кътника не съм видяла дали са пробили. Много тегава работа са тия зъби. Поне нямаше температури и подобни, но за сметка на това безсънни нощи и рев имаше в огромни количества.

Вашите деца вече усеща ли се, че навлизат в бебешкия пубертет?

# 459
О, да! Не знам дали си е от характера, но нещо малко да му откажа или да не стане на неговата и веднага ляга по земята или почва да посяга. Дори примерно ако иска нещо и аз се забавя с няколко секунди почва да реве. Поне поспря да си бие главата в земята, засега. Обяснявам, говоря, гледам да не се впрягам, ама като чета сега е едва началото, към 3 ставало страшно. Ще разберем, хаха
От няколко седмици започна все повече думички да се опитва да казва и е много сладък, когато измежду бърборенето позная някоя членоразделна думичка ми става мило. Но през повечето време като ми "говори" и ме гледа право в очите с надеждата, че ще разбера нещо и аз нищичко не разбирам ми става тъпо. В тези ситуации се чудя сега какво да правя, аз му казвам, че не го разбирам, ама не ми се ще да му секвам мерака, та може би ще се правя че разбирам или ще пробвам да му "Отговарям" на неговия език.. Вие какво правите с малките бърборковци?

# 460
Малката и с 16-те зъба до момента не е имала драма (и докато го казвам чукам на дърво, мятам сол, правя цигански колелета 😁). Но! От едно известно време насам, когато огладнее, ако яденето не е готово, просто пощурява. Застава в краката ми, докато приготвям НЕЙНАТА храна и крещи “Аммм-Амммм-Амммм!“, което е нещо между рев и крясък. Изключително нетърпелива е за храна.
Бърбори много, все повече започвам да я разбирам, но и аз не спирам да ѝ говоря, де 🤷🏼‍♀️
На гърне седи не повече от 10-20 секунди, след което драсва нанякъде. Не бързам. Нека се стопли, надявам се лятото да е нейното време за тази работа.

# 461
  • София/Севлиево
Росен си седи с 12 зъба и вечно си гризе ръкавите на дрехите, ако го облека с къс ръкав си дърпа деколтето и гризе него, та предполагам че скоро ще има още зъби,но засега нищо.
Баткото не ми е карал бебешки пубертет,този се опитва да ми прави някакви номера и да реве за щяло и нещало,но хич не му се вързвам и не му обръщам внимание,съответно бързо му минава.Не се е тръшкал засега за нещо,но съм виждала по площадките за какво иде реч...

# 462
Тръшка се нонстоп, реве, пищи нарочно прави неща които са забранени и знае, че ще ме дразни с тях.😀Старая се да не му обръщам внимание, обяснявам, по някое време и почвам да викам като вече е в ситуация в която е на косъм да се осакати ....Като не стане на неговата и сме навън ляга на улицата.Пльосва се по очи и не мърда.Съответно се налага да го вдигам, за да не го сгази някоя кола, а докторите ми повтарят максимално да не се занимавам да го влача.И вече просто престанах да го извеждам сама навън.Ако има някой с мен ОК, ако няма в двора да си лежи колкото иска на ливадата като не разбира от дума.😆Хвърля играчки когато се ядоса.Веднъж ме скуба зверски нарочно за коста.Опитах да обясня спокойно да спре ама той половината коса щеше да ми оскубе ...Накрая го стиснах за ръката и му казах спокойно А на теб така приятно ли ти е😁😁😁Той много мрази като се удари някъде и нещо от сорта.Пусна ме веднага и му обясних че и на другите хора не им е приятно като ги скубе, дърпа, бърка им в очите и след тази случка спря.Един Господ знае обаче докога....Като хвърля играчки пак говоря , че ако има някое приятелче при него така ще го удари и ще го заболи, то ще плаче, но той си продължава и това е🥴

# 463
  • София/Севлиево
Голди, честито за бебчето.Твоят сладур без количка ли го извеждаш навън?Аз когато съм сама го слагам в количката,седи си вътре и се кефи, като го извеждаме с ММ е без количка и се почва рев, че не иска да ходи, а някой да го носи.И понеже знае, че мама не носи (Вецев ми забрани да го нося след като проходи стабилно, че нали имах смъкване на органите и правихме едни процедури)почва да реве на баща си и ММ ще не ще го вдига и носи на конче.Ама като кажа да го изкараме с количката-не, нека ходи детето.Детето обаче прилича на майка си-хич не си пада по ходенето Sweat Smile

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 17:31 от Елислава

# 464
  • au bout du monde
Моят иска без количка. Но ръка не дава. Баткото пък иска количка. Та сега баткото вътре, а малкия тича около нея.

Общи условия

Активация на акаунт