Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 29 871
  • 676
  •   1
Отговори
# 570
Честито на всички с прекрасни новини. Много Ви се радвам и много завиждам. Heart Вие сте най-големите Супер герои.

Изведнъж моите ежедневни проблеми ми се сториха просто нищожни.

Ако някоя мама на второ не е ползвала слинг с първото, горещо препоръчвам да не отлагате и да опитате с новото бебче. Гушкаш малкото и си с две свободни ръце да гониш каката/баткото Simple Smile

Успех с бебетата! Лека бременност на очакващите!

# 571
  • София/Севлиево
Ехей ,как сте?Надявам се всички да са добре.В групата във ФБ(но не тази, която създадохме тук от форума) има доста движение,но тук...Все се надявах тази тема да я изпишем до края на лятото...
Ние сме добре.Росен расте,говори(и то много),обича да си пее(при това доста добре) и така.Чакаме 1 ноември, когато ще тръгне на ясла,но вече няколко пъти минаваме от там и все иска да остава.
Сега вълненията са ми повече около големия, който е в 8 клас и всичко му е съвсем ново(не му е за пръв път,но за пръв път няма никакъв ентусиазъм в него)...

# 572
  • София
Ние биваме като цяло. Цяло лято бяхме в ремонт и сменяне на жилище и сега има малко за довършване, та все се чувствам виновна, че не обръщам достатъчно внимание на детето. Дори с памперса не успявам да се заема. А в яслата искат поне някакви основи да поставя. Ще я пусна края на октомври чак.
Зори също приказва страшно много. Освен това е научила израза "готино е" и се ползва за всичко в момента. Обаче ако се опитам да ѝ пея, идва и ме спира с думите "Не пей!"
Аз се опитвам да я отбия (макар съвсем да не ми беше такъв плана), защото съм бременна в 8 г.с. и плодния сак е леко отлепен. Първоначално мислех да я кърмя докато тя желае, но със сигурност поне в началото на яслата, за имунитет. Но при сегашното положение по-добре да я спра. До момента намалих кърменето да е само за приспиване. В резултат нощем като се буди я гушкам докато заспи пак и спи една идея по-добре от преди. Освен това почна да яде доста повече на закуска от преди. Явно липсата на кърма нощем си казва думата.

# 573
И ние сме в процес на отбиване от няколко дни. Искам сам да се отбие, но ми дойде в повече тези дни като започна да ме дърпа и да се тръшка по 1000пъти на ден. Сега и при нас е само за заспиване и вечер, като снощи обаче се будеше през два часа, мисля, че за да си навакса... Днес обедния сън беше в количката, така, че не съм дала, да видим тази вечер как ще е. Аз пък искам, ако го пусна на ясла да съм го отбила преди това, а не след това да започнем отбиване. Не искам да му се събират много нови неща. С гърнето сме до никъде,рядко го слагам дори. Още не говори, казва броени думички,мама, бате, тате, дай и май това е. Плямпа си на бебешки иначе. Но иначе разбира всичко и успяваме да се разберем😄 това е общо взето при нас

# 574
След два месеца мъки с памперса, мога да се похваля с успех. В средата на юни започнахме, последния месец има само инциденти, защото се заиграва. Нощния още не съм го махнала, защото понякога спи при нас на спалнята и не искам да ми напишка матрака, но обикновено е сух сутрин.
От една седмица и аз вече кърмя само за нани-нани и той милия няма търпение. Като дойде време и само казва: айде, идвай, давай, мляко Grinning
Дърдори много.
Започна да яде повече, особено кисело мляко.
Скоро мисля да го уча на обяд да заспива сам. Интересното е, че изведнъж си хареса една плюшена играчка да заспива с нея и я гушка, докато го кърмя. Мисля, че много ще помогне, сам си я избра, без да му казвам каквото и да било. Той е много гушливо момче.
Ще ми остане да го науча да дъвче. Това ще е последното голямо предизвикателство. За момента хич не иска и много се сърди, ако не е пюре. Солети и бисквити все още не са му много интересни. Поне с банан, ако успея да започна ще е добре.

# 575
Аз съм в депресия, защото наближава време да се върна на работа, а не искам да я оставя 🤪 Сега се наслаждавам на всяка минута бели.

# 576
Хей, хей😘Привет на всички.

Сетих се за групата и реших да пусна едно съобщиние.

Не мога да изчета съобщенията, но на всички ви за хубавите новини, честито🤍
Радвам се за всяка една от вас.
Сигурно няма да ви забравя никога, особено за споделените емоции и тревоги по време на бременността.

Пожелавам ви здраве и сбъднати мечти.
Аз и моят юнаак сме добре, доста е палав, игрив.
Отскоро започна да казва доста неща, опитва се да свързва по две три думи, заиграва се сам.

Дневното кърмене го махнах преди дни, като цялата съм нахапана от рев и сълзи.

Записан е за ясла, след рождения ден мисля да го пускам.
Цикълът ми дойде преди 2-3 месеца🤷🏼♀😀

Януари де връщам на работа, живот и здраве.

За сега не обмисляме второ дете.
Надявам се ако е писано, то да дойде само.

Целувки за всички

# 577
Eleyn, честито за хубавата новина! Стискам палци ❤

Моята малка августинка в събота става на 40 дни. Толкова бързо лети времето. 🥹
Иначе пуснах каката на ясла. Планът беше от по-нататък, но се промени в действие.
Изненадана съм колко лесно се адаптира. Нямаме никакви проблеми. Стои цял ден, спи, яде, слушала много. (Пу-пу-пу). Сутрин поплаква малко, докато я оставя, но бързо се успокоявала. 🥹

Ние сме махнали памперса, бибите. Хапва си детето. Като цяло са доволни от нея в яслата.
Аз си се гледам с бебето и си отдъхвам леко само с едното дете. Като цяло още се опитвам да свикна с безсънието отново. Сутрин тъкмо заспя и алармата ме буди да глася каката за яслата. 🥲
Надявам се поне малкото да си махне скоро нощното хранене, защото събужда и каката и става страшно 🥲

# 578
Eleyn, честито. Безпроблемна бременност и се пази.
CardyR, аз не разбрах кога второто стана на 2 г. Толкова бързо минава времето, особено когато са с различен режим. Но пък вече с баткото си играят заедно и много се забавляват. Ирина му ходи по петите и дори в тоалетната го преследва. Ама, не хваща от него да свалим пелените. Голяма мъка е. След сън я слагам и пишка. Вече втори ден сама сяда на гърнето по голяма нужда. Но не казва нищо. В къщи гледам да е гола, защото в жегата много бързо се обрива. Няма да успея да ги сваля до градината. А тя тръгва на 9-ти октомври. Дано не се разболява, че големия ходи един ден и после една седмица го лекувам от сополи.
И на мен не ми се връща на работа. Имам доста натрупана отпуска и трябва чак декември да започна. Поне ще имам време за адаптация на малката. Тя вече ходи на 15-ти. Учителките й подариха книжка и много игра на двора. Опитва се да дърпа бибероните на децата. Не говори, но си плямпа на бебешки и води разговори с всички. Големи обяснения дава, сигурно се оплаква от мен Simple Smile Иначе си играе с всички деца, особено с по-големите. Не удря и не блъска, което е изненада защото батко й го прави, ама само на нея. Вече все по-рядко, защото разбра, че я обича и само го повтаря и ходи да я прегръща.

# 579
  • au bout du monde
Моето вчера стана на 2 😃
Решихме да отидем във Велинград вместо да правим парти с роднини. Децата много се забавляват. По цял ден повтарят, че са на спа. Малкият говори вече и си имам едно малко човече.

На ясла тръгва от вторник. Дано да свикне, че няма кой да го гледа. Аз съвсем случайно си намерих работа и почнах от началото на месеца. Големият е на градина от 15септ. И всичко ми е на пълни обороти. Всички викат сега като ги пуснеш ще си починеш 🤪 да ама не, започнах работа.

# 580
La Libellule, успех с новата работа!
Честит рожден ден на всички мъници, които вече са направили две обиколки около слънцето ии незабравим празник на всички, на които предстои!
Вчера празнувахме и ние, сутринта се събрахме приятели с дечица, вечерта семейно. Беше много приятно и спокойно, малкия беше мноого щастлив от вниманието, балоните и тортата.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 09:32 от Азалия

# 581
  • София/Севлиево
Честити рожденици.Честито и на новите ни бременни момичета.
На нашата ясла не ги искат с махнат памперс, даже е изключение ако някой не носи.Росен казва "ако,пиш" от много време,но не иска да седи и да върши нищо в гърнето.
Голяма драма е обличането на яке/жилетка и слагането на шапка.Такъв рев му дърпа,че чак ми става страшно.Как ще я караме зимата не знам.Тая сутрин пък рева,че съм облякла една рокля и като го питам гола ли да ходя ми вика "да" Hushed

# 582
  • София
Това с шапката беше така при нас миналото лято. Зимата нямаше проблем, защото и на нея ѝ беше студено и се оставяше да ѝ сложа шапката.

# 583
  • София/Севлиево
Вече е октомври.Честити да са всички дечица и техните семейства.
Ето един рожденик

# 584
Честит да е! Здрав и силен юнак на мама и тати ☺ Много е пораснал 🌸
Вече е октомври.Честити да са всички дечица и техните семейства.
Ето един рожденик

Общи условия

Активация на акаунт