Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 29 872
  • 676
  •   1
Отговори
# 555
Яренце, падна ми ченето направо😂Честито!❤️Бъдете живи, здрави и благословени.От такива смели майки готови да гледат по три деца имаме нужда🙂
На Карди вече съм и честитила😉Но и тук ще и кажа, че е огромна късметлийка, че са живи и здрави и Всичко ще се нареди.❤️
И аз вече се срещнах с моята девойка.Беше планувано секцио за 31 ви, но нещата не са забавни, когато се случват по план.😂Изтекоха ми водите и се появи в 38 гс. 2850 грама принцесата на мама.Лилия.Имаме си някакви малки премеждия, но нищо сериозно и се надявам че и двете сме добре.Ние сме още в болницата, надявам се в неделя да ни изпишат.Милия ми октомврийски батко все така си щурее на воля и аз също усещам каква мъка ще е това наше приключение, но важното е само да сме живи и здрави.Оставила съм го на баща му и бабите и като се опитват сега да ме занимават с въпроси от сорта кажи какво да му сготвим директно им заявявам да ме оставят на мира, защото са възрастни хора и все едно дете трябва да могат да отгледат😃Не мога да мисля за всичко и всички.Снижила съм си очакванията и изискванията както казва Яренце.
Главен приоритет за сега ми е да опазя живота на бебето от баткото и да не го издрънка с някоя количка в главата или да реши че е плюшена мечка за яздене 🐻

# 556
  • София
goldfinch, честита радост и на теб!!! 😍 Много бързо възстановяване и скоро да се гушкате всички вкъщи! 🥰 (без яздене и колички в главата 😁)

Иначе- и на нас ни паднаха ченетата 😃 но какво да се прави- така било писано. 😁 Ще е забавно с “3 под 5” 😵💫

# 557
Привет и от мен! Голяма сила сте, вдъхнахте ми кураж, че и ние чакаме живот и здраве бебе догодина, а октомврийчето си иска нейното, все мрънка, тръшка се, абе взима ми тока. Поне бременността ми е лека и си се гледаме пу пу. Притеснявам се дали ще се справим и дали ще мога да дам любовта си наравно, но всяко притеснение за неизвестното е нормално. Аз моите очаквания в интерес на истината съм ги снижила, защото видях, че понякога те са тормоз не само за мен, но и за детето, а пък като са две съвсем. При нас таткото е по-стриктен и с по-големи изисквания 😁

# 558
  • София
happy378, кога чакате бебчето (ако не е тайна)? 😊

Точно вчера водих за пореден път тоя разговор с таткото по повод хаоса вкъщи. Нервира се колко е разхвърляно, кара се на децата. Отново го попитах дали няма да се примири вече? 😃
Има 2 варианта:
- да се примири и вечно да е разхвърляно
- да се караме постоянно, всички да са нещастни и вечно да е разхвърляно… 😃

А пък с 3- ще трябва да свиква, няма как.. 😁

# 559
Края на февруари, мернах те и в мартенската група, че в началото я посетих и нея, защото бях назад с 2 седмици. Възхитих се на куража ви за 3то, а и честито на всички, ще се справите, дори когато е трудно намирайте нещо, на което да се усмихнете, всички сте силни и правите и невъзможното за вашето семейство! ☺️

# 560
По повод хаоса.Всяка вечер след като си легне "баткото" в нас е все едно е минало торнадо, цунами и е имало земетресение по едно и също време.😃Храна по пода, чинии навсякъде, дрехи по земята, шишета, играчки, каквото се сетите.Мъжа отива да го приспива вечер, понеже аз се отказах да се боря с него вече яко бременна.През това време аз с огромния корем чистя, прибирам, подреждам, като трябва слагам и някоя манджа на котлона.И след една такава тренировка в която половин час не седнах, за да оправям щетите по етажа, влиза мъжа след като е приспал детето и заявява "леле тука е егати и кочината"🤣🤣🤣

# 561
Честити бебчета! Да са здрави и много спокойни, за да може и мама да си е починала и щастлива!
Cardy, историята със спешното секцио ме върна към моето второ раждане. По същия начин бях на запис и ме вкараха набързо в операционна. На хубав ден се е появила малката, Света Богородица ви е пазила и ще я пази цял живот!
Относно хаосът и децата, всичко минава. Болестите са неизбежно, но много зависи и от детето и от периода. Когато нашата кака беше бебе, баткото ходеше на градина и мъкнеше разни неща. За щастие тя не боледуваше много сериозно, сополи да, но без усложнения. Педиатърката твърдеше, че е защото я кърмя, дали е така не знам. Сега със София, също я кърмих, но се роди още по ковидно време и на 2 месеца кара Ковид, на 10 месеца някакъв вирус с повръщане (има Ротарикс), на 1 година кара грип А. Та какво да кажа, минава. Не се притеснявай, гледай да имаш време и за себе си (сега звучи трудно, но не е невъзможно) и да си спокойна. Смятам, че когато ние сме в кондиция и сме щастливи, сме по-полезни и за децата дори, изнервена майка няма търпение да обясни и тн. Относно ревността, мисля че и друг път съм споделяла, много говорих и обяснявах, че мама обича всички по равно и с големите като се появи по-малкото гледах да имам ден само за тях. Дали ще излезем сами за малко, дали ще изиграем едно Не се сърди човече или нещо друго, но само с тях и мина. Не сме имали изблици на ревност. Не е лесно, но те порастват за миг, ще мине и този миг.

# 562
Яренце, аз съм в шок 😁 Поздравления! Дано всичко минава леко!

Ние винаги сме искали 3 деца, като много исках първите 2 да са породени. В никакъв случай не се заричам, но след второто раждане рязко и категорично заявих, че оставаме с двете си девойки. Може би ще ми мине след време (след многооооо години евентуално), но за сега не мога и да си помисля за трето. Та… направо си герой. 🙂

Благодаря на всички за пожеланията. Наистина Богородица изглежда ни е закриляла. Датата е вълшебна. Миналата година правихме кръщенето на октомврийчето. Някой ако ми беше казал тогава, че след 1 година ще родя на този ден…. нямаше да повярвам. Явно няма нищо случайно. Моя ходи на следващия ден даже да запали по 1 свещичка за здраве.

# 563
  • София/Севлиево
Карди,честита госпожица.Родена е на Голяма Богородица и да знаеш,че тя ви е закриляла и вярвам,че и за напред ще продължи (това е моята светица,избрах си я още като дете и и при двете ми раждания държех иконата ѝ в ръцете си и вярвам,че тя помогна голямото дете да оцелее при раждането, отделно че и той се роди на голям църковен празник).
Яренце,чудех се кога ще споделиш хубавите новини.Честито ❤️
И у дома тъкмо подредя и все едно не съм, вече не ми прави впечатление.
Бебе номер 3 засега остава един бъдещ проект, защото Росен е страшно ревнив и привързан към мен,ще почакаме,по закон ембрионът ще ми го пазят до ноември 2025,на 42 ще съм тогава,но няма да съм нито първата,нито последната родила на тази възраст,само да се получи.

# 564
Честит бебенца, да са живи и здрави. Не е важно кога са се родили, а че всичко с тях и с вас е наред. Да растат честити и усмихнати. С две деца е трудно, представям си с три, но няма да разбера. Второто дете няма да го разхождате в парка. Ще порасне по площадките. Но пък така ще има контакти с много деца. Е, болестите са лош бонус от това, но пък градят имунитет. Моята е много комуникативна. Не говори още, но ходи при хората и им бърбори много. И се катери след брат си като маймуна.
Много бързо минава времето с две деца. След няколко месеца ще се чудите кое ви е било толкова трудното, като сте били само с по едно. След много малко време ми свършва втората година майчинство, а ми минаха като миг.
Още малко на морето и започват работа, градини, ясли. Ирина се поразболя малко, но мисля, че бързо ще й мине. Сега се чудя как да сваля бързо пелените, като не казва. Че има голям обрив и дори гъбички от тях. Но ще се справим някак си.
Възхищавам се от майките с три и повече деца. След кошмарните, още неизлезли, зъби на Ирина не ща видя друго бебе.

# 565
Честити бебчета!
При нашите деца разликата е 3 години, малко по-осъзната възраст. Не съм спирала каката от градина, казвах и да не се навира в бебето когато е болна. Не се е разболявал.
По един месец в началото бяха двете баби, който се занимаваха изцяло с каката, след градина и когато е болна.
Винаги има драма с две деца, за играчки, за вниманието на мама, но всичко минава.

# 566
Ейййй, как хубаво се раздвижи темата Simple Smile
Моят юнак много се разбира с кака си, много си играят, все по-хубаво става.
Още си муца кърмата, но сякаш взе да намаля, дано се отбие скоро. Още не иска да дъвче, само пюре иска. Научи са да пишка в гърнето, за акото казва, но обикновено твърде късно.
Яренце, страхотна новина!
Аз пък всеки път се чудя как става така, че бременността е страшна изненада за двойките, все едно не се прави секс Grinning

# 567
Лелее, момичета, огън сте! Честито за бебчетата, страхотни новини. Бъдете здрави и благословени! Спряхте ми дъха направо от щастие. Нека само хубави моменти да ни спохождат.  А това, че е разхвърляно...Ами няма значение. Моят мъж преди се дразнеше повече, сега поразреди, но му повтарям, че един ден всеки ще си е грабнал пътя нанякъде и ще бъдем двамата. Тогава ще си мечтаем да ни е разхвърляно 😞

# 568
Супер че има смели мамчета с по 3
Честито на всички които са новородили и новозабременели хаха Simple Smile)))))
Истината и че нашите октомврийчета порастнаха и си станаха големички ,  а в нашите очи децата ни винаги ще ни изглеждат малки 😍

# 569
Честито и от мен, мамита ❤️
Здрави нови бебчета желая 🌻

ПС - Яренце, ти си вдъхновение!

Момичета, ако мъжете ви мрънкат за разхвърлено, непочистено... Моля ви, просто им връчете прахосмукачката и парцалите и нека си го направят хубаво 🤷🏼‍♀️ Вкъщи си имаме негласна уговорка - аз готвя, той чисти и мие. Другото е кой, когато може. Всъщност, напоследък често се случва готвенето да пристига в торбичка до вратата, но...it is what it is.

Общи условия

Активация на акаунт