Отчаяна съм и си мисля, че няма край това мъчение вече от една година и половина. Всичко започна след лечение с два антибиотика, заради подут лимфен възел на лявата ингвинална гънка. Не се повлия и го премахнаха оперативно. Месец след лечението и операцията, развих Кандида албиканс от антибиотиците. След това имах бактериална вагиноза. Хапчета много, а ефект почти никакъв. Облекчение най-много за един месец. Обикалих много лекари в Силистра (родния ми град, в който кадърен лекар НЯМА), Стара Загора при д-р Ния Кирчева, после във Варна и така се откри уреаплазма парвум. Лечението беше Авелокс 7 дни и уж специално направени влагалищни глобули в аптека за 10 дни, за да ме предпазят от кандида. Не ме предпазиха! Лечението приключи и нямаше ден, в който да не ми пари и боли. Отказах се от Варна. Препоръчаха ми д-р Ина Цонева от Стара Загора, която ми каза че уреаплазмата била се излекувала (не знам как прецени без изследване), на прегледа установи че съм зачервена, подута и имам бяло течение като пресечено мляко. Оплакванията ми бяха парене и бяло течение. Отново било кандида. Изписа ми Клотримазол глобули за 6 дни, Залаин за 6 дни, Флукорик 1 таблетка през два дни. Каза след месец на контролен преглед. След лечението паренето изчезна, но има лек сърбеж и бяло течение, което не знам дали е от предстоящия ми цикъл (нормално е да има преди цикъл леко бяло и прозрачно течение), или е от инфекцията. Чакам да ми свърши цикъла и да отида на преглед. Не съм пускала повторно изследване за уреаплазма, което е грешка. Но и тук четох, че трябвало да се изчака месец след лечението на уреаплазма за контрола.
Въпроса ми е има ли добър гинеколог в Стара Загора, който да разбира от Уреаплазма и Кандида. И да може да ме излекува най-накрая, защото това е голямо мъчение за мен, което малко хора разбират.