В Барбарони ще налита АВГУСТинчето на плодовата пита

• 11 803
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Деси- аз знам, че се вари вътрешността на дюлата- заедно със семките- правила съм на Валето,но най му помага чай от шипки-а и в него има витамин С.За нар-а съм чувала само за сока-за корите-не....
Sunnily* - най-после показа фотографиите Mr. Green,но нали покрай базара си заета ,та ти е простено.Аз също се мернах там в неделя,ама нали съм отнесена,никой познат не видях Embarassed-купих си няколко дрънкулки,но още не съм украсявала-не си падам много по това-украсявам на 24,12 и веднага след 1,01 махам украсата.Просто зимата не е моят сезон и много ,много не я обичам.Харесвам Коледа като семеен празник,но откакто се омъжих....малко ми е кофти...хем при нашите искам да отида...хем при свекитата...поне сме наблизо...но...абе не ми се нрави много-много.Мислех си да сме си самички,но ...и това не става...
Страшно коледно настроение,няма що Embarassed.Но Тази седмица съм решила да се взема в ръце,към петък ще украся нашата елха,в събота на майка ми/това си ми е традиция от малка и не се отказвам/,после може да "забъркам"едни коледни сръбски сладки-не съм ги правила от години,но е доста пипкава работа и затова,ама са много вкусни...Дори и торта може да направя за Коледа....
Така стига с моето "оптимистично"коледно настроение...
чао от мен Hug

# 121
  • Sofia
DesislavaDim, и на мен ми го казаха нашите това за кората от нара, но не съм пробвала. Не съм и пазила корички, честно казано.

vnd, при нас проблемът с гостите е решен - 24ти вечерта се празнува със семейството, т.е. ще сме си вкъщи, следващия ден на обед по традиция винаги сме при баба, вечерта ще сме при нашите (може би ще прехвърчим през другата баба м/у двете гостита), а свекитата заминават на 23ти за Германия, та преди това ще трябва да изтърпя един обяд с тях.

Радвам се, че оздравявате лека-полека, дано вече зачеркнем тая тема с болестите!

# 122
Деси, не знам за нара ама се чудя корите дали не ги обработват с разни химикали та от тая гледна точка  newsm78. Иначе нашата консистенция днес беше по-добра  Crazy но я караме на бисквитка по хапка две, бананче по хапка две, каша пак така и изобщо апетита ни е изфирясъл и няма изгледи да се върне докато сме на тази диета, а поне още седмица трябва да я караме на олекотен режим и...............еми няма да яде от коледната пуйка Яво  Joy

Вени, и аз като младоженка бях така разчетворена по тия празници и се изпокарвахме на темма кой първи и при кой втори ама нещата се поулегнаха с времето и сега си караме бъдната вечер в къщи, както си му е и реда, после на другия ден обикаляме и роднините. Канила съм ги в къщи и двете мили двойки баба и дядо, но повярвай ми това е било най-голямата ми грешка  Joy верно щях да намразя Коледата  Naughty Иначе на базара аз бях целия ден, но в събота, а в неделя минах само за един час, че бях градска отпуска за коледни подаръци  ooooh!

# 123
Привет от нас  Hug

Нинето, украсата ви е супер  Peace

Мен много ме е яд че не можах да отскоча до базара, просто трябваше да си гледам Стефанаки.

Деси, това за нара е абсолютно вярно. НО, да знаеш че сока е много гаден, аз съм го пила веднъж това чудо и така ми пресече рядкото щастие че след това 3 дни не можах да отида то тоалетната. Така че си помисли хубаво дали да го даваш на детенце.

На мен най-ми харесва Бъдни Вечер вкъщи при нашите. Събира ме се със сем. на брат ми и братовчедка ми. Много е празнично и всичко е адски вкусно, всеки приготвя по нещо, пръскам се по шевовете от ядене. А подаръците под елхата са толкова много, че не се побират под елхата.
Тази година ще се падне на мен честа да направя питката с парата и дрянчето, дано ми станат. А леля ми прави най-вкусната торта на света  Simple Smile

# 124
много се радвам, че повечето от слънчицата са почнали да се оправят. За съжаление обаче ние ставаме все по-зле. От една лека настинка днес вече сме с бронхилит - на крачка от плимонията и направо не знам. Постоянно поддържаме температура около 38 - 38.5. Ужас Cry Внимавайте и вие, защото доктора ни каза, че било виросно, да дано никое друго сладурче да не го лепне

# 125
  • София
Ние поне нямаме този "проблем" със събирането по празници. От много години (станаха 8, леле как лети времето)винаги на празници, каквито и да било - Великден, Коледа и т.н. се събираме цялата голяма фамилия от 2те баби и 2та дядовци, сестра ми и съпруга й, моята баба, братята на мъж ми и си е голям купон. Моите родители, от както ги запознах с тези на мъжО(вече сме заедно от 13години), се разбират идеално, даже си ходеха на море заедно и без нас(ние си ходехме отделно, като гаджета).
Редуват се двете баби, в посрещането на празника, защото толкова народ няма как да се съберем вкъщи. Аз правя малки банички с късметчета.
На Бъдни вечер си раздаваме подаръци след вечерята, идва Дядо Коледа(малкият брат на мъж ми се облича в костюм и шапка и брада и очила), но се опасявам, че тази година ще бъде "разкрит" от Ването, вече е голям и по гласа ще го познае, но няма кой друг да ангажираме!
И така, като по-малка първият залък от питката, само го лапах и след това в салфетка и под възглавницата. Баба ми казва, че сънят ми ще предрече за кого ще се омъжа...
И това е на Коледния обяд се преяжда достойно и си бъбрим до 18-19ч имало е случаи и да продължим до 22ч(арменско гости).
Ето така изкарваме ние празниците и дано сме живи и здрави да ги караме още много дълги години заедно! Praynig

# 126
  • Sofia
Ето малко Коледно настроение hahaha http://www.dailymotion.com/video/xq5mw_multik12

# 127
  • София
Juana- това успя и мен да ме развесели Laughing,че от вчера пак съм една Tired
Но се вземам в ръце -обещавам и още от утре почвам с украсите и подготовката за Коледа Peace

Вероник- много гадно това с малкия юнак- дано се разминете леко....

# 128
Честит първи сняг  Hug People Santa Дано имаме една прекрасна снежна Коледа.

Хуанка, мерси за поздрава  Mr. Green

Нинето, хареса ми много и украсата и начина ви на празнуване и изобщо коледното ти настроение - дано наистина сте винаги щастливи заедно и живи и здрави да си карате празниците все така сплотени  Heart Eyes

Сега да ви кажа за коледните подаръци при нас - подаръка за Яво е кукленска количка за бутане с бебе мечка  Mr. Green, бате Иван си е поръчал (както се изразява той  Crazy) часовник, конструктор, диктофон  Crazy и играчка за елхата  Mr. Green, което ми напомня винаги за желанията му когато беше на около 3г. - ревеше ми в Била за разклонител с лампа  Joy На бабите вече по традиция ще приготвя календари със снимки на малчовците (само да си сменя тонера  Embarassed), а по наша си традиция си купуваме с тати семеен подарък - нещо по за дома, но още не сме решили точно какво да е  newsm78 мислех да си сменим дивана, че....ама Явор още доста цапа и не пази та може и да го отложим за догодина, както и да е ще пазаруваме в последния момент явно най-голямата покупка - то за мен това си е част от празника - мога с дни да обикалям по магазините  Mr. Green е ако имам съответното количество стотинки в джоба  Joy

# 129
  • Sofia
Sunnily*, за втори път вали май!! Но честит сняг все пак Simple Smile

Ние днес с Ради купихме елхичка, която е по-голяма, отколкото замисляхме, ама нищо, побра се в дядовата ръкавичка Laughing Почнахме вече да украсяваме, но далеч не сме привършили!
За Радост сме замислили да вземем кухня, от тези с печките, тиганите и т.н., а на майка ми й поръчах днес да й вземе сервиз с чашки и чинийки - след като я наблюдавах как половин час реди порцеланови (или там от каквото правят най-простите кафени чаши newsm78) чинийки и върху тях чашки и после внимателно отпива от тях  Laughing Моята баба й е взела къща-касичка, от която излиза едно куче, плясва с лапи и прибира паричките  newsm78 и лазещо бебе-кукла, останалите не ги знам  какво са приготвили. От лелята на мъжа ми получи ботушки и по цял ден си тропка с тях Joy
На нас си подарихме вече втори компютър. За никой друг не сме измислили подаръци Confused

Утре вечерта сме на фирмено Коледно парти, а в петък сутринта като същински супермени ще трябва да заведем Ради на ясленско Коледно парти (как ще станем и дали ще лягаме изобщо - не знам) А ще трябва да я вземем от баба, която ще я гледа предната вечер - тя живее чак в Изток Crazy

На мен пък най-"хубавото" нещо, което успя да ми се случи за празниците, е да ми дойде след 3 седмици закъснение Close Точно сега лииииии?!?!

И последно - днес ми дойде на гости една приятелка от училище, не бяхме се виждали от 2 години и половина. Добре си поприказвахме Grinning А аз преди това толкова бързах да взема нещо за почерпка, та бях забравила, че е алергична към ядки и почти всичко, което бях купила, беше с ядки ooooh! За сметка на това Ради нахапа всички бисквитки, добре, че моята приятелка не е много гнуслива Laughing

# 130
  • Sofia
И тъй като все пак забравих нещо - да питам:
има ли и други бебета, които си събуват памперсите?!?! И как процедирате?

Ради просто непрекъснато като я оставя сама, си маха памперса, това обаче не значи, че не пишка, когато й се пишка. Пък сме на мокет и хич не е приятна подобна маркировка  Laughing Не знам какво да я правя таз мома.

# 131
Ми Хуанке слагайте тиранти на тия памперси  Mr. Green  Joy
И как така втори сняг - кога съм го проспала първия  Thinking

И изобщо къде се затрихте - надявам се няма сърдити след дрискащата тема  Hug

# 132
  • Чикаго / София
Нинето, моного ми хареса украсата, начина ви на празнуване и настроениети ти за празници! Hug Прихвана ме от твоята вълна и какво украсяване му спретнах в къщииииии  Grinning

Juana и Лъчи си го маха, ама само ако по памперс, иначе с боди не става! Mr. Green

Аз такова чудене му ударих за подаръците на децата! Хем трябваше да е нещо за възрастта на всяко, хем да им е интересно, хем да е еднакво, че иначе настсва бой, рев и крясъци вкъщи от типа - "И аз искам таковаааааааа" и "Аааааа Ъъъъъ, Дайййййййй"  Crazy Та накрая им взех по един строител - за Лъчи с големи части, за Дени с по-малки; по едно пъзелче-пак с различни по големина и брой части и по една пижамка - щото имаха нужда! Сега се надявам да има мир и спокойствие! Mr. Green

На двамата дядовци им взех по един колан, а на двете баби - по калъф за очила! На брат ми и снаха ми един стенен часовник, та да не закъсняват непрекъснато  Laughing а на зълва ми шал! Остава племенника ама нещо ми е много трудно да измисля какво да му взема на 9г. е.  newsm78 Днес се надявам и с него да свърша и съм готова с подаръците. Ааа на мъжа ми едно пуловерче и пантофи. Така де дребни са нещата, ама важното е, че всеки ще си намери нещо под елхата! Simple Smile

Свекърите ни заминават в провинцията и понеже на нас не ни се ходи там да нощуваме, Бъдни вечер ще го изкараме с майка и татко, а за Коледа ще видим. Или пак с наште, или ще отидем при свекърите, ама още не сме решили! Бях намислила Бъдни вечер да сме си вкъщи ама като се замислих, че цял ден ще трябва да се въртя около печката и с децата да се занимавам, че таткото ни е зает се отказах!

Та такива ми ти работи! Дадох пълен отчет! Mr. Green

А как го правите този сок от нар? newsm78 Любопитство просто!

# 133
  • София
Привет от нас с Валето!
Коледната украса е готова-дори и елхата на майка ми спретнах вчера.Навсякъде е с нечупливи играчки ,че от Валето не можем да ги опазим, а си имам едни играчки още от както съм била на неговите години и много ще ми е мъчно ако ми ги счупи.Вдигнах ги и двете на високо,но той почна да дърпа кабелите на лампичките ooooh!Пипахме ги заедно ,но още не са му омръзнали....
irka- и аз имам племенник на 9г,на когото още се чудя какво да му купя-наскоро имаше рожден ден и минах само с дрешки,но детето малко се разочарова,че никой не му е купил играчка...но какво да е за него- мислех за пъзел, но не харесах нищо и съм се спряла на ръчен часовник ,че съм му обещала от преди 2г. че ще му купя ,ако научи да го разпознава Laughing.Да ама сега не мога да му харесам ooooh!- абе направо....
На Валето съм взела една музикална играчка с фигурки на животни и като го натиснеш издава съответния звук- той има подобна и много си я гаресва- хем занимателна,хем поучителна Laughing
на другия племенник съм купила джип с дистанционно,на нас с мъжлето -още не сме ходили по магазините,но винаги го правим между празниците или след Нова година.Аз трудно свикнах да подарявам подаръци за коледа ,но покрай малкия племенник ми се наложи да свикна.../детето се обърква с това кой е Дядо Мраз и кой е Дядо Коледа Grinning/.На родителите ми и на свекитата съм взела по един комплект ножове- нали трябва да се купи нещо за дома...накупувала съм сумати сувенирчета от Коледния базар за приятели и познати и за кумовете ,както и за дъщеря им...Абе направо се разорих.Остава само за приятелката ми да взема нещо- търся фигурка на бебе-че и се иска,но още не съм открила...
Сок от нар аз правя в комбайна- има си фино-цетка и нищо от семките и люспите не минава.Дори и сок от грозде съм му правила там
Juana- Валето не се е опитвал дори да си сваля памперса,но и възможности е нямал-просто не съм го оставяла без дрешка отгоре и не му е хванал цаката

# 134
  • София
Ама как ще се сърдим....
Просто не се свъртам пред компа.
Съни, Ирка, радвам се че съм ви "заразила" с коледно настроение, ама никой не показва какво е сътворил. Дайте снимки деееее....
Скоро и на мен ще ми се изпари ентусиазма, всички са пощурели, по магазините е лудница, а за движението по улиците нямам думи...Ако попадна в още едно задръстване и  #2gunfireОпитвам се да си отговоря на въпроса от къде се взеха всичките тези коли???Преди само 1 година пък не ми е правило впечатление да вися по 45мин в задръстване, какво се обърка точно не знам....Знам само, че студ не студ ще си ходя пеша, поне си спестявам нервите...
Чакайте и аз да се отчета с подаръците - за децата първо, Ването си писа писмо до дядото/Коледата де, но го изпълняват дядовците Grinning/искал компютър, не че си няма, но му бил на 5години и не тръгват игрите на него, "мислел бавно и не ставал за нищо". Та за него нов комп, и ръкавици, ама два чифта да има с кой да се боксира/познайте от другия месец ще ставам и боксьорка Grinning/. На дребния му взех от тези колички, които се бутат с крачета. Баба им е взела комплектчета шал и шапки и за двамата и една игра, която е сложна да ви я обясна, а ще я снимам и ще я видите /дървена е и се пускат по едни релсички предмети и от тежестта пада на долно ниво/, казах ви че е сложно...За моите родители ще вземем Уред за готвене на пара, а за на мъжОто техните - ренде Бьорнер, аз го ползвам и ми е много удобно.За сестра ми и мъж и циклонов филтър за прахосмукачка, абе ще спонсорираме WS Teleshop с две думи. За прабабите по нещо коледно, а за братята на мъжО по едни готини боксерки и това е...
Ние и декември общо взето сме натоварени с празници, както и август - като почнем да празнуваме на Никулден, свеки имаше Рожд.ден на 20ти дек., бъдни вечер, Коледа, мъжа ми на 27ми има Рожд.ден, на 25ти двама именници - малък и голям, Иванов ден пак двама именници - дядо и син и завършваме с Рожд.ден на баща ми.....Да сме живи и здрави от празници не можем да се оплачем/само от празни портфейли/ Grinning.

Е, стана дълго чао, че ще играя с Ването на колички.... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт