Сполучливи имитации на маркови парфюми - 44

• 69 751
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Случайно минах през лидъл днес, та хвърлих едно око на G. Bellini Homme защото някой беше писал по-назад в темата че е добро копие на Dior Sauvage. Тествах, и веднага го взех - мислех че промоцията от 4.99лв на парфюмите им е свършила, но не е. Много добър аромат, по-траен от версията на La Rive.

# 556
Момичета, някоя има ли наблюдения върху парфюмите на Рефан limited edition? Трайни ли са и като цяло дали ви допадат? Колкото и да е странно в Стара Загора, няма в момента магазин на рефан, където да ги пробвам като аромати..

# 557
Вкъщи сме тествали няколко от тях и трайноста варира. Предполагам зависи от парфюма който имитират, но и не само. От дамските аромати Aqua & Sugar е доста силен, сладникав тип ванилия, кокос.
JASMINE & TUBEROSE - inspired by Portrayal Woman - Amouage е вечен, по дрехи и завивки се усеща с дни, но и много специфичен като аромат, не на всеки би се понравил.
Limited blend for Him - ITALIAN NEROLI - inspired by Neroli Portofino - T.Ford - добре балансиран нероли аромат, но ми се искаше да е по-траен и силен.
Limited blend for Him - AMBER & BERGAMOT - силен, но не мисля че имитира някоя известна марка.
LIMITED BLEND 55 МЛ – VANILLA TOBACCO (TF) - изпълва стаята, много близък до оригинала.
Миналата година всички от limited серията бяха по 15 лв и съжалявам че не взех още от тях тогава.

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 558
Много ти благодаря, MFenix! Със сигурност ще пробвам някой от тях, предполагам са по-трайни от наливните

# 559
Мога да ги сравня с intense версията на другите от Refan

# 560
Ще кажа нещо, което съм казвала многократно тук: версията "интенз" е най - нетрайната от всички на Рефан. Наливните, ако са с капки поне 1:1 /т.е 50 мл. - 50 капки/ са супер трайни. Капките добавят трайност.
Колкото до Ла Рив - всичко е по - трайно от Ла Рив.

# 561
Като заговорихте за цитруси..много силен цитрус е това: https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Mand … Basilic-2060.html
Във фирмения магазин на ЗАГ жената ми пръсна от него и ми го препоръча, но не е моят. Все пак, който търси силен цитрус, може да го погледне - номер 327. 🌸

# 562
Силен, силен, ама (при мен) половин-един час трае най-много, иначе за мен е доста приятен.

# 563
  • Стара Загора
Момичета, някоя има ли наблюдения върху парфюмите на Рефан limited edition? Трайни ли са и като цяло дали ви допадат? Колкото и да е странно в Стара Загора, няма в момента магазин на рефан, където да ги пробвам като аромати..

Преди ги бях открила в универсалния на 1 етаж в малко магазинче, но дали още съществува не знам. Имаха и някакви бройки в магазините със Заг, напр. в този на БКП.

# 564
  • София
Днес ми е едно виолетово-дървесно, прекрасно. Имам 5-7мл. от She wood на Заг. Е няма такъв разкош за мен. Много жалко,че го спряха. Мисля, че много се харесваше. Пазех си го,но днес реших, че ще си го изпръскам с наслада и продължавам да търся моята следваща виолетка. Ще пробвам Лолитата, дано да се харесаме.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 12:31 от Emsi696

# 565
Точно вчера си взех She Wood от фирмения на "Борис", там отново е в наличност.
Пробвах новите и много ми допадна мъжкият Light Blue Forever- акватик със силен грейпфрут, траен при това.

# 566
Получих от размяна мостра на Заг 565 FLEUR NARCOTIQUE EX NIHILO, много ми хареса и първото ми отскачане до магазина им ще си го взема.
Днес си взех 4-те тестера, които си поръчах от Парфен:
888 - вдъхновен от Eau Des Merveilles - поредната имитация на този парфюм, която е много далеч. По-близка е до Sunrise in Cadaques на Salvador Dali, който е представян като негов аналог, но е доста по-дървесен. Е, този е подобен, почти изцяло липсва разкошния портокал, който прави парфюма на Hermes толкова пищен и топъл.
542 - аналог на Womanity - изобщо не е за мен това нещо. Не съм мирисала оригинала и не мога да направя връзка, но има нещо в него, което не е за моя нос.
914 - This is her - категорично не за мен, сметаната в съчетание с жасмина не са ми на сърце, може самият аналог да не е добър,  не знам, но една синтетична нотка се прокрадва и е много силна за моя нос.
804 - Jour D'Hermes - най-доброто попадение от тази поръчка. Супер свеж, много близък до Jenny Glow Freesia & Pear, който е аналог на Jo Malone. Пирамидите на Jour и English Pear&Freesia са много различни, но тази имитация на Парфен някак си все едно е забъркана от двата, една идея по-цветен и по-женствен. Харесва ми.

# 567
А мнение за тези имате ли https://perfumesfromdubai.com/category/jenski
Виждам, че са имитации, но дали са сполучливи..

# 568
  • София
Здравейте, един малко по различен въпрос: Имам няколко оригинални парфюма и няколко имитации, един час след пръскане не усещам нищо. Преди с Elixir Des Merveilles - до вечерта го усещах около себе си. Сега - нищо. Реших, че съм свикнала с аромата ( въпреки, че го ползвам от години ) смених с J`adore - от Zag , Coconut passion - Zag ., Joop - original.  И след час няма и помен от парфюм ...Disappointed  Само при мен ли се случва да не усещам любимите аромати ?

И за да не е спам - Mon Guerlain - от Zag Познавам оригинала, но според мен имитацията не е сполучлива.  Засега отлежава в шкафа.

# 569
  • София
Жегата ги убива.

Общи условия

Активация на акаунт