Нашите орхидеи – тема 39

• 35 083
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Вече сте отговорили,  но и аз да си кажа .😁
Кисна корите с цел обезпаразитяване...
Ноооо ....и защото съм слагала сухи кори, които на повърхността си стоят сухи, след киснене/ поливане..не поемат вода.
Мина доста време да ги пулверизирам и пак стояха различни  ..
Та затова ги накиснам вече 🙂

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 16:52 от Sofi_to

# 151
И аз съм забелязала, че новите кори не поемат вода. Слагам по малко мъх или кокосови влакна.
Показвам я цялата цъфнала, че с тези жълтеещи листа не се знае дали ще има следващ път.

# 152
Много са красиви! Втората от къде е купена? От български сайт ли е?

# 153
Немски е сайтът, wichmann orchideen. Доставят и до България,  но в летните жеги не бих поръчвала. Не се знае колко време ще  пътува.

# 154
Благодаря за отговора; не смея да поръчам отдалеч - щом последната си беше поръчана от бг и дойде изгнила Sad

# 155
  • Мадрид / София
Поръчах преди 2 седмици горе-долу от различни сайтове в Европа и дойдоха много бързо. Не се бавиха както по време на Ковид ограниченията.

# 156
Момичета,един нещастен цветонос май ще ме зарадва с нещо.Кейкита ли,други цветоноси ли...

И на върха се кипрят две пъпки,които се чудят какво да правят Grinning

Орхидеята ми умираше,но цветоносът не се предаваше.Реших да го отрежа и го сложих в шишенце с вода.Имаше 3-4 почти отворени цвята,но така и не ги отвори,окапаха.Оставих цветоноса във водата и го забравих.Преди няколко дни се сетих за него и щях да го хвърлям.Изнанадата ми беше че от най-долното око се показваше нещо.Днес видях че всички очи са пуснали по нещо...Ще го изчакам да видим какво ще пусне.

# 157
  • София
Много е вероятно да е кейки. При високи температури повече се образуват детки.

# 158
  • Мадрид / София
Катасетумите са идеални за горещ климат. Чувстват се идеално. Жалко, че трудно се намират за продажба.

# 159
Привет отново. Преди време ви бях снимала и питала за моя орхидея, която получих подарък. Но ми направи впечатление че всички корени извън саксията бяха сухи. Тогава ми казахте че е болна или заразена. Аз я зарязах. Само я поливах. И тези дни я отмествам да забърша под нея и гледам нещо тръгнало да никне. Може ли да ми кажете какво е това? Да го правя ли нещо специално? Даже и на тази снимка се виждат сухи корени.

# 160
Вики, честито ще те зарадва с цвят. Това е цветонос. Simple Smile

# 161
Олееееее, аз съм най-щастливия човек на света 🥰🥰🥰🥰 Ама как така бе, нали изсъхнали възДушните корени, от къде се взе този цвят….Аз я бях зарязала, само поливах, а тя цвят изкара. Сега само да не го уручасам от гледане. Ще съм сутрин и вечер на саксията 😂😂😂 Благидаря много.

# 162
Въздушните корени не бива да те притесняват. Те съхнат, изкарват нови, понякога се засоляват от варовик във водата и от торенето и изглеждат жълто - кафяви, но това не е проблем.

# 163
Здравейте на всички! На едната ми орхидея има малко черно петънце, което е вдлъбнато и от двете страни на листото. Моля за помощ ако някой знае какво е това и какво да правя!

# 164
  • София
Коя е болестта не знам, ама не е посадено добре това растение. Субстрата какво е, много ситни кори ли? Прилича на почва. И перлит има. И саксията голяма.
Освен да преборите черното (най-вероятно е някакво гниене), помислете за още едно пресажнане.

Общи условия

Активация на акаунт