Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 864
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Въпросът е по-скоро за темата за бързи въпроси и отговори, но буквално преди минути монтирахме такава вкъщи, заедно с цветното фолио за краката. Ще Ви изпратя ЛС с повече информация.

# 226
  • до най-прекрасния мъж
Въпросът е по-скоро за темата за бързи въпроси и отговори, но буквално преди минути монтирахме такава вкъщи, заедно с цветното фолио за краката. Ще Ви изпратя ЛС с повече информация.
Може ли малко повече информация и на мен? Благодаря много.

# 227
Споделете риба кога и с какъв вид въведохте?

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 22:15 от Не се сърди, човече

# 228
Споделете риба кога и с какъв вид въведохте?
Въведох преди няколко дни точно - на 12 навършени месеца. Започнах с купешко пюре със зеленчуци и риба хек. 4 дни го въвеждах и го прие добре, хапна си с апетит.

# 229
Birdie, по-назад попаднах на Ваш коментар относно пробиотиците. Можете ли да споделите малко повече по въпроса дали е добре да се дава пробиотик ежедневно без конкретен здравословен проблем да е налице?

# 230
  • до най-прекрасния мъж
Аз влизам с един малко по-различен въпрос.  Дайте идея за организация на храненето при две дремки. В момента се храни и спи така, но за мен не е оптимално и някак е странно:
7:30-8:00 - става
8-8:30 - АМ
10:20-10:50/12 първа дрямка
12-12:15 - закуска
15:00-16:30/17 - втора дрямка
16:30-17 - обяд с месно зеленчуково или зеленчуково пюре с жълтък
19:30-20 - СЗ малко каша с повече плод
Около 21 пие АМ и ляга.
Нямаме нощно хранене от 3-месечна. Смущава ме това объркване на часовете. Когато обичайно се обядва, тя закусва. Мислех да започна деня със закуска, но тогава вечер ще се струпат две млека едно след друго. И не знам редно ли е да остане така. Наскоро мина на 2 дремки и все още изчистваме режима. Преди дългия сън на обяд ми се вижда рано за обяд, при условие, че не са минали 3 часа от закуската. После пък се събужда супер гладна. Въпреки че между 17 и 21 яде три пъти, си изяжда всичко почти. Но някак не ми се вижда така да е ОК режима на хранене. Моля за идея как да оптимизирам нещата.
Благодаря.

# 231
  • София
blue.angel И ние сме от няколко дни с две дремки и часът на събуждане е като при вас. Организирах деня по следния начин:
8:00- събуждане и хранене с ам
10:30- закуска
11-12:30-дрямка
13:30- обяд с пюре
15:30-16:30- дрямка
17:00- следобедна закуска с каша
20:30- ам и приспиване

# 232
  • до най-прекрасния мъж
Изглежда логично, ще пробвам дали ще иска закуска толкова скоро след АМ. Твоето детенце по колко мляко изпива сутрин? При нас има и такъв проблем, че тя още не може да направи нужните интервали за 2 дремки. Сега е на 2:50/3:10/4:30-4:40. И първите два интервала ги издържа трудно, като на първи интервал още на 2 часа започва да мрънка за сън. Но вече е на 9+ и е голяма за 3 дремки. Сигурно е въпрос на време да се напасне и да свикне и ще се подреди и храненето, но аз не обичам такива омотани неща и бързам да питам.

# 233
Birdie, по-назад попаднах на Ваш коментар относно пробиотиците. Можете ли да споделите малко повече по въпроса дали е добре да се дава пробиотик ежедневно без конкретен здравословен проблем да е налице?
Употребата им е абсолютно нежелателна. Да не кажа- "забранена".
Моля да разберете, никой и никъде в ЕС не дава пре/пробиотици на децата рутинно. Абсурд е дали някой въобще ги дава на бебета до 12м възраст.
Само при Клостридиум чревна инфекция, "Омнипанда" е резултатен медикамент.

# 234
Оф, в БГ още от раждането изписват пробиотици. Дори фармацевти са ми казвали, давай пробиотик и ще забравиш за колики и запек.

# 235
Birdie, моля споделете каква е причината да отричате използването на облекчаващи капки при колики за бебета? За всички капки ли сте на това мнение?

# 236
Аз влизам с един малко по-различен въпрос.  Дайте идея за организация на храненето при две дремки. В момента се храни и спи така, но за мен не е оптимално и някак е странно:
Около 21 пие АМ и ляга.
Нямаме нощно хранене от 3-месечна. Смущава ме това объркване на часовете. Когато обичайно се обядва, тя закусва. Мислех да започна деня със закуска, но тогава вечер ще се струпат две млека едно след друго. И не знам редно ли е да остане така. Наскоро мина на 2 дремки и все още изчистваме режима. Преди дългия сън на обяд ми се вижда рано за обяд, при условие, че не са минали 3 часа от закуската. После пък се събужда супер гладна. Въпреки че между 17 и 21 яде три пъти, си изяжда всичко почти. Но някак не ми се вижда така да е ОК режима на хранене. Моля за идея как да оптимизирам нещата.
Благодаря.
Когато моето дете беше със сутрешна дрямка,когато се събуждаше в 12 на обяд, давах директо обяд и режима беше следният тя сутрин АМ,обяд,следобедна закуска,вечеря и АМ преди заспиване.Моята госпожица също нямаше нощтно хранене. След като навърши година и два месеца заместих сутрешното АМ със закуска.

# 237
Birdie, моля споделете каква е причината да отричате използването на облекчаващи капки при колики за бебета? За всички капки ли сте на това мнение?
Много прост е отговорът:

* Коликите при бебетата се дължат на ред грешки в МЕТОДИКАТА НА кърменето/ храненето.
* ако си оправите методиките на хранене? минимални колики
* почти всички подобни капки съдържат симетикон. ТОЙ нулира апетита ( защото снижава киселинноста на стомашните секрети). От това? често идва и запек, и/или пластелин тип изхождания, или нарушения в абсорбцията на желязото.
* "колики"= в 70% равно на рефлукс... който пак се оправя с правилни методики на хранене.

Просто е... и това го казвам на базата на моят дълъг опит.
Моля да запомните- бебетата са постоянно склонни към хаос- но обожават реда.

Цитат
Birdie, какво разбирате под грешки в методиката на кърменето и храненето, специално при новородени докъм 3-4 месец?
Трябва да кажете, какви са ви проблемите, и какво правите... и ще ви посоча, къде грешите.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 15:23 от Birdie

# 238
Birdie, какво разбирате под грешки в методиката на кърменето и храненето, специално при новородени докъм 3-4 месец?

# 239
  • до най-прекрасния мъж
Скрит текст:
Аз влизам с един малко по-различен въпрос.  Дайте идея за организация на храненето при две дремки. В момента се храни и спи така, но за мен не е оптимално и някак е странно:
Около 21 пие АМ и ляга.
Благодаря.
Когато моето дете беше със сутрешна дрямка,когато се събуждаше в 12 на обяд, давах директо обяд и режима беше следният тя сутрин АМ,обяд,следобедна закуска,вечеря и АМ преди заспиване.Моята госпожица също нямаше нощтно хранене. След като навърши година и два месеца заместих сутрешното АМ със закуска.
Благодаря, но това не е вариант, защото аз съм заместила закуската, а вечеря мисля да предложа около и след 1 годинка. Тя започна да отказва второто мляко и вариант беше да предложа закуска, която прие и що-годе хапва.
Ще пробвам да дръпна закуската преди първата дрямка, ако не проработи, ще пробвам да дръпна обяда преди втората дрямка. Още не сме наместили добре режима и интервалите са й малко късички, затова и всичко става объркано.

Общи условия

Активация на акаунт