На море в България 2022г.! - 2

• 59 292
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Pileto, удоволствие е да прочета, че има и доволни от избрания хотел, и почивката. 😀
Паркинг, чадъри и шезлонги влизат ли в пакета?
Аз точно приключих с багажа, живи и здрави утре пътуваме, тук вали, и ММ не е спрял да мрънка, за каквото се сети..

# 556
Кристълче,  вие в кой хотел сте?
Слънчево да бъде и да му хареса на мъжа ти, че да спре да мрънка. Моят е същия, та ти съчувствам искрено😊 но се опитай да не се повлияваш,  в крайна сметка от колко време чакаме всяка почивка... хубаво и релаксиращо ще е! 😉

# 557
  • София

Вътрешен басейн
Да, чадъри и шезлонги на плаж и басейн, както и кърпи са си в цената.
Винаги имаше места.
На плажа на по-крайни редове лягахме, че не ни е зор сред дечицата до морето.
Много си ползвахме сутрин парната, джакузи с минерална вода, билковата панорамна сауна и разхлаждащия вътрешен басейн.
Паркингът е голям всъщност, но не ти обясняват точно.
Има платен, линия първа, синя зона се води, точно пред входа(имаше си доволно баровци), 20 лв.
Втора линия, след завойчето, друга синя, сигурно светло:blush:, за 15 лв.
И огромен безплатен, но също на две нива.
На първото, което е трето след сините линии, няма много места и ти казват, че е пълно, ако намериш...бла-бла...
Но над него, почти до пътя, срещу тенис корта, огромен, за 50 коли...
Ако не те мързи. Но по стълбичките, сред зелено, на разходка е 5 Мин.
Ние си разтоварихме багажа пред главния вход, пиколото го натовари, мъжът ми паркира след раздумка с човека на горната бариера....на тръгване в обратен ред.
Това е паркинг само за Слънчев ден, места има.

Прекият път към паркинга и доволния паркирал шофьор

Кристалното море

Желая прекрасна почивка!
Да сте здрави, позитивни, доволни и ...едно хубаво време
Ние утре потегляме към София:cry:

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 00:10 от pileto

# 558
Някой има ли впечатления от новият хотел в Кранево - Аквамарин?

# 559
От кой хотел сте доволни, че не разбрах - от Палас или от Азалия? Снимката е от Палас, предполагам че него имате предвид?
Палас, да!
Нямат общо просто.
Азалия е на стара слава, разчита на разположение

Наистина е страхотен Палас, нямаме забележки. Въпреки че имаше не дотам добри отзиви за намалено качество след 2019г, за нас няма нужда от нещо повече.

А анимация не сме видели, ние честно казано я избягваме дори да има.
Нашият син е вече на 16.5 г и.... А ние след старото Серенити Бей, друга анимация преди и след това не сме отброили и никога не сме пожелали....предпочитаме тишина и спокойствие.
Имаше кино, разбрахме от едни хора, които отиваха ..друга шумотевица май...не
Марината работи, има си хора доволно на плажа, на басейна и не много
pileto, това във Варна ли е ?

# 560
  • В.Търново
Слънчев ден до Варна.

# 561
Здравейте, харесах изгодна оферта за Роял Гранд Хотел и Спа, Каварна. Но много ме притеснява плажа там. Пред хотела се слизало по някакви стълби във водата. Там дълбоко ли е? Става ли за деца? Виждам, че наблизо има и пясъчен плаж, а той как е? Въобще в Каварна има ли къде да се разхождаме вечер? Всякаква информация ще ми бъде от полза?

# 562
Здравейте, харесах изгодна оферта за Роял Гранд Хотел и Спа, Каварна. Но много ме притеснява плажа там. Пред хотела се слизало по някакви стълби във водата. Там дълбоко ли е? Става ли за деца? Виждам, че наблизо има и пясъчен плаж, а той как е? Въобще в Каварна има ли къде да се разхождаме вечер? Всякаква информация ще ми бъде от полза?
Хотела е много хубав, но плажа по стълбите не става. Доста каменист е. За предпочитане е централния плаж и малкия под нос Чиракман. Съвсем близо са. Може да ходите на Болата и Русалка с кола, ако предпочитате хубави плажове.
Центъра на Каварна е на 2 км. Места за разходки има , ако Ви се разхожда пеша. Качете се на нос Чиракман, уникална гледка 😃

# 563
  • Sofia
Кристълче,  вие в кой хотел сте?
Слънчево да бъде и да му хареса на мъжа ти, че да спре да мрънка. Моят е същия, та ти съчувствам искрено😊 но се опитай да не се повлияваш,  в крайна сметка от колко време чакаме всяка почивка... хубаво и релаксиращо ще е! 😉
Много благодаря Аркадия! 🤗
Заложихме на малък хотел, без храна, на снимки изглеждаше добре, чисто е, което ми е важно, но стаите са малки. Място само за единия куфар, ами другия, ами кафемашината, ами компютъра? Двама сме и ни е тесничко, не ми се мисли, ако бяхме и с дете, съвсем няма да има разминаване. Настаниха ни много преди уречения час, за което шапка им свалям. Към хотела има ресторант, хапнахме, не беше нещо уау. Ние ли сме станали капризни, не знам, недопечена скара, препечена пица.

# 564
Ние ли сме станали капризни, не знам, недопечена скара, препечена пица.
Не , не сте капризни. Факт е , че през летния сезон по морето има различни гастрольори, които след един курс се титуловат готвачи.
Крайно време е, ние потребителите като нещо не ни харесва да връщаме поръчка. Макар на мен да ми се е случвало да върна поръчка и пак да си ми таксуват върнатото, въпреки че не става за ядене.

# 565
От вчера съм в Марина Сандс в Обзор. Хотелът е без забележки. Разликата от миналата година е, че пастърмата, прошутото и другите деликатесни мезета са заменени с по-евтиджос. Сирената също малко са ги ограничили като асортимент, но са качествени и пак има достатъчно разнообразие. Храната е перфектна и изключително разнообразна. Има и диетични храни, както и ядки. Напитките са само от бутилки. Всякакъв български и вносен алкохол. Правят се алкохолни и безлкохолни коктейли. Има айс кафе, фрапе и айс фрапе, скрежина, сладолед, кафе от машини и нес и еспресо. Натурални сокове в кутия, вода с портокали и с лимони, и газирани безалкохолни от пост-микс - стандартни. Вода в бутилки не се предлага. Външният шоу кукинг предлага различни снакс храни, като в различнити дни се редуват, бургери, пици, хапки, пържени картофи и т.н. На сладкият щанд има казанлъшки понички, гофрети и отделно пуканки. На бара на басейна, който е и до външният шоу кукинг след обяд се сервират сладки, кексове и т.н. Стаите и апартаментите са разкошни, чисти и с големи тераси. Удобни матраци и с по две възглавници - голяма и малка. И тук като на Дюни правят икономия на ток и вентилаторите на баните са изключени. Не се носят карти, а гривни, с които се отключва. Много е удобно. От към басейна е по-шумно след обяд от анимацията, но при затворени врати и пуснат климатик е ок. Ние сме в стая със страничен изглед море и е супер тихо и спокойно. Паркира се свободно навън, иначе за който желае има платен, закрит паркинг. Хотелът е доста пълен, но има място за всички и не се усеща. Днес ще видя дали шезлонгите стигат. Вчера след обяд народа основно беше на басейна. Ще споделя за анимацията, въпреки, че не ме вълнува. Според скромното ми мнение е много добра и за децата и за възрастните. През деня има активности около басейна, въпреки, че няма много свободно място, пред сцената и на плажа. Не се ползва детският кът, защото е топло и децята да са около родителите си. Снощи имаше бинго, след това латино балет и след това голям купон с балета и гостите на хотела с танци до сцената. Има външни маси навсякъде. Може да си седнеш да си вечеряш или да си мезиш и пийваш и да си гледаш първо детската дискотека, а след това и програмата за възрастни. Няма бой и чакане за маси, нито вътре, където е криматизирано и прохладно, нито навън. Гостите на хотела основно са млади семейства с много малки дечица, предимно българи. Има малко поляци и чехи. Румънците се броят на пръсти. Плажът е с фин пясък, морето вчера беше с вълни и не ставаше за къпане, но водата е топла. Водата в басейна става, но не е особено топла. До колкото успях да видя, няма много камъни пред основната част с чадъри на хотела, но като се успокои ще мога да преценя по-добре. Хотелът е откъснат и около него няма други хотели, така че на плажа е супер спокойно, но е неохраняем. Пред хотела има апартаменти на руснаци, които почти са празни. Пътят до хотела е черен, а около няколкото хотела е със стар асфалт и издигнати канализационни шахти, но с бавно каране няма пробрем. За сега цялата група сме изключително доволни. Обслужването е на ниво. Децата се забавляват на макс. Дано не изглежда като реклама, но за тези, които се интересуват в момента през Съни турс има  добра оферта на last minute с 40 % отстъпка + 6=5 за апартаменти. https://visit.bg/oferti-pochivki/last-minute-hotel-marina-sands-obzor-24829/
Има и различни отстъпки за двойни и тройни стаи https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-marina-sands-obzor-24078/

# 566
fatalina,
Благодаря за споделеното, винаги са полезни такива изчерпателни описания, каквито правиш.
Само не помня, сподели ли за почивката си в Дюни или аз съм пропуснала (следя темата, но ми е убягнало). Връщам се да чета...
Как е времето на морето? Днес тръгна синът ми с компания, та ме е стегнало под лъжичката,  знаете как е... растат си децата, но майките все се тревожат.  Той чакаше с нетърпение,  а аз съм на нокти.😌

# 567
  • София
Здравейте,
За сега мислим от 16 септември месец да направим едно турско море, но като слушам пак за К19, не знам дали няма пак да ни зарадват с някои ограничения до тогава. В такъв случай може ли да ни предложите хубав хотел олинклузив на брега на морето по южното черноморие, защото сме голяма група и с деца. Преди 2 години бяхме в Уейв Резорт и много ни хареса, като за хотел на нашето море, и сега търсим нещо подобно.
Благодаря предварително.

# 568
stassyjud,
Разгледайте Марините в комплекс Дюни, Марина Роял палас мисля, че ще ви хареса.

# 569
fatalina,
Благодаря за споделеното, винаги са полезни такива изчерпателни описания, каквито правиш.
Само не помня, сподели ли за почивката си в Дюни или аз съм пропуснала (следя темата, но ми е убягнало). Връщам се да чета...
Как е времето на морето? Днес тръгна синът ми с компания, та ме е стегнало под лъжичката,  знаете как е... растат си децата, но майките все се тревожат.  Той чакаше с нетърпение,  а аз съм на нокти.😌
Аркадия, не се тревожи, времето е разкошно. Подухва приятен морски бриз, в момента е 26 грасуса, морската вода е топла, но морето в Обзор е бурно и може само на брега да се бориш с вълните. Няма спасителен пост и не знам какъв е флага, но вероятно е червен.  Ние се кефим на макс. Не е жега и не напича.
За Дюни писах в темата за комплекса. Не помня дали и тук съм дала отзиви. Не бях в избраният Марина Бийч, а в Марина Роял Палас, което за мен беше проблем, но иначе като цяло съм доволна. Тук обаче в Марина Сандс ми харесва повече. По много показатели не отстъпва на Дюни. Единствено има разлика в мащаба на комплекса и по-голямата площ за разходки. Тук също е много добре озеленено, намира се в гора и е супер прохладно. Най-ме кефи добре уреденият плаж с дървени скари между всички редове, което за хора с двигателни проблеми и за деца, и бебета в колички е супер комфортно. Не случайно има толкова млади хора с малки деца. Виж за тийнейджъри вероятно ще е по-скучно. В Дюни плажът е страхотен и морето е много плитко  и спокойно, защото е в залив и го пази буната. Не съм сигурна, но по ред лични причини не бих се върнала на Дюни. Харесва ми единствено разположението на Марина Бийч, но за съжаление, там басейните и ресторанта се ползват от всички и в активен сезон само чета каква е навалица, а такова нещо няма как да си причиня.
Снимки от преди малко.

Общи условия

Активация на акаунт