Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как ще занимавате децата тази лятна ваканция?

 • 3 944
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 547
Интересно ми е как намирате летни школи, занимални, спортни занимания и прочее за децата, когато не са на училище през лятото и какви са те?

# 1
 • Мнения: 10 845
Случайно или чрез ровене в интернет за града, в който живеем.
Тази година дете на 12 години иска баскетбол и плуване. В търсене съм на треньор, който да я поеме индивидуално  специфично е при нас. С баскетбола предполагам, ще е по-лесно - ще отида до залата в квартала и ще я запиша, изчаквам да свърши учебната година.
Дете #2 не желае дейности през лятото, съответно няма да го занимавам насила - колело и игри в парка, едно море за седмица, ще пробваме да прочете някоя книжка и хоп, лятото се изтъркулило

# 2
 • Мнения: 4 843
От кой град сте?
Аз нямам деца, все още, но фейсбука ми е пълен с реклами. Това е една от най-честите (за София) - Лято в столичната библиотека https://www.libsofia.bg/event/176/programa-na-detsko-lyato-v-sto … mesec-yuni-2022-g

Имам страхотни отзиви и за лятната академия на НСА (пак София) https://sportsacademy.bg/

Като цяло зависи от детето. Ако се интересува от езици едва ли ще е удачно да се търси конна езда. Ако се интересува от спорт няма да го пратите на немски Simple Smile

# 3
 • Мнения: 1 464
Големият ми син ходи целогодишно на плуване. Планирала съм 2 почивки по няколко дни, гости при едната баба и дядо и при другите.
През останалото време- разходки, колело, топка с приятелите, кафета и детски кът.
Започна да чете задължителните книжки, ще правим диктовки и ще решаваме задачи, за да не забравя наученото.
Покрай малкото му братче времето минава неусетно. Играе с него, занимава го да свърша аз нещо или да се изкъпя. Обича да готви с мен, да чисти. Общо взето сме като скачени съдове тримата през деня.

# 4
 • Мнения: 1 547
Ние ще ходим през лятото във Видин. Аз трябва да се занимавам с мой проект, затова би било добре да намеря нещо, с което да се занимава дъщеря ми. Обикновено ходи на открит басеин за половин ден, няколко пъти на седмица, но би било полезно и някакъв друг спорт да се захване за разнообразие. Четох за някаква школа по математика, нищо друго не излиза в нета. Но Видин е малък град, а аз отдавна не живея там.

# 5
 • София/Севлиево
 • Мнения: 10 709
При нас ще е сложно.Преди го пращах при баба и дядо,но сега живеем в един град и не знам.От един месец ходи два пъти седмично на плуване та докато работи басейна(понеже е в училище и не знам ваканцията как ще е) ще ходи.Минимум едно море ще направим през август,но може и поне още едно в края на юни или около 6-ти септември...

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 1 077
Ходи на волейбол 3 пъти в седмицата, на частна занималня от понеделник до петък. Като не е на волейбол играе на площадката до нас. Подготвям документи и за едно плуване дето ще бъде сам в детски басейн (нещо като 7/3 метра, но плитък, под метър дълбочина) по един час когато пожелаем. То е за деца със СОП, каквото се води моето (има аутизъм). От занималнята понякога го вземаме на обяд, за да си почине за волейбола, а понякога отсъства от занималня и го водим на плаж. Но занималнята няма да е цяло лято, защото повече наблягат на игрите, а аз искам да правим диктовки и да научи таблицата за умножение. Плюс това доста скъпо ни идва. Иначе ходи с радост Simple Smile  На 8 години е и сме от Бургас.

# 7
 • Мнения: 9 686
1. Записан е в СофтУни, ще учи интензивно Джава. Плуване
2. Ще си доучваме по английски, и по бел. И съм го записала на курс по състезателна математика, онлайн. Плуване. Четене на книги з следващата учебна година
3. Ментална аритметика, плуване. И аз съм му треньор по състезателна математика, приготвила съм два сборника 🌞
И надявам се да идем на море за 2 или 3 седмици. Имаме там апартамент, дано намерим възможност да отидем

# 8
 • София
 • Мнения: 1 323
Седмица при едната баба, седмица при другата баба, седмица на море, ако намажем бонус седмица на планина би било добре.
С плуването продължава, вкъщи ще наблегнем на "Голямата ваканция", книжките по списъка, математика и английски, но по малко, не всичко не всеки ден.
В квартала не са останали деца и навън и  е голяма скука.

# 9
 • Мнения: 4 508
Най-общо казано - когато аз съм в отпуска, ще пътуваме, когато не съм в отпуска, детето ще ходи на спортни занимания всеки ден от сутринта до вечерта.

Вариант детето да си остане у дома, когато трябва да работя, няма, въпреки че бабата живее с нас и аз работя от вкъщи.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 1 077
Какви са тези спортни занимания от сутрин до вечер?

# 11
 • Мнения: 4 508
Какви са тези спортни занимания от сутрин до вечер?

В 8:30 ч. го оставям и си го прибирам в 17:30 ч. Не знам как точно им разпределят времето - някаква комбинация от спорт и обща физическа подготовка е. Синът ми ще ходи две седмици на хокей, защото е картотекиран спортист, и една седмица на тенис. Във всеки случай в 17:30 едва се влачи вече от умора (което е и целта на заниманието). В България не знам дали има подобни. Знам за ходения до Витоша - организират се от туристическо бюро ‘Пълдин’, но нямам лични впечатления.

# 12
 • Бургас
 • Мнения: 1 077
Помислих, че си в Бг. Да, изтощително звучи това спортуване по цял ден, ама за момчета особено и аз мисля, че е много добро решение за лятото. А и треньорите организират всичко според възрастта и възможностите на децата.

# 13
 • Мнения: 4 508
Помислих, че си в Бг. Да, изтощително звучи това спортуване по цял ден, ама за момчета особено и аз мисля, че е много добро решение за лятото. А и треньорите организират всичко според възрастта и възможностите на децата.

Изтощително е, но в границите на приемливото. За мен спортът е толкова важен, колкото училището и тези лагери са чудесни за запълване на времето до моята отпуска.

# 14
 • Мнения: 1 547
Аз пък точно такава изтощителна програма търся за дъщеря ми, която е много спортна натура - плуване обожава, ходи и на местния футбол за момичета, обича и гимнастика, но трябва да й търся някой да я занимава.

Мислех нещо като пиано ( учи си тук) и евентуално математика, ако някой има идеи как да се търсят занимални, или както там се водят в днешно време.

Общи условия

Активация на акаунт