Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 36 417
  • 841
  •   1
Отговори
# 465
Нищо няма да покрие депозита..нито нови дивани, нито нищо.
Депозитът е застраховка за неплатени сметки. Не е за ново обзавеждане...
Така че...

# 466
  • Варна
Говорим за три депозита, не за един…
Три години си е екстра период за наемане.
Кастрирането предотвратява риск от тумори, рак и още супернайсе болести, но не е мястото тук да коментираме това. Грамотни хора сме всички тук, с интернет, търсете и четете!

# 467
  • София
Нито грам нямам наблюдение наемателите с животни да се застояват повече. Напротив, моите лични наблюдения са, че се местят по-често. Едно, че са по-импулсивни и вятърът ги духа навсякъде, друго, че и те не искат да живеят, където е живяло 6 месеца животно и се местят на чисто.
2ен депозит не виждам колко ще помогне. А и поразиите са тип "ама то и така може да се ползва" И то за много мебели и стени. И е много трудна договорката при изнасяне. Както имаше и такава тема във форума. За едната страна изглежда по един начин, за другата друго. И трудът, времето, нервите на наемодателя винаги се приемат "бонус" и не се смятат. Сякаш аз за едни въшливи 500лв (от които печалбата е 10%, другите са по лихви и други разходи) съм на пълно работно време прислужник.

# 468
  • Пловдив
От години съм наемодател на добре обзаведени по поръчка и приличен ремонт имоти. Досега не съм искала повече ог 1 наем депозит, но ще приложа 1.5 наема да бъдещи с оглед щети.
Не мисля, че много хора биха се навили или имат излишни 1800-2000 лв депозит.

# 469
  • Бургас
Имат, имат. Не ги мисли. Хубавият имот си заслужава двойния, че и тройния депозит. Че ти 2000 лв. ако нямаш спестени, къде си тръгнал?
В тази връзка да споделя колко съм доволна от софийската наемателка. Стриктна, още на 1-во число започва да пита колко са сметките, за да плати. А сметките са никакви - има десетина лева ток за миналия месец и един кубик вода. Явно нито готви, нито нищо.
Харесва ми този таргет - сам млад човек. Нито двойния депозит й беше проблем, нито комисионата на брокера, нито датата на наема.

Мъфин, моята кастрирана кучка е най-игривото същество на земята. Много са плюсовете в посока кастрация за самото животно, много повече от минусите, но наистина не е тук темата.

# 470
  • Варна.
Кастрирането предотвратява риск от тумори, рак и още супернайсе болести, но не е мястото тук да коментираме това.
+1, защото
Йоркито ни остави след 17 и половина години щастлив съвместен живот, кастрирана. Кучето, което ни остана след раздялата с родителите на ММ, също е така, не можем да си спомним кога я взеха, но е над 15 годишна и е ОК за възрастта си. За моята немска овчарка водих кореспонденция с една немска клиника, водеща в грижата за породата, които ми дадоха препоръка за най-подходящата възраст за операцията.

По другата ми тема.
Мястото няма ток и вода, можело да си пуснем от нашите. Имаме да съборим една ограда и площта на двата парцела ще мине 1 дка. Започнахме да мислим да го вземем на първо място, за да нямаме близки съседи. Повече двор не ни е нужен сега, но кой знае, някой ден може да се наложи да садим картофи (недай Боже!).
Ако успеем да го купим, което е доста под въпрос към момента, си мислех, че може да го използваме за това, за което писах вчера. Все пак ще глътне доста средства, за което ще трябва да му създадем възможност за възвращаемост. Мащаба на проекта ми е не повече от 60-80 кв.м. едноетажна къщичка с голяма веранда. Камина вътре, а навън яма за палене на огън, около която можеш да седиш да пиеш вино. Летен душ в двора. Изобщо място за "размагнетизиране" Simple Smile не само за лятото.
Пътят не е добре, асфалт и чакъл на повечето места, но става за лек автомобил.

# 471

По другата ми тема.
Мястото няма ток и вода, можело да си пуснем от нашите. Имаме да съборим една ограда и площта на двата парцела ще мине 1 дка. Започнахме да мислим да го вземем на първо място, за да нямаме близки съседи. Повече двор не ни е нужен сега, но кой знае, някой ден може да се наложи да садим картофи (недай Боже!).
Ако успеем да го купим, което е доста под въпрос към момента, си мислех, че може да го използваме за това, за което писах вчера. Все пак ще глътне доста средства, за което ще трябва да му създадем възможност за възвращаемост. Мащаба на проекта ми е не повече от 60-80 кв.м. едноетажна къщичка с голяма веранда. Камина вътре, а навън яма за палене на огън, около която можеш да седиш да пиеш вино. Летен душ в двора. Изобщо място за "размагнетизиране" Simple Smile не само за лятото.
Пътят не е добре, асфалт и чакъл на повечето места, но става за лек автомобил.
В такъв случай, ще се отдава, но за уикенди примерно, щом няма добър достъп трудно би го наел някой който е дошъл с цел морски туризъм. За размагнетизиране са кратскосрочните наеми.
Сметнете колко ще е нощувката, при хубаво време, и колко ще ви е инвестицията.
Имате ли цена за парцела, тръгнете от там.

# 472
  • Варна
Дики, а каква е вашата почва там? Защото на повечето места във Варна е песъчлива и за да поникне нещо различно от лозе, е нужно яко торене.

# 473
  • Пловдив
Моите имоти са студиа и по-бюджетен наем, но сумарно инвестициите се избиват за 11-12 г,което за мен е по важно. По-добре 6 наема по 500 лв, отколкото 2 имота за тази сума и трудно даване 1500…Това е моят опит и логика

# 474
А за кастрацията, не е вярно че след кастрация не са толкова игриви, по-скоро е изключение това, с възрастта стават по-малко игриви.
Аз не мисля, че животно на една годинка е старо или в напреднала възраст. Котката на родителите ми веднага след кастрирането стана много по-малко игрива, по-ленива и качи едно-две кила. За протокола беше на около годинка.

# 475
Винаги съм се чудил, кой наема насред нищото, но явно аз не съм в час.

# 476
А за кастрацията, не е вярно че след кастрация не са толкова игриви, по-скоро е изключение това, с възрастта стават по-малко игриви.
Аз не мисля, че животно на една годинка е старо или в напреднала възраст. Котката на родителите ми веднага след кастрирането стана много по-малко игрива, по-ленива и качи едно-две кила. За протокола беше на около годинка.
Мойта я кастрирах ореди 4 месеца, вече е на 11 месеца и е голям вертолет, спринтира с 200

# 477
  • In the land of Never Never
Много интересно, че разговора се завъртя около домашните любимци и получих предложение от наематели с котка да платят 2 депозита и да наемат апартамента, който съм обявила като свободен. Двойка програмисти Rolling Eyes , котката била кастрирана (не разбирам от котки честно казано). Мисля да откажа, въпреки че в апартамента е живяно (моето семейство), т.е. не е чисто нов купен за отдаване под наем. Не ми се занимава, апартамента е ремонтиран, тухлен, сравнително нов, нов диван, вярно ламинат, но висок клас и изобщо доста трудно го нагласихме за да го обявим за наемане, че сме с малки деца и много ангажименти и нямам желание да си слагам главата в торбата.
Единственото, което котката може да повреди, са меките мебели, ако си точи ноктите на тях, не всички го правят, ако имат драскалки, но някои го правят и на двете места. Трябва да покриете дивана с нещо, шалте, плътни калъфи. Това е решението.
Други проблеми от котката няма да имате, говоря с опит от десетки години, от дете винаги сме имали котки, живяла съм под наем с котки, и давам на хора под наем с две едри котки.
Моите наематели платиха три депозита, но те имат и куче. Smiley
Програмисти и аз съм имала, коректни са. Но след година и половина си намериха изгодно жилище с ипотека и напуснаха. Договорът беше за две години, с два наема неустойка, ако напуснат по-рано, и си платиха неустойката.
Не е задължително да напуснат скоро, но ако имат добро заплащане, ще се стараят да си намерят нещо с ипотека, разбира се. Но това се отнася за всички българи, които имат добра заплата.

# 478
Единственото, което котката може да повреди, са меките мебели, ако си точи ноктите на тях, не всички го правят, ако имат драскалки, но някои го правят и на двете места. Трябва да покриете дивана с нещо, шалте, плътни калъфи.
Глупости. Котките, ако не са кастрирани, маркират, урината им мирише ужасно и силно и няма спасение. За космите да не повдигаме тема.
Да, знам, тук форумните котки са чисти, възпитани, не драскат нищо друго освен това, което им се каже.

# 479
  • Варна
Тук ще се съглася с Лъки, че форумните котки са топ, обаче на една приятелка котката ѝ изяде тръбата на ширма в кухнята... Качила се е над кухненските шкафове и я е пригризала... от тия гофрираните.
Те са под наем, купиха си жилище и до месец - два ще освободят квартирата, а хазяите не знаят за котката... И сега приятелката ми се е заела да прикрива следите, да търси шпакловчици за изядени ъгълчета по стените и т.н.

Котката е женска, не знам дали е кастрирана, но е млада.

Общи условия

Активация на акаунт