Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 36 308
  • 841
  •   1
Отговори
# 720
Обадиха ми се от АНИ: руска ай ти компания си прехвърля дейността и служителите тук и търсят жилища под наем.
Това - само за инфо
Иначе идвам с нов бисер от чуждоземската ФБ-група. Една дама с голяма доза драматизъм съобщава за развален хладилник и съответно - развалени продукти. Понеже наемодателят бил много "nice", не би искала той да й възстанови на 100 процента загубите, но пита каква е практиката тук и дали може да се надява той да покрие поне 50 процента от стойността на развалената храна.

# 721
Какъв депозит искате при наемане?

# 722

В размер на два месечни наема - София.

# 723
  • In the land of Never Never
Обадиха ми се от АНИ: руска ай ти компания си прехвърля дейността и служителите тук и търсят жилища под наем.
Това - само за инфо
Иначе идвам с нов бисер от чуждоземската ФБ-група. Една дама с голяма доза драматизъм съобщава за развален хладилник и съответно - развалени продукти. Понеже наемодателят бил много "nice", не би искала той да й възстанови на 100 процента загубите, но пита каква е практиката тук и дали може да се надява той да покрие поне 50 процента от стойността на развалената храна.
Имах подобен случай, хладилникът правеше номера, и като прегрее, се изключваше сам. Имах поляци, те са силно месоядни, и са били в отпуск. Апартаментът е миришел като гробница. Confounded
Бяха много ядосани, но нищо не ми поискаха да им възмездявам. В крайна сметка, хладилникът може би имаше проблем, беше марка Аристон, но иначе си работеше нормално. После все пак смених хладилника, с марка Бош, но по принцип мисля, че хладилникът е добре да се размразява поне веднъж-два пъти в годината. Все пак всяка техника има нужда от някаква пауза в работата. Наемателите едва ли ще го направят.
Изглежда и мястото на хладилника не е добро, той е вграден, и е в ъгъла на кухнята, до стената, може би няма достатъчно място за движение на въздуха и охлаждане. Бош-а все пак го размразявам периодично, защото аз вече живея в този апартамент, но не се е случвало да се самоизключи.

# 724
  • Бургас
А ако е неин хладилникът и се развали, тя сама на себе си дали ще плати обезщетение?
Ами ако собственикът силно се ядоса и й поиска обезщетение за това, че неправилно се е отнасяла с хладилника и го е повредила?
На затова трябва да сме първо хора, а после наематели и наемодатели...

# 725
Затова споделих. Втрещяват ме темите и въпросите в чужбинските групи.

# 726
А ако е неин хладилникът и се развали, тя сама на себе си дали ще плати обезщетение?
Ами ако собственикът силно се ядоса и й поиска обезщетение за това, че неправилно се е отнасяла с хладилника и го е повредила?
На затова трябва да сме първо хора, а после наематели и наемодатели...

Ако си е твой хладилника, вече си си го платил обезщетението. Simple Smile
Иначе чужденците много си държат на права, които за нас са смешни. Но след време, като живеем по-дълго в чужбина, и ние почваме като тях неусетно. Иначе в масовия случай застраховката покрива разходи, възникнали поради неизправността на някой уред.

# 727
  • Варна
Един наем. Ако вкарат животно - още един наем.

Новите хладилници нали не се размразяват…

# 728
Новите хладилници нали не се размразяват…
Не се, нали са no frost, какво да им размразяваш?!

# 729
  • Варна
И аз така знам, затова се чудя как някой може да си помисли, че наемателят е виновен за разваления хладилник, защото не го бил изключвал да си почине ?!

# 730
Ако е толко дърт хладилника, че е от тези, които се изключват да се размръзнат и да си почиват, едва ли това е точната причина за развалянето му. А най-вероятно е възрастта.

# 731
  • София
Дали е от сезона, но във ФБ групите, които следя започнаха да преобладават обяви "търся". Доскоро почти всички обяви бяха "предлагам".

Разбирам, че септември е един от месеците с най-голямо търсене. Как е по-натам, имате ли наблюдения?

В момента ремонтираме нещо малко за под наем. Ще ми се да е готово преди края на септември, но не е сигурно. Ремонтите винаги се проточват. 🥴

# 732
Как е търсенето в момента и какво се предпочита - напълно обзаведен или празен апартамент?

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 08:41 от Анонимен

# 733
Нови хладилници има, които не са но-фрост, или са но-фрост само във фризерната част. Тотал но-фрост е за двете части. И тогава не изисква периодично размразяване. (въпреки че е препоръчително веднъж на година-две да се прави).

# 734
Не всички са но Фрост, даже новите. Преди месец си купихме за ваканционното жилище от по-простите, защото беше 570 вместо 770 лв. И понеже идваме по-рядко, и всеки път го спираме като тръгваме, решихме да е по-евтиният.

Общи условия

Активация на акаунт