Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 36 396
  • 841
  •   1
Отговори
# 555
Затова изтъкнах, че има хора като мен с домашни любимци, които биха платили щетите при изнасяне, и не е редно да се съди за човека по това дали има куче/котка/заек или не.

За протокола, Вие колко пъти сте плащали щетите, нанесени от вашите домашни любимци, на наемодателя?
В предишните си коментари споменах, че моята котка е много възпитана и почти не прави бели. Когато тръгна да се изнасям, ако има нещо, което е развалила/надраскала и т.н., ще го платя разбира се. В друга квартира не съм живяла досега, че да плащам някакви щети. Аз пазя чуждия имот все едно е мой за разлика от много други наематели, на които не им пука, защото жилището не е тяхно, може да нямат и договор и т.н.
Били сме и от другата страна на наемодатели, така че много добре знам за какво става въпрос. Има всякакви хора и това не зависи от факта дали са с домашни любимци или не. Мръсотии са ни правили и хора с домашни любимци, и такива без.
Или си отговорен и съвестен човек, или не си.

# 556
Всеки има собствено мнение и опит с домашните любимци. Не мисля, че с хиляди обяснения едните ще променят мнението на другите. Повтарянето на едно и също нещо също няма да помогне. Всеки сам преценя за себе си, както е модерно да се казва в наши дни.

# 557
... Вие явно не разбирате, е, че не всички наематели с домашни любимци ще съсипят дадено жилище и после няма да платят щетите, защото масовото мнение е точно такова и поради тази причина не се допускат хора с домашни любимци в повечето апартаменти.
Затова изтъкнах, че има хора като мен с домашни любимци, които биха платили щетите при изнасяне, и не е редно да се съди за човека по това дали има куче/котка/заек или не.
Наемодателят не е човек с ясновидски способности, все пак! Той само на вида ви и на горещите ви обещания, че няма да му съсипете къщата, няма как да се хване, дали пък вие това го разбирате? Затова някои наемодатели генерално решават този проблем, като не дават под наем имотите си на хора с домашни любимци! Но това не ги прави лоши хора, а някои от тях имат свои домашни любимци, но в своите имоти.
Може и грубо да ви прозвучи, но хора, дошли от някъде, без да имат свой дом на мястото, на което искат да живеят и без възможности за по-добър избор, няма как да имат големи претенции.

# 558
... Вие явно не разбирате, е, че не всички наематели с домашни любимци ще съсипят дадено жилище и после няма да платят щетите, защото масовото мнение е точно такова и поради тази причина не се допускат хора с домашни любимци в повечето апартаменти.
Наемодателят не е човек с ясновидски способности, все пак! Той само на вида ви и на горещите ви обещания, че няма да му съсипете къщата, няма как да се хване, дали пък вие това го разбирате? Затова някои наемодатели генерално решават този проблем, като не дават под наем имотите си на хора с домашни любимци! Но това не ги прави лоши хора, а някои от тях имат свои домашни любимци, но в своите имоти.
Може и грубо да ви прозвучи, но хора, дошли от някъде, без да имат свой дом на мястото, на което искат да живеят и без възможности за по-добър избор, няма как да имат големи претенции.
Да, звучи много грубо, но въобще не се учудвам честно казано..
Аз например не съм дошла от някъде и съм имала свой дом в същия град, в който сега живея на квартира..
Естествено, че ще имам претенции към жилището, което ще наема и което аз ще плащам х години.. Имам и възможности да наема и по-хубаво жилище, ако наемодателите приемаха хора с домашни любимци, но няма смисъл да Ви обяснявам..

И защо някой трябва да вярва на нечии обещания? Нали се подписва договор, в който може да бъде описано, че наемателят е длъжен да поправи щетите от домашния си любимец за своя сметка, както и всякакви други щети, нанесени от него. Ако нямате такъв договор, тогава няма как да имате и претенции и хората ще си правят каквото си искат.

# 559
  • Варна
Практиката показва, че и 10 страници договор да имаш, наемателят пак може да те прецака и това се случва супер често за жалост. Сама казваш, че не си чела старите теми. Прочети ги малко и може би ще разбереш защо ти обясняваме едно и също 10 човека.

# 560
И защо някой трябва да вярва на нечии обещания? Нали се подписва договор, в който може да бъде описано, че наемателят е длъжен да поправи щетите от домашния си любимец за своя сметка, както и всякакви други щети, нанесени от него. Ако нямате такъв договор, тогава няма как да имате и претенции и хората ще си правят каквото си искат.
Той и не вярва. Подписва се договор, но понякога хората са толкова нахални, че пак правят каквото си искат, нищо че пише какво са длъжни да направят. Само пари, дадени като осигуровка, може да накарат някого да се съобразява. Ако не се съобразява, значи ги е прежалил, но това е рядко явление. Ако не можете да подкрепите финансово обещанията си, значи няма да се срещнем никога като наемател и наемодател. Иначе личната ви история изобщо не ме интересува, нито от къде идвате и накъде отивате. Както и на всеки друг, който иска да наеме жилище, което аз давам под наем. Отдавна вече съм преминала времето, когато човешките драми будеха съчувствие у мен. Както и моите не интересуват никого. Светът отдавна е друг!

# 561
В Щатите , в големите сгради взимат еднократна такса от 300$ на котка или 400$ на куче( има ограничение на породи и размери). Животните да на 99% кастрирани. Апартаментите са необзаведени пода е масово винил.Колко от вас биха се навили на такива условия , да дадът еднократно 300€ на животно ?
Има и 400$ такса документи и 50$ на човек за кредитна проверка.
Пример, една от по-новите сгради в Чикаго , който са само за наематели.
https://www.apartmentfinder.com/Illinois/Chicago-Apartments/Nema … partments-kvgpxg8

# 562
Ще ми платиш ли смяна на подови настилки в цялото жилище, роуз33?
Пердето и аз мога да си го изпера, но напик**ия под ще ми е скъпо и трудоемко..

# 563
Ще ми платиш ли смяна на подови настилки в цялото жилище, роуз33?
Пердето и аз мога да си го изпера, но напик**ия под ще ми е скъпо и трудоемко..
Ще го платя, ако домашният ми любимец го е напикал и съсипал.. Защо да не го платя? Ако няма други щети, с предплатата ще се платят част от подовите настилки, а останалото ще бъде доплатено от мен.
Не мога да разбера защо подхождате така към мен и защо си мислите, че няма свестни и съвестни наематели в тази държава.. Ако Вие не сте попаднали на такива, това не значи, че всички хора са като Вашите бивши/настоящи наематели.. Не слагайте всички под общ знаменател.

# 564
Е супер...явно си съвестен ползвател.

А на въпроса ти защо така подхождаме, мога да кажа за себе си..от трима наематели, кэм които подхождах с разбиране и правих отстъпки, и тримата ме прекараха. И животът ме учи...четвърта буза нямам да подлагам...и така ...

# 565
Е супер...явно си съвестен ползвател.

А на въпроса ти защо така подхождаме, мога да кажа за себе си..от трима наематели, кэм които подхождах с разбиране и правих отстъпки, и тримата ме прекараха. И животът ме учи...четвърта буза нямам да подлагам...и така ...
Да, факт е, че повечето хора не са коректни. Както казах - били сме и от другата страна и съм видяла за какво става въпрос, но не всички хора са такива.

А ако имате договор, те са съсипали жилището и са си тръгнали без да платят, не можете ли да ги осъдите?

# 566
  • София
Може да ги осъдиш след години, дела и хабене на нерви.
Но обичайно се крият, не се регистрират на нов адрес и т.н.
Накрая оставаш със съдебно решение и след много ядове си взел на босия цървулите.

# 567
В съседната тема, в която наемател съобщава за изгризани от кучето му мебели и стени се споделя, че той, наемодателят, си бил преценил, че депозит, равен на един наем, бил  достатъчен да покрие каквито и да било рискове и щети, какво повече можел да иска от наемателя?!

# 568
Постоянен адрес на наемателя - някъде (при мама и татко, примерно, или на адреса на бивш наемодател, който е сглупил да се съгласи да регистрира адресно, или на адреса на студентското общежитие). Дори и с големи мъки и голямо отлагане да се мине през всички предвидени по закон опции за призоваване и да се даде ход на делото, и да спечелиш делото, следва почти невъзможното - да си вземеш парите с ЧСИ.
Затова наемодателите не се занимават със съдене и предпочитат избор (кога ефективен, кога - не) на наемателите, с които ще подпишат. И затова слагат клаузи за депозити, отказват на едни или други наематели.

# 569
В Щатите , в големите сгради взимат еднократна такса от 300$ на котка или 400$ на куче( има ограничение на породи и размери). Животните да на 99% кастрирани. Апартаментите са необзаведени пода е масово винил.Колко от вас биха се навили на такива условия , да дадът еднократно 300€ на животно ?
Има и 400$ такса документи и 50$ на човек за кредитна проверка.
Само да поправя, че police back ground check е 100$, а не 50, и в много, много комплекси кучета изобщо не са разрешени. Там има друга врътка, явяват се на психолог, който дава документ че кучето е "специално", т. нар. "emotional support " и може да пребивава, под строги условия.
Депозитите са толкова високи, че никой не би рискувал да предаде опикан от животно под. По евтино ще излезе да подмени повреденото отколкото да му изгорят 3000-4000$.

Общи условия

Активация на акаунт