Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 36 271
  • 841
  •   1
Отговори
# 735
Съвсем наскоро отдадох в София, без животни, чисто нов, обзаведен ап.- депозит 2 месечни наема

# 736
Вкъщи хладилника с фризерна част е но-фрост и не е нов.Изключвам го 1 път годишно и хубаво мия вътре.Виж масово наемателите са над тези неща.Депозита,който последно взех преди 18м.,беше един наем.Как ще е в бъдеще,не знам.

# 737
Е вкъщи да, но за под наем масово се купуват от тия по 400 лв, а те не са ноу фрост.

# 738
Има и по-бюджетни тотал но-фрост, няма да са 2 метра и кусур високи, но за масово жилище под наем - 1-2-стайно, са съвсем достатъчни. По мое лично мнение, парите в повече, дадени за такъв хладилник, ще спестят неприятности с неразмразяван/неподдържан/развален хладилник без но-фрост. Т.е. едни 300-400 лв. в повече ще спестят нерви, време и усилия. А и тотал но-фростът е много държелив по принцип, т.е. предполага се, че ще издържи повече години от обикновените, които често за 4-5 години и сдават багажа.

# 739
Ако се пази...да.
Ако ти го омърли и остави да мухляса...по-добре да е за 300 лв и да го замениш направо с нов.

# 740
А и това сме го видяли,търкали.....После сменихме с ''нов'' голям ВУ.Сега си давам сметка,че две семейства с по едно дете,са ми били най-мърлявите наематели.Бяха едно след друго.Не искам да изглежда,че всички сем., с по едно дете са мърлячи.Други преди това пак с едно дете бяха най-големите чистофайници и точни наематели.Просто след въпросните две,беше страшна кочина,страшна смрад и така се стигна до ''новият'' хладилник.В по-късен етап,имаше двама млади мъже.След 3год.наем,не ми оставиха такава кочина.

# 741
С парното как ще процедирате...процедираме, предвид очакваната му висока цена?
Доста неизгодна позиция за наематели предлагащи жилище с парно...
Представям си колко ще е изравнителната догодина и дали депозита ще я покрие Thinking

# 742
  • София
Няма как да процедирам с парното. Едните ми квартиранти държат парното на максимум, отделно са си сложили и конвектори. Сметките за гарсониера са по-големи от моя 2 -3 стаен. Но те искат да е горещо у тях и си плащат без проблеми. Хубаво е, че са на месечен отчет и няма изравнителна сметка.
Другите квартиранти почти не ползват парно - среден, топъл апарт. А и те живеят по няколко дни месечно в него. Но са на годишна база и сега Техем ме опраскаха с изравнителна сметка за топла вода към 1000 лв. Вчера се разправях - през февруари сменяхме вертикалните щрангове и при препломбиране на водомерите са разменили цифрите на топлия и студения. Сега ще идва човек да види как е точно и ще коригират.
То няма как да се процедира - ако не се отоплява ще е студено. Ако се отоплява - скъпо. Който наема апарт. с парно да си прави сметката. А който го е страх да отдава - да го заключва докато хората се опаричат.  Ясно е, че цените няма да намалеят.

# 743
Ако съм наемател, няма да искам с парно тази година. Ще се топля с печка.
Иначе е ясно че ще е скъпо...

Имам кандидати които са със свои печки...ще го изговорим за парното, но пак е тегаво..ако ще умножаваме по 3 сегашните сметки...

# 744
Всичко е преувеличено с цената на това парно...
Ако народът почне да се топли с печки и климатици, няма да издържат инсталациите, че и електропреносната мрежа. Особено в София - има достатъчно квартали с ново строителство, които въобще не са топлофицирани. Те ползват само ток и то по много. Студът и мухълът в сгради без парно, няма да го коментирам.
Има и ново - топлофицирани. Съоръженията,  обаче нямат нов капацитет и изнемогват. С вода, с ток - същата работа. Претоварва се, съответно следват чести аварии. Зоровете ще са и от това, че никой не съобразява капацитета на наличните мощности с това какво предстои да си мечтаят да захранват и бълват ли, бълват сгради...

# 745
  • пустинята Гоби
Аз живея в сграда без парно и общите части са перфектни - нито е толкова студено, нито има мухъл. Не ми липсва парното, имах сериозни проблеми с гърлото, когато с години съм се топлила по този начин. Отделно винаги ме е дразнила Топлофикация и отношенията с нея, радвам се че от 15 години вече нямам вземане-даване. Само топлата вода е безценен плюс. Вкъщи е топло - всички сме зиморничави.

Защо да не издържат инсталациите, ако народа почне да се топли на ток? Има цели големи градове без парно, топлят си се на ток хората от деситилетия, съмнява ме, че електропреносната мрежа на София е по-зле изградена.

# 746
Вашата работа е ни да имаш, ни да нямаш. Изобщо не се притеснявам за капацитета на ел мрежата, защото и тока ще е скъп и просто зимата ще студуваме.

# 747
  • пустинята Гоби
Мен ме устройва да се отоплявам на ток, мъжът ми по цял ден си е вкъщи и не спираме отоплителните уреди. Хората, които се отопляват по този начин са си свикнали и на сметки, и на всичко. Сега като отдадох имот без парно, взе го едно момче, което е от квартала и е наясно с подобен род отопление, даже си имаше печки.

# 748
Аз живея в сграда без парно и общите части са перфектни - нито е толкова студено, нито има мухъл. Не ми липсва парното, имах сериозни проблеми с гърлото, когато с години съм се топлила по този начин. Отделно винаги ме е дразнила Топлофикация и отношенията с нея, радвам се че от 15 години вече нямам вземане-даване. Само топлата вода е безценен плюс. Вкъщи е топло - всички сме зиморничави.

Защо да не издържат инсталациите, ако народа почне да се топли на ток? Има цели големи градове без парно, топлят си се на ток хората от деситилетия, съмнява ме, че електропреносната мрежа на София е по-зле изградена.

И как имаш топла вода?

# 749
Топлата вода идва от бойлер. Но само предполагам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт