Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 395
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Все едно описвате мини версия на всичко, през което преминах - главоболие, болки в ухоти, болки в ставите и даже в опашката към бедрото, гледаха ме за коксартроза, стомах, само че освен хеликобактера и другите работи, и при мен два месеца след това, гадене. Усетих се за нещо като вирус, като почнах сутрин да се будя с болки в гърлото, само че имам чувството, че като язвички на места ми пари, но нищо не виждам с фенерчето. И пак ставни болки тук там дето таман ги бях овладяла. Не съм толкова зле и затова не смея пак да се вясвам пред джипито. Да разбирам, че вирее нещо ново според вас? Някой с такива усещания в гърлото? Даже бях решила да не е от поленната хрема да ми е раздразнено.
П.п. Миналата седмица на годишна профилактика, пак кръв в урината излезе. Два нефролога вече бяха изключили бъбреци. Но аз деня преди изследванията имах една криза, болки отляво, не можех да се разгъна и да ходя. След мъдрене с близки и познати реших, че имам песъчинки, и си взех от аптеката по техен съвет, неоренал добавка.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 06:55 от Анонимен

# 136
Zabraven profil,
И при мен гърлото е с много неприятно усещане,  дращи, пресипналост усещам и като че ли тежест не мога да го опиша, секрети непрекъснато ми се стичат от гърлото и от носа, със синузит съм и е отвратително. Вечер, с извинение, се давя в тях.
На въпроса дали е в София само, засега всичките болни около мен са все в София, стискам палци да се самоограничи, защото на мен ми идва по- тежко от Короната. Ще го познаете по болките в ушите, главоболието и неприятните усещания в гърлото- подледното го описвам така, защото лично при мен не е точно гърлобол, а дращене, събиране на секрет и прочие. А, и жестоко запушен нос.

# 137
.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 07:35 от Анонимен

# 138
  • Sofia
За силно запушен нос пробвайте намазване с чист мед вътре в ноздрите.Много бързо загрява и отпушва.Малко щипе,но е поносимо.Казаха ми също и за мазане с чиста св.мас,но не го пробвах,з-то веднага ми се отпуши от меда.
Изпръсках по един флакон морска вода и муконазал,но никакъв ефект нямаше от тях.

# 139
Освен обилно отделяне на секрети не съм имала друго подобрение от мед в носа. Вместо свинска мас съм чела и ползвала краве масло- пак същия ефект.

# 140
  • Sofia
Предпочитам да тече,отколкото да е като циментиран 😪 ..това ми е много кошмарно, да не мога да поема въздух...,а и като спрях да усещам аромати ,съвсем се сдухах...за кратко 🤧 😁

# 141
Здравейте, снощи започнах да изпитвам болка в кръста. Мислех си, че е от преумора. Днес същото положение, като болката се премести отдясно и започна да ми изтръпва крака, сякаш бъбрек. Утре ще пусна стерилна урина, до утре какво мога да направя? Да взема ли някакви билкови илачи с червена боровинка?

# 142
Щом изтръпва крака, значи е неврологично. Вземи си В комплекс/ Милгама.

# 143
Здравейте, снощи започнах да изпитвам болка в кръста. Мислех си, че е от преумора. Днес същото положение, като болката се премести отдясно и започна да ми изтръпва крака, сякаш бъбрек. Утре ще пусна стерилна урина, до утре какво мога да направя? Да взема ли някакви билкови илачи с червена боровинка?

При мен, с подобни симптоми, преди време започна 2-годишна одисея. Simple Smile Проблемът беше в кръста - предполагам, дискова или протрузия. Дано, обаче, при теб нещата да не са чак толкова сериозни.

# 144
Има ли шанс да е апандисит. С това изтръпване на крака?

# 145
Не мисля. Оперирана съм, крак не ме е болял. Но от дискови хернии, да. Изтръпване и страшни болки.

# 146
Атипична болка при апандисит е възможна. Например там, където е пъпа, остра, режеща. Но не и това, което описваш.

# 147
Точно ми изтръпваше крака, затова обръщам внимание.

# 148
Писах по-горе за настинката, след която две седмици съм с болка първоначално в най ниската седалищна кост, а сега и тъпа болка централно в кръста. Явно е неврологично, щото си имам и мускулни потрепвания и леки стрелкащи болки в крака. Дали е и това дискова херния?

# 149
Каква настинка? Ако си била с КОВИД, болки в кръста и въобще в ставите, са много често срещани.

Общи условия

Активация на акаунт