Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 55 557
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Грутката на цикламата не е ли отровна?
И откъде дива циклама?
Аз също имах запушване и синузит и стичане на секрет сутрин и вечер. По съвет на Аюрведа специалиста тук във форума пих три месеца гилой.2*2 капсули. И спря задната хрема и запушването, както и кашлицата от някои млечни продукти.
Дописвам, пише, че е отровна:ЦИКЛАМА
Грудките на цикламата са отровни.Цикламата се среща доста често на первазите под прозорците при любителите на цветя. Това е растение с нежни цветове, излъчващи приятен аромат. Опасни в това цвете са само грудките, които съдържат силна отрова. Следете да не се убоде на него някой от домашните Ви любимци и се наслаждавайте на прекрасните му цветове в дома си.

- Източник: https://biomall.bg/15-otrovni-rasteniq-koito-nai-veroqtno-imate-v-doma-si

# 91
Ох да не се хваля много, но вчера алерголога ми изписа някакъв спрей Azelastine. Уж за стичане на секрет. Не знам на това ли казвате задна хрема. Моя нос сух, не знам какво стичане вижда с джиджавките. Не съм болна, не съм и била скоро. Обаче се запрях да кашлям от уж астма. Нали ви питах какво да правя оня ден. Снощи си пръснах и моментално спрях кашлицата и ми олекна някакси на дробовете. От снощи до сега не съм кашляла ни веднъж. Сега съм на преднисон за 3 дни, че ми се разраниха дробовете и ме болят малко. Уж каза че това от преднисона ще мине. Ако и не кашлям повече, направо ще съм най-щастливия човек. От тоя монтекукаст така и не спрях да кашлям. Но ми казаха да не го спирам.

# 92
Знам, че си в чужбина, и ако не е астма погледни и ти гилой. И аз бях със сух нос но със стичане назад и като почнех да кашлям ставаше ужасно.отделно контрол на млечните, а най добре без тях за известно време.

# 93
Какво е това гилой? Суплемент, билка, лекарство? Не съм на ясно много. Аз млечни не консумирам от години. Сутрин в кафето слягам пяна от мляко по една лъжица или сметана пак по толкова. Но това понякога. Иначе не пия млека, кисели, пресни, сирена, кашкавал, че имам непоносимост и отбягвам всячески.

# 94
# 95
Намерих го в iHerb като чай. АМи ще си купя веднага. Защото аз чай пия така или иначе до обяд всеки ден. Кафе не пия всеки ден. Пък дано ми е в полза за нещо. Но не ме бърка да си го пия. Само да не пада кръвно от него, че тогава ще я втасам. Аз за момента съм перманенто с 80/55 или около това. И много малко ми трябва да мръдна на долу. Но ще си го взема и ще се следя. Благодаря.

# 96
Не съм забелязала да ми се отразява на кръвното. Успех.
Малко се отразява на дефекацията.

# 97
Аз там съм ок. Само кръвното да не бара Laughing

# 98
Скрит текст:
Грутката на цикламата не е ли отровна?
И откъде дива циклама?
Аз също имах запушване и синузит и стичане на секрет сутрин и вечер. По съвет на Аюрведа специалиста тук във форума пих три месеца гилой.2*2 капсули. И спря задната хрема и запушването, както и кашлицата от някои млечни продукти.
Дописвам, пише, че е отровна:ЦИКЛАМА
Грудките на цикламата са отровни.Цикламата се среща доста често на первазите под прозорците при любителите на цветя. Това е растение с нежни цветове, излъчващи приятен аромат. Опасни в това цвете са само грудките, които съдържат силна отрова. Следете да не се убоде на него някой от домашните Ви любимци и се наслаждавайте на прекрасните му цветове в дома си.

- Източник: https://biomall.bg/15-otrovni-rasteniq-koito-nai-veroqtno-imate-v-doma-si
Широко разпространено е, не е градинско, точно "диво" е, ще ме снабдят с луковичка, не е проблем това. То почти всяко "лекарство" е отровно, за това се капят до три капки, не се пие като сироп все пак. Какво е това "задна хрема"? Лека такава, която може даже да няма нужда от издухване ли? При мен е нещо такова, и то не постоянно, понякога и за няколко минути само, за това не виждам смисъл да пия нещо за "пресушаване". Просто явно част от секрета някак си остава и от легналото положение се събира. Пропуснах да кажа, че спя без възглавница през лятото, за да облекча поне малко отока от задържането на течности (на лошо кръвообръщение се дължи, слаб пулс, ниско кръвно и от топлото дилатацията на съдовете). И това със сигурност оказва влияние, но няма как.

# 99
Ро добре да отидеш на УНГ от колкото да се само лекуваш.
Да на правиш някоя беля

# 100
eclat_homme_sport, отровно е. Освен това във Фрамар го дават само като очистително, но не за нос, а за стомашно-чревни проблеми. Прочети първо.
https://medpedia.framar.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8% … D1%80%D1%87%D0%B5
Хората с алергични ринити, астма, сме масово със запушен нос, особено нощем. Нищо няма да изчистиш с дивата циклама, ако е на алергична основа, най-много да се окажеш алергична и към цикламата. Заминавай на лекар.
Да не говорим, че за да стане нормално голяма грудка, която цъфти, се искат няколко години.
И за твоя информация, носът ми е запушен от години, имам и синузит, имам диви циклами пред блока, мога да си извадя 1 грудка, но не ми е минавало през ума да си капя в носа от тях. Познавам доста билки, при синузит, жълтия кантарион има много добро действие, а и тегли гной.

Задна хрема е когато се стича секрет в задната част на носа, към гърлото а от там и в дробовете. Хич не е лека.

-----------------------------
Ох да не се хваля много, но вчера алерголога ми изписа някакъв спрей Azelastine. Уж за стичане на секрет. Не знам на това ли казвате задна хрема. Моя нос сух, не знам какво стичане вижда с джиджавките. Не съм болна, не съм и била скоро. Обаче се запрях да кашлям от уж астма. Нали ви питах какво да правя оня ден. Снощи си пръснах и моментално спрях кашлицата и ми олекна някакси на дробовете. От снощи до сега не съм кашляла ни веднъж. Сега съм на преднисон за 3 дни, че ми се разраниха дробовете и ме болят малко. Уж каза че това от преднисона ще мине. Ако и не кашлям повече, направо ще съм най-щастливия човек. От тоя монтекукаст така и не спрях да кашлям. Но ми казаха да не го спирам.

У нас това е Алергодил - антихистаминов спрей за нос. Значи нещата се поизясняват при теб, имаш алергичен ринит, а и астмата е алергична, затова ти действа с такъв ефект. И аз го ползвам от доста време, но гледам да не прекалявам, само при силно запушен нос вечер, когато съвсем не мога да  дишам, а денем, само при кофти сблъсък с алерген. Че ако го подкарам непрекъснато за дълго време, ще спре да ми помага. Като се пръсне, той се стича и назад към гърлото, вдишва се в дробовете и наистина облекчава. Вероятно в периоди на цъфтеж и таблетки антихстамин ще ти облекчават кашлицата.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 12:51 от Diorela

# 101
Dioerela, аз и запушен нос нямам. Не знам къде виждат това стичане. Нито се духам, носа ми е сух, храчки нямам, но вероятно на дълбоко някъде се случва нещо.  Изписан ми е за 3 месеца по 2 капки в нос 2 пъти на ден. Даже не съм видяла че 2 пъти трябва, та съм пропуснала вчера сутринта. И пак не кашлях цял ден. Малко суха усещам лигавицата защото така или и иначе ми е сух носа. Значи се привиква към него?  Викат ме на преглед след 3 седмици, освен да питам мога ли да го спра след време. Аз и флонейс пръсках до сега, ама никакъв ефект. Между другото и него ми каза да пръскам  още.
Този  Azelastine ми е 5$ С рцепта, флонейса 30$ без. Много е скъп при нас.

# 102
Здравейте.
Понякога ми се случва, като се нахраня, и след около половин час да се чувствам така, все едно не съм яла..
На какво може да се дължи? Искам да кажа, че пия антидепресанти, ако е свързано по някакъв начин с това. Благодаря!

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 21:46 от Sunflower29

# 103
Според мен е свързано. От антидепресантите се пълнее, вероятно затова няма усещане за ситост.

# 104
Антидепресантите, в частност инхибиторите на обратното поемане на серотонина, въздействат върху серотониновите рецептори. Често при такава стимулация апетитът е повишен, от което всъщност се качват и килограми, т.е един от страничните ефекти е повишен апетит и често пълнеене. Възможно е да е от това.

Общи условия

Активация на акаунт