Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 55 547
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Аз имам приятел, който я кара на около 30. Ами доста зле си я кара, много тежко. Така че си е голям късмет да мине човек с няколко пъпки и лека сънливост Simple Smile

# 76
Така е, неслучайно писах късметлии. Сестра ми я изкара на около 30 мисля, заедно с племенника ми. Не беше никак леко при нея.
Но като всяка друга болест, тази също протича различно при различните хора. Дано да са повече късметлиите, независимо от възрастта им.

# 77
Не знам колко е достоверно като информация, но накъде в коментари от доктор в супердок четох, че на година от здравната каса покриват едва няколко п

# 78
Мерси за отговорите. Grinning

# 79
Кураж, марко поло, и това ще мине Grinning

# 80
Защо кръв след порязване един час не престана да тече , винаги до 10 минути максимум ми се е съсирвала, нормално ли е, при вас колко време е отнемало?Покривах пръста с хартия , че нямах нищо друго в съответния момент.

# 81
При порязване трудно спира кръвта, не е като охлузване. А може и да има проблем със съсирването. Човекът пие ли разреждащи? Диабетик да е?

# 82
Едната ми колежка беше така всеки път, не помня какво точно излезе на изследвания, нещо свързано със съсирването естествено ще е било. След известно време вземане на витамин Ц като добавка каза че проблемът е изчезнал. Страстна пушачка е и не беше хич учудена че е имала нужда от допълнително витамин Ц.
Изглежда че не е нещо рядко срещано, то кой ли се храни пълноценно на днешно време...
Ако не е единичен случай си струва да се направят изследвания, при нея даже дали не излезе проблемът при елементарните профилактични при ЛЛ.

# 83
Безопасно ли е да се капе в носа сок от луковица на дива циклама (ботурче)?

# 84
Не знам каква е тази дива циклама, но внимавайте да не изгорите лигавицата на носа!

# 85
Аз веднъж-два пъти си капах мед в носа... Ами, много болеше и спрях.

# 86
Не знам каква е тази дива циклама, но внимавайте да не изгорите лигавицата на носа!
За изчистване на синусите (от натрупвания от хронични проблеми например) го дават. Нощем от легналото положение ми се запушва носа. А от две години по неоткриваема причина, особено в топлите месеци, почти не спя заради друг проблем /задържане на течности, подуване и задух, пак след лежане/ и това с носа ми идва още в повече. През деня установих, че е от липата сега, натрупва ми се секрет, но е само за момента, изчезва бързо. Нощем какво е обаче нямам обяснение, имах възпалени синуси няколко месеца.
Този сок изчиствал всичко, независимо от причината - ако изгаря защо да се ползва за изчистване???
С мед бях пробвала преди години за някаква настинка, но "вълшебен" ефект не съм имала.

# 87
Аз бих отишла на УНГ вместо да си капя незнайни отвари в носа. Освен това сигурно има алергичен момент, може и да ви изпишат антихистамини.

# 88
Тъй като е лек проблема ми се иска да го реша по някакъв такъв начин, не с лекарства.
От няколко места чух за това, имах чувството, че само аз съм "изпуснала", че имало такова средство, затова реших че и тук ще има някой, който го е прилагал...

# 89
  • пустинята Гоби
За сефте го чувам, но щом не е отрова - пробвайте. Пък после може да споделите, да знаем помага ли.

Общи условия

Активация на акаунт