Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 487
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Нещо ефикасно за запушен нос?
Капките не действат.
Пръскам муконазал и морска вода.
От вчера нямам и обоняние.

# 106
Dioerela, и какви могат да са симптомите, когато е алергичен ринит, леки могат ли да бъдат? Защото при мен е като механично дразнене от вдишване на нещо и попаднало/натрупано в/у лигавицата. На очите нямам нито дразнене, нито зачервяване, нищо. И кашлица нямам изобщо.

# 107
Антидепресантите, в частност инхибиторите на обратното поемане на серотонина, въздействат върху серотониновите рецептори. Често при такава стимулация апетитът е повишен, от което всъщност се качват и килограми, т.е един от страничните ефекти е повишен апетит и често пълнеене. Възможно е да е от това.

Трициклични пия..
но навярно те са причината. 🥺

# 108
Здравейте! Миналия петък пуснах микробиология на влагалищен секрет и излезе чиста. 2 седмици преди това също беше чиста, но реших да повторя, защото имах още оплаквания, които се повлияха от вагинален пробиотик. Сега след цикъла пак започнах да слагам пробиотик, но от вчера имам проблеми с уринирането и ме наболява в интимната област. Парене и лъжливи позиви не усещам, но утре ще занеса урина за изследване. Трудно уринирам и струята е слаба.
Как мислите - възможно ли е да се е върнала бактерията от нищото (не съм правила секс)? Някой преминал през това?
Другият вариант, за който си мисля, е някакво запушване на пикочния мехур. Обиколих общо взето всички лекари и сега последно пих за камъчетата в бъбреците (спрях го от днес). Може би Роватинекса ми повлия на уринирането. Отделно и преди него усещам болки в бъбреците (предимно десния) - но на ехограф излезе, че левия е по-проблемен.

# 109
Аз също съм със запушен нос и то постоянно, и имам усещане за гъст секрет от носа към стената на гърлото най-отзад. Като преглъщам го усещам най-много този секрет  над гърлото. На това ли казвате задна хрема? Аз бях ходила на УНГ и ме прати на рентген и за носен секрет. Излязоха някакви стафилококи за които предписа капки и антибиотик но облекчението беше минимално. На рентгена са видяли воалирани синуси без нива и девиация на септума без деструкция на костите.

# 110
Здравейте отново!
Днес забелязах това топче в окото ми, което не ме боли, тоест боли ме ако го натисна, но ми е някак дискомфортно..
Имате ли представа какво може да е?

Не е особено малко според мен…

# 111
Очен лекар.

# 112
Какво е включено във сегашното здравно досие?
Какво пише в него?

Скрит текст:
Също така някой, ако има снимка и би показал, ще е хубаво.

# 113
Здравейте отново!
Днес забелязах това топче в окото ми, което не ме боли, тоест боли ме ако го натисна, но ми е някак дискомфортно..
Имате ли представа какво може да е?

Не е особено малко според мен…
Ечемик!

# 114
Нещо ми направи впечатление - доскоро имах малък по размер фибром (или нещо подобно) на интимната област. Даже обмислях дали да не ходя някъде да ми го премахнат, защото ме дразнеше - все внимавах, като се бръсна там долу, да не го закача случайно с бръснача.
Преди около седмица, обаче, забелязах, че фибромчето някак си е изчезнало от само себе си, няма и помен от него. Rolling Eyes Докато си вземам душ, принципно не съм обръщала внимание, но понеже преди няколко дена трябваше пак да се обръсна, открих какво се е случило. Не съм го отрязала с бръснача, гаранция.
Та, се чудя - тези доброкачествени образувания могат скоропостижно да изчезнат и от само себе си, така ли?
Е, не се оплаквам, поне проблемът ми се реши, като с вълшебна пръчка - няма да има нужда да посещавам дерматолог. Simple Smile

# 115
Гърненце, беше ли диагностицирана с фибром, или може би е било папилом? Макар, че и те не изчезват току така.

# 116
О, да, може и папилом да е било, или някаква брадавичка. Simple Smile Въобще нямам представа, честно казано. Малко по размер - 2-3 мм. И дълго време си беше там - може би преди около 18 месеца го забелязах за пръв път. До съвсем скоро си беше на мястото, не знам как се "изпари" изведнъж. Grinning
Мъжът ми имаше доста такива образувания преди време, на различни места по тялото, и ми е споделял, че и на него са му изчезвали.

# 117
На мен са ми изчезвали папиломи. Ако е това, съвсем възможно е. Като бременна имах дори на клепача, изчезнаха сами, не знам как.

# 118
  • София
Според мен става дума за папилом. И аз имам изчезнали 2 - 3.
Фибром имам на челото и е твърдо топче, като израстък на костта. Поне хирург ми каза, че е фибром.

# 119
  • пустинята Гоби
Памиломите падат, мъжът ми имаше един под окото и понеже беше много притеснен, че ще умира - ходи на лекар. Та човека му изписа цинкова паста (по спомен), която не успя да ползва, защото папилома, който беше супер малък и незабележим, падна сам.

Общи условия

Активация на акаунт