Отговори
# 1 035
  • София
Натуш и ние се целим в среден клас училища. Тъпото е, че езика който учим и знаем отлично за възрастта, просто го няма в никое друго училище. И сега най - вероятно ще изхвърчим, заради бала и особено точките от мат. И се чудя, кому е нужно това? Да дойдат деца , които записват само защото училището е в центъра и с добра база примерно и после в 12 клас на изпита по език 30% минимум се провалят и не им пука. Не знам, размишлявам си тук. Иначе имаме достатъчно резервни варианти като знам горе долу точките. Ще трябва да приемем философски нещата ми се струва.

Purelove, не го мислете от сега. Напълно е възможно детето да успее, балът там не е чак толкова висок.
Стискам палци!

Дидева, благодаря!

# 1 036
  • София
Дидева, благодаря за разяснението!
Лека вечер от мен, момичета!
Утре пак ще бистрим матурите и така до 27, когато ще влезем във фаза 2 от кандидатстването . Blush

Мисля, че е нормално деца, които имат по 10часа в седмицата математика, да кажат че задачите са лесни. Ами те са изрешили по 2 сборника в МГ, докато ние от "нормалните" училища имаме време в час само за учебната тетрадка .

# 1 037
denizara, НВО е на национално ниво (на никой не му е важно от колко голям или макък град си и не измерва това), колко точки отсяват математиците - зависи от подбора на задачите и от резултатите на конкурентите. И не разбрах какво е обидно - има достатъчно изпити/тестове/олимпиади, на които на практика се е случвало и случва да няма постигнат максимален резултат. Никой от явилите се  не се е почувствал обиден от този факт.

# 1 038
  • Пловдив
Щерката е в МГ. Има деца, които са сгрешили 21 задача, но повечето са я решили вярно. Другите задачи за тях са били лесни.

# 1 039
  • София
Моето дете е в СМГ .Има 9 часа математика  седмично и 6 часа БЕЛ. Класният написа във вайбър групата ,че за 30 мин трябвало да решат втори модул.Еми изобщо не е било така  - поне синът ми е използвал цялото време и то накрая едва му е стигнало да си препише от черновата.Даже се притеснява от бързане и грознопис дали всичко ще му разберат.Иначе за първи модул му е стигнало да ги реши и да ги провери отново .

# 1 040
  • Пловдив
Монд, браво на Ивето. Моят син също в МГ, първи модул за 10 минути е решил и после е скучал. Втори модул също е решен, за сега казва, че всичко е без грешка. Ще видим как ще му оценят описването на задачите.
Последните две години не е ходил на частна школа по МАТ или частен учител. Но в училище имат школа веднъж седмично, освен това имат много часове математика.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 00:18 от andonovag

# 1 041
  • при моите любими
И на мен ми е интересно какво е мнението на децата от математическите училища за модул 2 на това НВО. Благодаря! Късмет на всички дечица! Порасналите ни дечица! Дано попаднат там, където ще са щастливи, ще намерят сродни души и ще се бутат едно друго!

Имам 2 познати деца от СМГ. Дъщеря ми, като е излязла от изпита първо на едното дете се е обадила, за справка на 21 задача. Той и е отговорил директно, че задачите за него са били елементарни. За неговото обкръжение също. Съмнява се само за изписването на някои от задачите и може да му намалят от 1-4 точките. Децата имат по 9 часа седмично МАТ и отделно допълнителна школа в училището. Не е посещавал допълнителни уроци по МАТ. Моето дете не е решило правилно 21 задача, както и поне 15 други деца, от близкото и обкръжение, които не учат в МГ, но всичко са ходили на школи допълнително. Както споменах много по-рано  днес, беше безкрайно разочарована, защото това най-вероятно ще и коства влизане в желаното училище.

# 1 042
Моето дете не е решило правилно 21 задача, както и поне 15 други деца, от близкото и обкръжение, които не учат в МГ, но всичко са ходили на школи допълнително. Както споменах много по-рано  днес, беше безкрайно разочарована, защото това най-вероятно ще и коства влизане в желаното училище.
Ако (почти) никой извън СМГ не я е решил, каквато картина се очертава поне от моите наблюдения от центъра на София, а и от темата - това ще доведе до пропорционално спадане на бала и вероятно нещата ще се наместят. Освен ако не кандидатства за СМГ, разбира се.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 00:37 от Параход

# 1 043
  • София
Cydonia, след като и децата от обкръжението ви не са решили задачата, шансовете за Испанската не се губят. Повечето деца от СМГ искат да си останат там, други се насочват към АК, НПМГ или НЕГ. И аз се чудя колко от “простосмърните” 😉деца (тези извън математическите училища) са успели да се справят със задачите от втори модул. Ако има някакъв сравнително висок процент деца от СМГ, Питагор и т.н.,  нерешили цялата задача 21, това означава, че и значителен процент от обикновените деца няма да са я решили и тя ще бъде т.нар. “отсяваща”.
Струва ми се, че предните две-три години имаше повече дечица тук, постигнали почти максимален брой точки.
Ра, поздравления за успеха!
Девойката си сравни отговорите, твърди, че се е справила с първи модул и с геометричната, но 21 и 22 също й куцат (частично не/решени). В нейното обкръжение всички други момичета са си изчислили по-малко от 80 точки. (което разбира се не може да послужи за представителна извадка;).
И още един въпрос ме вълнува. Какъв процент от приетите на първо класиране деца в АК се записват, без значение дали на НВО са изкарали повече от 2х90. Защото за много от допълнителните резерви, които се записват, ми се струва, че са изкарали по-слаби резултати на НВО и АК им е “спасителният пояс”. (Споменавам го, защото те няма да “освободят места” за т.нар. елитни училища.)

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 07:15 от Skiorche

# 1 044
  • София
zori, предполагам че напрежението и важността на изпита ги кара да решават по-бавно. Само за ориентир, детето ти
ходи ли на  състезания?

Моето дете не е в МГ, но тази година доста порешава задачи от типа НВО. На края, първите модули на старите НВО ги решаваше без грешка за около 30 мин. , да е имал на 2 теста от 10 по 1-2 грешки. Днес първи модул му се е сторил лесен . Отново казвам много задачи е изрешил  (не сложни за състезания), ходеше на курс, по математика е сред добрите в класа и може би има значение, че аз непрекъснато му висях на главата с още задачи. И друго, днес не се е притеснявал за теста, не е бил стресиран. Мисля, че това също оказва голямо влияние, защото деца от класа  на неговото ниво са допуснали по 1-2 грешки на модул 1.

# 1 045
  • при моите любими
На мен най-много ми тежи нейното лично разочарование. Цял ден нарежда: защо така се получи, цяла година учих и се старах, лиших се от всички уикенди и много почивки и забавления и исках да ми се случи.... и т.н. Признавам си, аз не съм от амбициозните родители, ние с ММ сме по-скоро авантюристи, той дори с екстремни наклонности. Шегата в семейството е, че някой ни е подменил децата в родилния дом, защото и наборката и брат и, който е 5ти клас, са много амбициозни. Аз ги гоня навън да карат колела, да спортуват и излизат на въздух, а те седят по цял ден и учат нещо и пишат. Винаги сме ги подкрепяли във всичко и ми се къса сърцето, че е разочарована от себе си. А аз все и повтарям, че точно това училище, в което я приемат, ще е нейното и ще го разбере някой ден, когато порасне.

# 1 046
Моето обикновено дете от обикновено квартално училище е решило 21 задача, обаче не е догледала И-то в 19-та задача. На нея математиката ѝ е много силна, но в писането хич я няма. Тя категорично не иска да учи засилено математика, нито испански, нито немски, нито биология и химия, физика и пр. Общо взето нищо не иска Grinning

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 01:07 от Tickles

# 1 047
21 задача се е оказала трудна и за моето дете, две от подточките ѝ са грешни и това го споделям, за да разсея съмненията за математическия ѝ ореол, има сгрешени и други неща във втора част също. За мен това не е изненада, нито пък обида към труда, който е положила. Тя просто не харесва математика на този етап от развитието си и аз не драматизирам въпроса. Търсим нещо с език, като най-безопасно, поне докато не намери нещо, което да я грабне.

# 1 048
Днес синът ми е имам проблем при попълване на отговора на 19 задача. Не разбрах точно, но май е изчезнал извън полето или е навлязъл в полето за 20 задача. Извикали са директора и той му е казал какво да задръстване и как да го оправи. Дано всичко е наред. Той много се е притеснил и съответно не е преписан на белова 21. 23 е вярна, на 22 в подусловието за 5 точки има 2 верни отговора и 1 грешен. Не знам как ще му разпределят точките,  дано не му вземат всичките. 
Магурата определено няма да покаже като резултат реалните му знания. Бил е много притеснен заради гафа с бланката.
Мнението ми е, че първи модул е бил лесен, но не и втори. Вероятно ще падне успеха по математика на НВО. Това са мои мисли.
Интересно ми е как мислите, дали ще се качи бала спрямо миналата година или не?

# 1 049
  • София
cydonia, кажи и да не реве и да не се тръшка, а да стиска зъби до 28-30, защото е голяма бройката като нейният случай.
Когато излезе статистиката на РУО и види колко деца са преди нея , извади броя на учениците в СМГ, НПМГ и на НЕГ (като сбор на други високобалови училища) и горе-долу ще стане ясно колко са и шансовете. Освен това има и второ класиране. Аз от сега съм предупредила детето , че на 20.07. (второ класиране) ще разберем къде ще учи.
Просто трябва да се въоръжи с търпение, защото и в живота не всичко става от раз или както си го представяме.

together1, да такива неща могат да те стресират сериозно. Жалко, че не е преписал 21.
За баловете не мога да дам мнение. По запознатите може би ще кажат, зависи и от града , предполагам София, и кои училища гледате .

Общи условия

Активация на акаунт