Отговори
# 405
Според това, което си спомня, ги докарахме до 53 точки. 3 му "отпускам" за тезата, повече едва ли ще има. Значи около 55-56 точки на първи модул. Очаквано. А какво е сбъркал? Не знае какво е съществително и какво е съюз, предлог 😲 Ама и това е очаквано. Сложното изречение го е нацелил някак си, не че са му ясни. На литературата е почти бетон, само за Еньо не се сетил. За Енчо си мислел, но не бил сигурен.

# 406
Успех на всички деца и спокойствие на втората матура желая! И ние се пържим на същия огън, макар че не пиша в темата.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 23:16 от Параход

# 407
  • волно калдъръмче
Някой, разбиращ от БЕ, може ли да направи анализ на изречението от въпрос 9 - защо е сложно смесено ?

Три прости изречения:
1. Като израз на признание поканили българина
2. да остане във Франция,
3. но той категорично отказал това предложение.

сказуеми
подчинителен съюз
съчинителен съюз

# 408
Колкото и да го обсъждаме, изпитът по БЕЛ е вече зад гърба ни. Нека всички се успокоим и да насочим енергията си към математиката. Успех, мили деца!

# 409
  • Mars Hotel
Не виждам нищо лошо да се обсъжда изпита по БЕЛ. Естествено, че сега ще го обсъждаме, когато е минал. Как да обсъждаме изпит, за който не знаем нищо?

# 410
# 411
Ох, дип че си нямам друга работа, та да ровя оригинала на разказа и личността на автора Simple Smile Той се оказа бая спорна фигура - в главата му е миш-маш от конспиративни теории, Сорос, хазари, пландемия и т.н.
Видимо не владее и пунктуацията Stuck Out Tongue Направо не знам откъде ги изкопават!
https://www.facebook.com/kbachkov

П.П. От истинския финал става ясно, че не е никакъв сън.

# 412
Ммм даааа, та така, кокончето, малко мазало, малко над 40 точки от първия, за тезата и метнах 3т., за преразказа първо каза, че го е направила, после пък взе да се чуди дали е в правилното време, за геройте пък почнала да пише, обаче квесторите казали още 5 мин. и тя решила да си напише тезата, после щяла да си допише героите, поне на подточка г да беше писала, и така остава с 1 точка от там. Другите грешни са - 10, 12, 15 - тук е писала ,, е строял ", на 16 е писала само двете реки - Росица и Дряновска, на 17 доколкото помни само 8 е открила, 18, 19, 22, и на 24 както писах само една точка има. А на преразказа да добавя, че е написала близо две страници ( нали пише по сбито и ситно ), за камъка е писала, за неговите цветове, дори ми ги изреди, та ще видим на края. Та сметките ни са приблизителни. А сега да вметна, че ако проверяващ реши да резне някого, на когото му е верен преразказа, или има съвсем малко грешки, определено като нищо ще бъде много жалко. Имало е такива случаи. Затова да се молим, проверяващите да са със здрав разум и да не ощетят някое дете, заради собствения си кеф.
И да вмъкна, че кокончето като се има напредвид, че не е ходило на консултации, че не е била по школи и частни учители, мързела, и другите му изцепки, за мен и нея си, се е справила прилично. Доволна съм от нея. Бях казала, че по БЕЛ ако изкара поне 50 точки ще вдигна банкет, ще изчакам резултатите да излезнат, и ще ви почерпя виртуално. Каквото и да са направили децата, те са си нашите деца. Нека да ги гушнем, нацелуваме и да им кажем, че са най - добрите.

Радвам се за детето, че се оправило бързо, на коя мама беше, паааак забравих, ама съм и аз. И на Мама на двама също се радвам, че и нейното се е оправило поне за НВО. Макар и не напълно, все пак доколкото запомних, се е представил блестящо. Браво.

Нинче, я кажи как си.
Ра, чакам добри новини, кога ще ги кажеш.

И да попитам, най вече от нашата област, ще има ли промени в таблицата за ДПП, че тази ми се вижда доста постна, и дали ще я има в екселски формат. Другият въпрос ми е, кога ще има качени училищата където да се иде на място за записване, или някой ако реши да провери работата на детето си.

# 413
  • волно калдъръмче

Не е сън. Преди да заспи, мислите му са били насочени към момичето и случката, свързана с нея.

# 414
Не е сън. Преди да заспи, мислите му са били насочени към момичето и случката, свързана с нея.

Накъде разказът е тъп, ами МОН така са го орязали, че хронотопът се е разбрицал тотално!

# 415
Така като гледам масовите резултати, които се споделят тук, първата част е била лесна за децата и почти нямат грешки. Това не е много добре откъм отсяване и конкуренция за топ училищата, пак ще се броят стотни. Thinking

# 416
Или дипломи ще се сравняват..

# 417
  • Пловдив
Какво иска да каже авторът ми е травма от детството. Все си мислех, че посланието на автора в творбата му, трябва да съвпада с мирогледа му. Като виждам профилът му във ФБ не мисля така. Човекът си е фен на конспиративните теории, антиваксър, за ковид дори няма да споменавам, а отношението към войната съвсем ще пропусна. Продължавам да се травмирам.
За протокола при нас са забранили ръчните часовници- всичките са им били взети.

# 418
Това не са масовите резултати. Във форума всяка година е така.

# 419
Ние няма да проверяваме резултатите, за да е спокойна преди математиката.

Все пак разбрах, че е писала героите в кавички, както и реките в отворения отговор е поставила в кавички. Дали ще й признаят тези точки, ако отговорите са верни?

Общи условия

Активация на акаунт