Отговори
# 1 065
Краси, мисля и сама щеше да си отговориш, ако знаеше какво ще е балообразуването. Иди на сайта на ТУ и виж какво е било тази година. Но какво ще е след пет години, сигурно и ректорът не може да предположи.
Разглеждала съм сайта. Матурата или техния изпит по 3. И съм стигнала за мен до следния извод. Мисля, че пробните им започваха от февруари, но със сигурност преди матурата. Така последователно можем да се явим на  техени изпити и да си изберем този, който е с най-висока оценка. И в краен случай да разчитаме на матурата. Не знам дали логиката ми е правилна и затова питам.

# 1 066
  • Mars Hotel
И моята е много разочарована от себе си по математика. Очакваше да се справи по-добре. Реално изглежда, че от втори модул пълни точки ще има само на 23 задача, другото ще е слабо, ако изобщо има нещо. Предвид, че се цели в НПМГ (вярно, география, но все пак), много й се спихна настроението вчера. Каквото-такова.

Днес следобед летим за Берлин на сватба, а другия уикенд заминаваме на море, така че превключвам на ваканционно настроение.

Много, много благодаря на всички, с които вече няколко години се движим по наборните теми и си четем мъките и радостите, кулминиращи в НВО. Особено силно благодаря на Дидева за неуморния труд покрай паникьосани и неориентирани родители.

# 1 067
Според домашния преподавател по мат ходенето на допълнителна школа за подготовка за НВО не е било от съществено значение. От значение е била основно домашната подготовка, с преподаване на допълнителни неща, често от по-висок клас. Признаваме си без бой, че 22 задача е решена не с материала от 7 клас, а с корени на квадратно уравнение, материал от 9 клас /не разбирам, повтарям като папагалче/. След достигане на решението е записана така, както би трябвало с материала от 7 клас.
|На другия фронт рекапитулацията за деня е завършила минали/скъсани = 13/23, къмто 1/3 минали

# 1 068
  • София
Не е представителна извадка, но от нейния клас (мат профил в квартално училище, с добра преподавателка) едно дете е сметнало част от задачата. За поселедната подточка не е успяло. От съседния клас не са открили дете, което да я е решило.
Та ще таим надежда до последно.
Аз нямам идея моята щерка как е решавала, но има верни отговори на подусловия В и Г, носещи по-малко точки, а А и Б са омотани нещо. И се питам дали това е възможно? Намерила първо пътя още докато решавала първото или второто подусловие.

# 1 069
# 1 070
# 1 071
Светлица, приатно прекарване, безпроблемно отиване и връщане.
Предай поздрави на Берлин от България.

Еее, бе хора, стига сте се вайкали.
Аз вчера без бой признах, че моето гардже нищо не е направило по Мат.,
това не ми пречи да си го обичам. Нея, я няма по този предмет, вкъщи няма кой да и помага, на уроци не е ходила, мързелуваше и все още мързелува. Както по БЕЛ, така и по Мат. корема на топка и станал от нерви, и не защото се е притеснила, а защото самият организъм и прави реакция подсъзнателно. И това е при всяко изпитване.
Хайде наздраве, пък каквото стане.

# 1 072
  • София
Натуш и ние се целим в среден клас училища. Тъпото е, че езика който учим и знаем отлично за възрастта, просто го няма в никое друго училище. И сега най - вероятно ще изхвърчим, заради бала и особено точките от мат. И се чудя, кому е нужно това? Да дойдат деца , които записват само защото училището е в центъра и с добра база примерно и после в 12 клас на изпита по език 30% минимум се провалят и не им пука. Не знам, размишлявам си тук. Иначе имаме достатъчно резервни варианти като знам горе долу точките. Ще трябва да приемем философски нещата ми се струва.
Здравей, в кое училище е детето Ви? Питам, защото и ние сме в същата ситуация. Седем години иврит и сега ще броим дали ще успеем да продължим или превключване на друг език 🤷‍♀️

# 1 073
Ария, благодаря за линка, прочетох го. Наистина щеше да бъде УАУ, хит сред седмокласниците, най - вече влюбените.

# 1 074
Тони, предлагам да съберем набора футболист и коконката.И мойто не го бива по математика ама хич. Затова и спряхме уроците и безсмислено то напъване от наша и негова страна. По БЕЛ очаква над 80т.Извинете имали някаде информация за точките по математика примерно ако имаш10т. участатшли с тях или трябва над определен брой да бъдат. Извинете невежата майка моля....

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 08:19 от radost17

# 1 075
  • София
Русалке, Aria, мисля, че успяхте да смените настроението в лагера.😂
Просто се чудя как Сорос е подминал този патрЕотичен талант и не го е вербувал за целите си. 😆(Гледам много бързо е поодялкал профила си след като МОН най-накрая го призна за “нобелов лауреат”, но не беше пропуснал от радост да поплюе върху писатели-“соросоиди” като Г. Господинов)
И това е учител по литература!😳🤬

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 08:14 от Skiorche

# 1 076
  • София
Само за протокола - моето дете не от СМГ или МГ, но за него изпитът беше лесен, като на 21-ва задача има грешка само на а подточка, вместо камионът да е първи, била колата или обратно ( не е дочел). Но на него подготовката му е доста сериозна, от добро училище е, но не е от учителката в него, а сме поколения математици в нас и няма как литературата да му е по-силна. Така, че за повечето деца от МГ изпитът е бил лесен явно, но като цяло изпитът е бил по-труден от миналата година, ще видим и резултатите.
Според мен, децата трябва да си пишат училищата по първо желание, а дали ще им стигне бала, ще се види.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 08:18 от denizara

# 1 077
Радост, с удоволствие бих ти я дала, макар и само за доживотна компания. Но пустото му коконче, мъже не харесва, единственото което харесва у тях е: гъста къдрава и нормална на дължина коса. Иначе може да се включи от време на време, любителски да порита топка.
А за точките, зависи към какво се е насочил, ако искат да е с БЕЛ и Мат., ги включват, даже и от дипломата.

# 1 078
Преди две години, когато големият се явяваше, текстовата задача по моему беше по-трудна. Не беше и класическа, малко тип Пиза. Той лично беше изпаднал във възторг от нея и не спираше да обяснява колко оригинално я е решил. Аз пък за първи път видях задача, която да предизвика чувства в него, различни от традиционните "пф, скука!". Та, тази същата задача, беше решена и от друго дете от класа, тотално скарано с математиката. И неговият коментар беше, че е много лесна. Може би защото не беше съвсем стандартна, затрудни някои "математици", а такива, които не се имаха за такива, се справиха с нея.

# 1 079
Ееее, не било толкова лошо положението при нас. Hands Pray
Аз се притесних, защото разбрах, че още първата задача е объркала.

Но, Слава Богу, нататъка почти всичките ги е решила. Снощи я придумах да ми каже отговорите, които е попълнила, за да пресметнем ориентировъчно резултата. Има 2-3 сгрешени. За съжаление не е решавала изобщо 19-та, която беше с подточки и носеше доста.
От втори модул е решила една задача и половина. Тази за път не я започвала. Нямах нерви да я гледам. Може и да не е била чак толкова страшна, но дочувам, че повечето деца не са я правили.

Днес контролно по Физика. В понеделник - по Химия. Тия учители нормални ли са???

Общи условия

Активация на акаунт