Отговори
# 1 155
  • при моите любими
Jdodo скъса ми се сърцето, докато четях за вашия син. Дано се случи на детето това, което толкова силно желае и се усмихне истински. Моето дете също е разочаровано, но за няколко часа на рев, много прегръдки, любов и разговори прие, че в живота не винаги нещата стават както на нас ни се иска, но въпреки всичко борбата все пак не е безсмислена. Ще напишем училищата по желания. Ще обиколим всички, които все пак са потенциални за нейния бал (след като излязат резултатите), ще се опита да усети и избере "нейното" училище и съм сигурна, че ще го хареса и заобича. Въпреки нейната висока амбиция, се радвам, че е взела от мен позитивизма и възможността да погледне на лошото с добро и въпреки неуспеха, бързо да превключи. Пожелавам на всички деца да попаднат точно там, където им е мястото.

# 1 156
искам да попипитам запознатите , защо всички отзиви са , че Втора английска гимназия е по - добра и за предпочитане пред Първа английска - за София става въпрос

# 1 157
  • София
Аз пък като една потърпевша от многото езици, които съм учила и недоучила и в последствие неупражнявала и забравила, съм на мнение, че първият чужд език трябва да се знае перфектно (като майчин) и чак после да се подкарва втори, трети и т.н.

# 1 158
  • София
искам да попипитам запознатите , защо всички отзиви са , че Втора английска гимназия е по - добра и за предпочитане пред Първа английска - за София става въпрос

Моите отзиви са, че е обратното. Но и не може да се генерализира. Има доволни и недоволни и от двете гимназии, както за всяко училище, впрочем.

# 1 159
Връщате ме назад, 2014г с дъщеря ми.Тогава някакви стотни не й стигаха за желана гимназия.Доста тежко го прие, но пък си заобича новото училище- 32-ро.Дори и първото ни гадже беше от там.След това след години я приеха Медицина и се чудеше как се е тръшкала толкова в 7 клас.После с брат й вече бяхме доста по спокойни.В крайна сметка навсякъде има толкова позитивни неща, децата са адаптивни и си намират своите местенца.Hug

# 1 160
Благодаря, на всички,
И аз това му казах, че е безсмислено да е с испански, но после се замислих че ако трябва да учи на езика физика, химия и т.н. е по добре да е на познат език. Уговорката е ако го приемат за да не умре от скука първата година да изчисти английския, че само с гледане на филми и youtube няма как да го знае достатъчно добре. Френския му е второто желание за немски не иска и да чуе.

# 1 161
  • София
Какво означава за Вас " по-добра "?

# 1 162

Не знам какво значи по - добра , но точно ваши колеги математици , не от втора аглийска , непрекъснато ми казват , че е по - добре да е преди първа в желанията за класиране.

# 1 163
  • София
Добре, че го има втори модул, защото вече оставам с впечатлението, че преписването на матурата е масово явление. Дъщеря ми и днес ми каза за някаква девойка от съседния клас, която се похвалила , че има макс. брой точки от първи модул без грам да се е напънала да реши нещо, само защото “зубърката на класа била мила и си дръпнала листа встрани, за да препише ВСИЧКО. Всъщност нямам идея, дали не е попреписала и от модул 2.😤 За какво дремят там тези квестори - не ми е ясно. Били й направили веднъж забележка, после са се примирили очевидно. Sad.

# 1 164
Нали са по 6-7 деца в стая? Това предполага, че са поне през маса, как е успяла от това разстояние да види отговорите от поставена върху чина бланка?

# 1 165
С активно преписване могат да се получат максимум 50-60 т. (теза и преразказ няма как да се препишат по БЕЛ, както и отворените задачи на математиката) в най-най-идеалния случай. Не е правилно, но не представлява конкуренция за подготвените.

Пък и ако беше норма, нямаше средният резултат по мат. за седмокласниците в страната да е 32 точки.

# 1 166
  • София
малко съм скептична към тази версия.
При нас са били 9 деца разпръснати в голяма класна стая. Трябва да имаш жиравси врат и орлово око, за да успееш да препишеш всички отговори. Но пък може да е надарена с тези качества.

# 1 167
  • София
В стаята при сина ми са били на поредни чинове, а не през чин, както си мислех аз.
Струва ми се невероятно да препишеш на НВО без последствия, но явно децата не са били толкова отделени едно от друго.

# 1 168
  • София

Не знам какво значи по - добра , но точно ваши колеги математици , не от втора аглийска , непрекъснато ми казват , че е по - добре да е преди първа в желанията за класиране.
Интересно как колегите могат са определят нивото на цяла гимназия.
Всяко училище си има позитиви и негативи, защото училището не е сградата, а учениците,  учителите, ръководството и родителите.
Все едно аз като съм учител в 73.СУ, да кажа, че е по-добро или по-лошо от 91.НЕГ.
Няма как да направя такъв коментар. Мога да коментирам единствено 73.СУ.

# 1 169
Освен ,че са малко деца в стаята са и с други класове .При нас бяха 4 паралелки и в стаята е имало две - три деца от неговия клас ,но седнали на голямо разтояние.

Общи условия

Активация на акаунт