Отговори
# 1 245
  • София
Тони с най- най- добро чувство към теб, това с което не мога да се съглася в предния ти пост е че прекомерните занимания с математиката са виновни за това че някой станал алкохолик.

anra, МОН бяха споменали, че от следващата година изпитът ще е интергрален, т.е. освен математика и БЕЛ ще се включват и въпроси по други предмети (или знанията по други предмети ще са необходими, за да се отговори на въпросите). В изпита по математика, трябваше да са обхванати и точните науки, а в този по БЕЛ - хуманитарните. За момента обаче, МОН казаха, че не се предвижда промяна в изпита за следващия набор.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 16:10 от Gorg0nzola

# 1 246
Да сменя малко насоката на темата. Някой от Варна, който днес е ходил на отворените врати в първа езикова, ако може, да сподели впечатления. Благодаря!

# 1 247
Лесни за едно, трудни за други...
Добре, че хората сме различни. Иначе щеше да е такава скука.

Класната на наборката трила сол вчера как не са могли да решат прословутата задача. Ами не че нещо, но няма нужда и от това баш сега, когато децата са изнервени и притеснени.

Аз лично си мисля, че ще има лек спад в баловете. Да видим дали правилно съм хвърлила боба.

Здравейте,
Смятате ли, наистина, че баловете тази година могат да бъдат по-ниски от миналогодишните? Аз все още не мога да преценя, дали задачите по математика тази година са по-трудни от тези, дадени миналата година.

# 1 248
Най-добре е всички да изчакат да излязат резултатите и статистиките по градове. Тогава вече всеки може да види къде е детето му в общата картинка поне за паралелките, където се взема по два пъти български и математика. Предварително да се гадае какви ще са баловете, няма никакъв смисъл.

# 1 249
Горгонзолче, исках да кажа, че е учил, можел е да бъде учител по този предмет, просто след това, самият той се е отказал от това, и вместо учител, е бил общ работник, после се пропива, и компанията му такава, в крайна сметка, за мен е важно, ние като родители, да не правим съревнование, а да сме до тях и да ги подкрепяме, да им дадем добродетели.

Съгласна съм със Стон. Да почакаме, пък ще видиме. Време и търпение.

Дано проверяващите не бързат, да прегледат всичко както трябва, и да им е лека и работата и ръката.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 18:04 от Тони ♒🍀

# 1 250
  • София
Ох, малкият ме гони с едни карти да учим как се пишат буквите, а на мен, като гледам какво го чака, ми иде да му кажа - сус бре, играй си с колички и пищови, докато можеш Joy

# 1 251
  • София
Едно от мненията не подсети за моя изпит в 7 клас. ….
Дойде изпитът, мина, дадоха супер елементарна текстова задача, като решение, но процентът в нея нарекоха "лихва". Масово децата нищо не решиха, шашнаха се от думата или въобще не я бяха срещали (беше далеееечната 1991 год.). Оценката на изпита ми беше 6.00... По български изкарах по-малко.
Много добре помня задачата с лихвата, защото и аз го държах този изпит.😂
А родителите роптаеха, че децата не са и чували за лихвен процент. И друго се присетих. Как задачите попадаха още по време на изпита (някак изтичаха🤷♀) в “лапите” на някоя изкукуригала майка, висяща пред гимназията, решаваха се, преснимаха решението на близкия ксерокс и всеки родител пресрещаше отрочето си на излизане с решенията и въпроса: “Това ли получи на едикоя си задача”?
Та МОН, ряпа да ядат с публикуването на решенията…😀
Cutesmallcat, да не се окаже, че сме били съученички?😉

# 1 252
  • Варна
Ох, малкият ме гони с едни карти да учим как се пишат буквите, а на мен, като гледам какво го чака, ми иде да му кажа - сус бре, играй си с колички и пищови, докато можеш Joy
Аз се опитах да прокарам идеята за Американския колеж, но седмокласникът не прояви интерес. Първокласникът обаче вече обяснява, че след 4ти клас ще бъде в МГ, а след 7ми ще е в АК Simple Smile Тези малките човеци слушат и ни анализират много внимателно

# 1 253
Белинда, я сядай да учиш четмо и писмо заедно с детето, игрите след това, Joy, ама си мързеланка. Туй в кръга на шегата. Направо не ти завиждам. Но ако е любознателен, дай му на мъника това което иска, като му омръзне, сам ще си вземе играчките да играе.

Юп, бъди внимателна, само скришно и на ушенце разговаряйте. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 19:00 от Тони ♒🍀

# 1 254
  • София
Аз лично си мисля, че ще има лек спад в баловете. Да видим дали правилно съм хвърлила боба.

Здравейте,
Смятате ли, наистина, че баловете тази година могат да бъдат по-ниски от миналогодишните? Аз все още не мога да преценя, дали задачите по математика тази година са по-трудни от тези, дадени миналата година.
Само предполагам, естествено Wink няма нищо сигурно преди 28-ми.

# 1 255
  • София
Абеее, не е той от най-любознателните, ами с тези карти има флумастер, от изтриващите се, и кефът не е толкова да учи букви, ами да маже с флумастера Joy Знам му 'сичките номера аз Grin

От мен да мине, пописахме, не бойте се!

# 1 256
Забелязвам, че с детето страдаме от нещо като Столкхолмски синдром:) Цял ден се почудваме какво да захванем, неестествено ни е някак да имаме свободно време. Бързо ще си наместим чакрите надявам се!

# 1 257
PipiLota* Не сте сами  Smiley И ние цял ден лежим и обикаляме да се питаме "какво правиш?" с отговор нищоооо

# 1 258
Моят много добре си намества чакрите днес. Спа до 10ч, после компютър - филми и игри. До 2ч валя дъжд, пък и приятелите му днес бе били в града и така цял ден не си е показвал носа навън.

# 1 259
У нас тече операция пакетиране на помагала и решени пробни за бъдещите 7-ми клас серия 2 и 3.

Общи условия

Активация на акаунт