Отговори
# 1 275
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Няма начин да изчета темата, та да попитам.
Знаете ли как ще става онлайн подаването на документи?
На сайта на МОН с паролата, която им е дадена или има друг сайт?
Благодаря!

# 1 276
В сайта на МОН с паролата от бележките, които им раздадоха. В този сайт се проверяват резултатите, пак там се редят желания и отново там се гледат класиранията.

# 1 277
  • Пловдив
Благодаря момичета, но нещо не ми се губи. В другата хуманитарна зам. директорката ми е позната и каза ,че не е убедена ,че може да държат изпит по език.

# 1 278
  • София
Ами ако езикът не им е в профилиращите предмети, няма да могат. Моята голяма дъщеря в 11 и 12 клас ще си учи втори чужд език, но той не е профилиращ и по него НЕ може да държи ДЗИ (като втора матура), но първият им чужд език си е профилен (независимо че е в математически профил) и може да си се държи като втора матура.
Съседната паралелка са с така нар. езиков профил, в който профилиращите предмети са БЕЛ, първия и втория ЧЕ. Те вече могат да си държат втора матура и по втория език

# 1 279
Горгонзолче, ако не намериш, може да направиш следното - отиваш в някоя книжарничка, като преди това си снимала коричката, или взимате от някое дете, след като ти извадят корицата, после може да я залепиш, стига да не правят проблем от това.

Оххх, Рени, успокой съ, докато ги напишете оффициално, винаги ще е предпоследно. Мисли ся ко шъ прайти със костюмите, две сватби те чакат. Измислили къде ще си търсиш балната рокля, па и шаферката трябва да кордисаш. Новото училище да чака, има време.

Montal, много жалко наистина, само като прочетох и ми се приплака. Какво ли им е на близките на това дете, дори не мога да си го представя.
Честно казано, никак не е приятно. А като се замисля покрай този ковид, колко хора си отидоха, цели семейства, дете точно след бала ли беше или малко преди него.
Права си, нека да мислим само положително. Да се радваме на децата си, каквито са такива, те са това което им е предопределено.

В нашия клас има едно момче, на РС едната учителка вика - ми той цял час спи, сложил си качулката легне на чина и спи, подвикниш го, а той само помръдне главата, даде кратък отговор и пак продължава. За друго момче пък каза, че цял час нищо не пише, по нито един предмет, понякога даже и тетрадка няма. Е, тези майки могат само да се червят, пред останалите кикотещи. Само те си знаят какво им е. Изобщо не смятам в такива моменти, че те обичат децата си по - малко, видяли са, че промяната явно ще настъпи, когато му дойде времето.

# 1 280
  • София
Тони, мислех си да преснимам цветно корицата, но тя си е и по-твърда.

Montal ще съм благодарна! Макар че ме накара да се замисля защо нашите ги събират. Но миналата година изгуби учебника по ИТ (неотварян) и купувах нов. 2 седмици по-късно го намерихме прилежно натикан в един шкаф и сега си имам чисто нов учебник по ИТ за 6 клас Joy

# 1 281

Няма начин да изчета темата, та да попитам.
Не я четете цялата. Използвайте търсачката.

# 1 282
  • в очите на дъщеря ми
"Златни ти уста" Дидева, щото нали любимото ми, "Нямам/ не желая да Ви чета, ако обичате, а и да не обичате, веднага, да ми докладвате!
Прекрасната, днес цял ден се отдаде на забавление и разкрасяване, а аз....
аз правих проект по математика за теоремата при триъгълниците...мдаммм ...утре с девойката отиваме на 4 дневна СПА разходка 😅.
По БЕЛ  и математика имам идея за оценка, по другото, квот даде Господ.😅😅

# 1 283
На медицинското, което се прикачва при кандидатстване, какво трябва да пише? Да послужи за ... ?

# 1 284
Горгонзолче, просто питай там където ще преснимат корицата. Аз в 5 клас, когато трябваше да снимам учебник и тетрадка по втори ЧЕ немски, ми предложиха да е по - твърда, но отказах, въпреки това, и на двете ми сложиха цветна задна коричка. Иначе, аз у нас имам учебник, от предното издаване, нали за тази година чистак нови ни дадоха. Но с доставка от нас до вас, ще ти седне скъпо. Ако не става в книжарница, иди в някое фото или копирен център. Офис 1, мисля 7ъщо ще може.

# 1 285
  • Пловдив
Благодаря момичета. Надявам се да не стигнем до тези училища, макар и добри. Доста назад са в списъка на девойката, но с тези матури съвсем се изгубих. Трябва да гледам учебния пран за 11 и 12 клас, и ако го има като профилиращ предмет езика, значи може да държи матура по него? Тогава каква е разликата с езиковите? Просто с матура история няма да се справи според мен.

# 1 286
Наименование "езикова гимназия" с посочване на основния чужд език може да има училище, за което са изпълнени следните условия:
1. предоставя обучение по рамков учебен план с интензивно изучаване на чужд език;
2. предоставя обучение на основния чужд език в IХ и в Х клас по минимум три учебни предмета извън учебния предмет чужд език;
3. повече от половината от паралелките във втори гимназиален етап са в профил "Чуждоезиков".

За математическите:
(7) (Доп. - ДВ, бр. 7 от 2019 г.) Наименование "Математическа гимназия" може да има училище, в което повече от половината от паралелките във втори гимназиален етап са в профил "Математически" и "Софтуерни и хардуерни науки" или само в профил "Математически".
( 8 ) (Изм. - ДВ, бр. 7 от 2019 г.) Наименование "Природо-математическа гимназия" може да има училище, в което не по-малко от 60 % от паралелките във втори гимназиален етап са в профил "Природни науки", "Математически" и "Софтуерни и хардуерни науки" или само в профил "Природни науки".

# 1 287
  • Пловдив
Дидева ,благодаря. Разликите са ми ясни като дефиниция. Не разбирам тези ХГ  имат ли  право на матура на езика ,който изучават.
Не искам да подведа детето. За езиковите е ясно, друг е въпроса в Пловдив колко се учат три предмета на съответния език.

# 1 288
Ами, то това е разликата между ЕГ и другите училища, предлагащи профил Чуждоезиков. В наименованието и изброените неща. Някъде имат и други екстри естествено, но не и по отношение на задължителната част на учебния план.
Детето може да е в профилирана математическа паралелка, хуманитарна, предприемаческа, СХН...Ако езикът е профилиращ предмет, няма никакъв проблем да се яви на ДЗИ по него.
Дай ми едно конкретно училище.

# 1 289
  • Пловдив
Златна си. Разбрах. Подведе ме разговора със зам. директорката.
За това http://ghp-pld.com/ и това става реч https://www.patriarcha.com/.
Резервен вариант са след НТГ,но е добре да знам.

Общи условия

Активация на акаунт