Отговори
# 1 290
  • София
Златна си. Разбрах. Подведе ме разговора със зам. директорката.
За това http://ghp-pld.com/ и това става реч https://www.patriarcha.com/.
Резервен вариант са след НТГ,но е добре да знам.
Не мога да ти отговоря конкретно на въпроса, но едно време като горд възпитаник на ХГ, английският си беше профил и си имахме подготвителен клас като в ЕГ. Относно ХГ в Пловдив, никога не съжалих, че съм я завършила. Даде ми много това училище-богатство от езикова и литературна култура, прекрасни учители, гордост като възпитаник на едно от най-старите училища в България и не на последно място, прекрасни съученици. Успех все пак да я приемат в желаната от нея гимназия, но в никакъв случай не подценявайте ХГ🙂

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 23:41 от aria_82

# 1 291
Това е учебният план на тазгодишния ХІІ клас  Хуманитарни науки в ХГ " Св. Св. Кирил и Методий". Децата са изучавали като ПП - Български и литература, История и Цивилизации, Английски език, а за четвъртия явно са били сборни групи по Философия,  ХООС, БЗО и МАТ.

Ученик в тази паралелка е можел да избира за втория задължителен ДЗИ между история, английски, и четвъртия предмет ( според това какъв си е избрал за четвърти).
БЕЛ не може да е и втори задължителен ДЗИ, но може да е трети или четвърти, ако зрелостникът реши да се яви по желание.

# 1 292
  • Пловдив
Супер! Благодаря. Няма да коментирам защо един зам.директор не е компетентен.
Ариа, не подценявам гимназията. Просто знам , че детето няма да се справи с матура история. Беше важно да има език, защото нам й е силата.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 23:43 от renydent

# 1 293
  • Sofia

Cutesmallcat, да не се окаже, че сме били съученички?😉
А, де? Знае ли човек Simple Smile В заветната Испанска гимназия ме приеха тогава. Беше ми първо желание за ужас на всички, то тогава не беше така модерна.

# 1 294
  • Пловдив
Дидева ,благодаря. Разликите са ми ясни като дефиниция. Не разбирам тези ХГ  имат ли  право на матура на езика ,който изучават.
Не искам да подведа детето. За езиковите е ясно, друг е въпроса в Пловдив колко се учат три предмета на съответния език.
Ще се изненадаш, но в ЕГ Пловдив ги учат Blush

# 1 295
  • Пловдив
Изненадвам се. Мислиш,,че не съм проверила? И с деца оттам съм говорила и с учители от двете училища. Учат нещо. Изобщо това не е като преди години. Да не говорим,че при миналия випуск е имало учител по език в едната гимназия без ниво В. Може би нивото не е най- важното нещо, но някак няма да ида при мед.сестра да ме оперира, а ще търся лекар.Ясно ми е- кадри няма.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 09:06 от renydent

# 1 296
  • Пловдив
Няма да споря с теб Hug , синът ми учи там и за това го споделих.

# 1 297
  • Русе
Здравейте,
имам въпрос към дамите, които сериозно следят от години тестовете, които се дават на седмокласниците.
Оставам с впечатление, че тази година те са били много по-лесни от предните години (говоря и за двата модула по БЕЛ и математика).
Съответно резултатите масово ще са много по-високи, а оттам и минималните балове, с които се приемало предните години сега ще бъдат поне с 20-30 точки нагоре.
И вие ли мислите така?
Аз вече го приемам за сигурно...

# 1 298
Здравейте,
имам въпрос към дамите, които сериозно следят от години тестовете, които се дават на седмокласниците.
Оставам с впечатление, че тази година те са били много по-лесни от предните години (говоря и за двата модула по БЕЛ и математика).
Съответно резултатите масово ще са много по-високи, а оттам и минималните балове, с които се приемало предните години сега ще бъдат поне с 20-30 точки нагоре.
И вие ли мислите така?
Аз вече го приемам за сигурно...

Не мисля,  че резултатите ще са по-високи от миналогодишните. По БЕЛ  преразказът ще е определящ. Имаше ретроспекция и доста ще са объркали глаголните времена. Та преразказът ще отдели отличниците. Тестовата част не е била сложна. По математика мнението на учители и проверяващи е, че матурата е била по-трудна от миналогодишната.  На втори модул масово омазване на 21 задача. Не се очаква висок резултат на випуска като цяло. Освен това 2008 година показаха и по-лоши резултати на малките матури и с две думи вървят като по-слаб випуск. Очакванията са баровете са са с 10 точки надолу.

# 1 299
  • Сф
Е, да обаче нашият випуск откара основно онлайн. Където на много места беше пародия. Не очаквам по- високи балове на общо ниво, даже напротив. Ще разберем скоро..

# 1 300
Балът като абсолютна стойност няма никакво значение. Важно е на коя позиция си в статистиката на успеваемостта. Максимумът е 100 точки на изпит, но ако само ти имаш 90, а всички останали по-малко, пак ще си на първо място.

# 1 301
  • София
2021 и 2020 матурите не са били по-трудни от сегащните, били са лесни. Точно преди матурата ги решавахме с дъщерята.

# 1 302
За София за първата дивизия училища следва да си в първите 1000 по бал, като сбор на бел и мат. Когато излезе статистиката от РУО, след оценките ще имаме яснота.

# 1 303
И на мен тестът по МАТ ми се видя по труден от миналогодишния. Имаше капани и сред въпросите и сред задачите. Малки капанчета, които да откраднат по няколко точки на много деца и да няма масово по 100т.

# 1 304
  • София
Трудността е относително понятие, за всеки нещо е по-трудно от друго. Почти съм убедена, че догодина тазгодишното НВО ще се коментира като "лесно" - защото вкъщи, в школите, на индивидуални уроци вече ще е оттренирано това, което е затруднило голяма част. Както казват и по-опитните, статистиката ще покаже нагледно картинката и съм сигурна, че ще се успокоите и отдъхнете, всички вие го заслужавате Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт