"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 58

• 37 833
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Не е твърде рано за тест, след като имате закъснение. Парацетамол може да пиете.

# 331
Здравейте, мили дами.
Имам един въпрос. Имам съвсем малко закъснение, а цикъла ми е редовен. Имам болки като при ПМС и тъй като е твърде рано за тест, моля да ми кажете, ако имате представа, вредни ли са болкоуспокояващите при ранна бременност?

Можете да приемате но-шпа. АГ го предписват и на мен ми се налага да го пия. При закъснение тест ще отчете,моят отчете преди закъснение също.

# 332

Здравейте направих теста и тъй като яденето беше на котлона го погледнах може би след 15 мин дали е изпарителна

# 333
Да , абсолютно така изглежда .

# 334
Момичета, колко дни след евентуално зачеване може да се появи гадене или други ранни симптоми на бременност?

# 335
Поне след положителен тест Rolling Eyes най-ранния ми симптом, който имах бяха пмс болки веднага след имплантация, но както казах можеше и пмс да е. За гадене и тн със сигурност трябва закъснение на цикъла и положителен теср, другото за мен е внушение.

# 336
Относително е, но поне седмица-две след закъснението. Да не говорим, че при някой до 3тия месец няма симптоми.

# 337
Здравейте
Трябва ще да имам МЦ на 10.08 но нямах направих си тест за бременност и беше положителен но на 19.08прокървих ходих на Доктор (АГ)гледаме на видеозон и каза че твърде рано да се види нещо каза ми да направя тест още веднъж так и направих взех си Shur Chek i toi pokaza dve chertichki no slet tova si imah Normalen cikul po vreme na cikula na pravih oshte edin i toi sushto pokaza dvete chertichki no si imam normalen cikul kakvo znachi tova

# 338
Това значи, че бременността е била биохимична.

# 339
Възможно е да е биохимична бременност/спонтанен аборт. Тестът може да отчита положителен, дори и след това, докато ЧХГ падне до 0. Може и да е знак за извънматочна бременност или друг проблем, потърсете, ако можете второ мнение.

# 340
Кога ще падне до 0

# 341
Не може да се каже точно, защото не знаем колко високо е  било. Ако е било ниско, то бързо ще падне.

# 342
Имах колежка, която каза, че и с двете си бременности е имала нормален цикъл първите месеци. И двете бременности са износени безпроблемно. Децата й са около мояна възраст. Като свърши цикъла посетете гинеколог, но се дръжте с тялото си така както бихте го правили при подтвърдена бременност. Всички сме чували за цветна бременност. Рано е да се каже какъв е случаят на момичето. Успех!

# 343
Попринцип такова нещо като цветна бременност няма…

# 344
По принцип може да няма, но ей на случва се при някои жени. Вероятно има някакво обяснение свързано с някоя особонест при конкретната жена. Но моята колежка е износила и родила децата си преди около 50г и съответно нито тя, нито лекар са търсили причини и обяснение. Важното е било, че бременностите са били нормални, децата здрави и всичко е приключило успешно. Факт. А и от личен опит съм преживяла ситуации дето по принцип не се случват така. Затова момичето да отиде на преглед след цикъла, а ако се притеснява може да пусне кръвен тест през 48ч. Той ще даде по-ясна представа има ли бременност.

Общи условия

Активация на акаунт