СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 62 363
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
Важното е, че расте добре, скоро може да идете на преглед и ще се разбере как се развива бременността.

# 331
Здравейте, моля за съвет. На 11.08 беше засечена овулация при преглед. Каза, че вероятно предната вечер се е спукал фоликула. Правихме опит същия ден, както и на следващия. Имам извънматочна бременност зад гърба си преди година и половина. Притеснявам се, признавам и искам да следя нещата от начало. Кога би било разумно да очаквам положителен тест, ако е станало нещо? Да приемам ли, че ако 1-2 дни преди датата на МЦ тестовете са отрицателни, няма шанс?

# 332
Имплантацията се случва около 7-10 дни след овулация, след това вече почва да се произвежда ЧХГ и кръвен тест може да засече.
При засечена овулация, 1-2 дни преди менструацията, тестът трябва да е достоверен.

# 333
  • Пловдив
Здравейте, моля за съвет. На 11.08 беше засечена овулация при преглед. Каза, че вероятно предната вечер се е спукал фоликула. Правихме опит същия ден, както и на следващия. Имам извънматочна бременност зад гърба си преди година и половина. Притеснявам се, признавам и искам да следя нещата от начало. Кога би било разумно да очаквам положителен тест, ако е станало нещо? Да приемам ли, че ако 1-2 дни преди датата на МЦ тестовете са отрицателни, няма шанс?

Дано да сте хванали момента. Препоръчва се преди самата овулация да има акт, тъй като на сперматозоидите им е нужно време да стигнат до тръбите и да я “чакат” тъй като те могат да живеят няколко дни във вас, а яйцеклетката е годна едва няколко часа за оплождане нещо от сорта на 8-12ч. Например сутринта ако сте имали в 10ч доказана овулация, вечерта в 00.00ч може вече да не е била годна. Това си е строго индивидуално, все пак самото спукване на фоликула няма как да се знае точен час. Така че ако този месец не стане, не се шашкайте веднага и имайте това предвид другия път.

# 334
Благодаря много за детайлното обяснение. Целта не беше точно проследяване на овулация, идеята беше да започнем от другия месец, но така се случи, че се видя при прегледа.
Не бих се притеснила, ако тестовете са отрицателни. След извънматочната по-скоро за това се тревожа. Сега ще следим дясната тръба и се надявам скоро да има поводи за радост Simple Smile

Дано да сте хванали момента. Препоръчва се преди самата овулация да има акт, тъй като на сперматозоидите им е нужно време да стигнат до тръбите и да я “чакат” тъй като те могат да живеят няколко дни във вас, а яйцеклетката е годна едва няколко часа за оплождане нещо от сорта на 8-12ч. Например сутринта ако сте имали в 10ч доказана овулация, вечерта в 00.00ч може вече да не е била годна. Това си е строго индивидуално, все пак самото спукване на фоликула няма как да се знае точен час. Така че ако този месец не стане, не се шашкайте веднага и имайте това предвид другия път.

# 335
Златният стандарт е 18 дни след овулация, другото е нетърпение. В момента съм бременна в 13гс, като правих уринарен тест на деня, в който трябваше да ми дойде, беше отрицателен. Ама нямаше и помен от втора чертичка. Не се шашкайте, изчакайте още няколко дни.

# 336
Знам, че е писано многократно за това и то почти на всяка страница, но все пак да питам: при напълно отрицателен кръвен тест (<0.200) на шести ден от овулация и прогестерон 45 nmol/l (т.е около 14 ng/ml) има ли смисъл да правя нов тест няколко дни по-късно? Има ли как да е станало оплождане, но имплантацията да предстои?
От лекар ми е назначено изследване на ЧХГ между 6-ти и 10-ти ден от овулация, защото трябва да започна веднага терапия, ако има нещо. Не е от пусто любопитство.
А питам, защото не ми останаха вени вече и дали да се бода напразно отново…
Мерси на всеки, който ще ми отговори!

# 337
Знам, че е писано многократно за това и то почти на всяка страница, но все пак да питам: при напълно отрицателен кръвен тест (<0.200) на шести ден от овулация и прогестерон 45 nmol/l (т.е около 14 ng/ml) има ли смисъл да правя нов тест няколко дни по-късно? Има ли как да е станало оплождане, но имплантацията да предстои?
От лекар ми е назначено изследване на ЧХГ между 6-ти и 10-ти ден от овулация, защото трябва да започна веднага терапия, ако има нещо. Не е от пусто любопитство.
А питам, защото не ми останаха вени вече и дали да се бода напразно отново…
Мерси на всеки, който ще ми отговори!
Разбирам те, при мен също се изисква моментално засичане на следващата бременност, заради налагаща се терапия. Но 6-ти ден от овулация ми се струва много рано за ЧХГ. 99,9% още няма имплантация. Според мен пробвай най-рано на 10-тия ден, след това и на 12-тия, независимо от резултата.

# 338
Мисля, че има смисъл. Даже доста рано сте го направили. Аз имах отрицателни тестове на 8-9 ден от ову и кръвния беше 0,59. На другия ден беше вече положителен. За прогестерона нямам идея обаче.

# 339
Благодаря ви за отговорите. Ще се боцкам пак значи.
Прогестеронът ми е доста нисък - долна граница за първи триместър е 10 ng/ml, т.е. моят е малко над долна (около 14 го преизчислява в ng/ml).

# 340
Елиза, ако е 6ти ден след овулация, трябва да гледате референтните за лутеална фаза, а не за бременност. То още няма бременност. На 7ми ден след доказана О прогестерона трябва да е във високите стойности на референтните за лутеална фаза. Това доказва, че е имало О.

# 341
Хм, то значи май не съм имала овулация, защото не е в горните граници. Пише, че за лутеална са 5.82-75.9. При мен е едва 47.

# 342
Нали писахте, че е изследването е правено на 6ти ден. Пика на хормона е на 7ми. Има време да се покачи още.

# 343
Здравейте, днес си направих тест за бременност и беше положителен, пуснах и кръвен, който също е положителен. Добри ли са стойностите според вас ?(11дни след овулация)

# 344
Мила, да, добри са.
Попринцип, се пускат два теста през 48 часа, за да се види движението на ЧХГ. Очаква се за този период да се е удвоил.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт