СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 61 275
  • 767
  •   2
Отговори
# 345
Здравейте момичета 🙂
Имам надявам се щастието да пиша за втори път по хубава тема за мен.
Имам детенце на почти 2 години. Малко след като родих сложих спирала Ballerine, с идеята докато решим за 2ро дете да я задържа. След много проблеми с нея обаче се оказа, че е "паднала". Пиша всичко това  защото по това време решихме да опитаме за 2ро детенце. С изключително нередовен цикъл съм от много време, дори и преди първата бременност. Този месец ми закъснява 5 дена, ако следя календар на редовна менструация. Днес пуснах ЧХГ  и резултата е 12.5. Страх ме е да се зарадвам 😔.  И с първата бременност много трудно определиха кога е била овулация. Според вас има ли някакъв шанс сега?  Може да ви звуча налудничево и объркано и смешно, но съм много развълнувана ☺️

# 346
Над 5 се води бременност, но е доста нисък резултат за петдневно закъснение. По-скоро е като за два-три дни преди цикъл. Дано да расте. Направете пак 48 часа след този.

# 347
Аз ли не разбирам, или жената е с много нередовен цикъл, обаче смята пет дена закъснение спрямо стандартен 28-дневен?
Ако да, то какъв е проблемът? Защо да няма шанс?

# 348
И аз така разбирам,нито се знае кога е овулацията, нито дължината на цикъла е една и съща,тоест в такъв случай просто може да е късна овулация. Пуснете още едно след 48 часа да видите как се удвоява. 🍀

# 349
Аз ли не разбирам, или жената е с много нередовен цикъл, обаче смята пет дена закъснение спрямо стандартен 28-дневен?
Ако да, то какъв е проблемът? Защо да няма шанс?

Точно това имах предвид, правилно сте ме разбрали. Събота ще повторя ЧХГ. Просто при първата бременност, ЧХГ пуснах на по-късен етап и стойностите бяха доста по-високи. Сега тези 12 едновременно ме зарадваха и притесниха.
Благодаря за подкрепата.

# 350
Момичета, включвам се и аз да споделя какво се случва с мен. Таня се казвам. На 02.08- трансфер на 2 бр. 5 дневни бластоциста. Първо ЧХГ на 12.08 -36.67. Второ ЧХГ на 15.08- 109. Преглед вчера на 25.08- доктора видя нещо съвсем мъничко, някаква точка, но каза нищо не се вижда. Трето ЧХГ от вчера 25.08- 715. Днес доктора каза Преглед в понеделник 29.08 и ново ЧХГ. Според вас какво се случва?!? Супер съм притеснена да не е извънматочна бременност, при вчерашния преглед не се видя нищо в тръбите, не знам какво да си мисля.

# 351
  • USA
вижда се нещо над 1000

# 352
При мен нещата приключиха за огромно съжаление и последната надежда загина с тези изследвания днес. 6г.с., но като гледам резултата още миналата седмица са заминали нещата и просто не съм знаела.

Въпроса ми сега е за колко време да очаквам нивата на ЧХГ да паднат до 0? Седмица? Месец? Повече? На какъв период да правя засичанията на хормона? 48-72 ч. или 1 път в седмицата е достатъчно? И ако може да ме насочите към тема където мога да получа информация как да подпомогна възстановяването на организма да се случи по-бързо. Нещо с диета, чайове? И аз не знам. Или просто да третирам периода след спонтанния аборт като след раждането?

# 353
Бързо ще паднат сигурно, няма как да се каже, но седмица-две може би.
Аз не съм проследявала ЧХГ изобщо, просто няколко дни след като спря кървенето, отидох на преглед да се види дали всичко се е изчистило.
Не знам точно за какво възстановяване говориш? Нищо специално няма нужда да правиш, говори с лекаря кога може да започнете опити пак, ако искате, месец-два са достатъчни при толкова рано приключила бременност. Няма нищо общо с раждане, нищо специално не е необходимо да правиш.

# 354
При мен нещата приключиха за огромно съжаление и последната надежда загина с тези изследвания днес. 6г.с., но като гледам резултата още миналата седмица са заминали нещата и просто не съм знаела.

Въпроса ми сега е за колко време да очаквам нивата на ЧХГ да паднат до 0? Седмица? Месец? Повече? На какъв период да правя засичанията на хормона? 48-72 ч. или 1 път в седмицата е достатъчно? И ако може да ме насочите към тема където мога да получа информация как да подпомогна възстановяването на организма да се случи по-бързо. Нещо с диета, чайове? И аз не знам. Или просто да третирам периода след спонтанния аборт като след раждането?
Възстановяването е въпрос на хормонална регулация, а това е процес, чиято скорост диети и чайове не могат да променят. Както ви е посъветвала дамата, отидете на АГ да види дали има нещо за изчистване и ако трябва, да ви изпише лекарства за изчистване или да насрочи абразио, ако естествено изчисване не е възможно. Тялото ви ще се възстанови със свой ритъм - това не може да се предвиди. Обикновено препоръчват като мине поне един редовен цикъл, чак тогава да се пробва следваща процедура.
А сега няма защо да засичате ЧХГ - дори да установите, че намалява, което ще стане така или иначе, няма какво да направите, освен да чакате цикъл.
Успех!

# 355
Благодаря Ви много! Принципно утре успях при друг лекар да запиша час още като мислех, че ще се разминат нещата. Ще отида и при него и другата седмица се разбрахме с моята АГ пак да отида да видим какво е положението. Много Ви благодаря отново!

# 356
  • Варна
Здравейте!
Това са резултатите ми от днес. ПМЦ 27.07, не е следена О сега. Искаме бебе, като сме имали контакти на 7, 14, 15 и 25.08.
Цикълът ми не е редовен, средно 25 д. Ще повторя изследването и в понеделник (макар, че незнам дали има смисъл при тези резултати, особено прогестерона), и ще се консултирам с лекар.
Дотогава, обаче ми се иска да прочета и вашите мнения 🤗

# 357
Този резултат е отрицателен и спрямо референтните, и спрямо продължителност на цикъла и ПРМ. А защо се бодете, дори и да трябва терапия, направете първо уринарен и едва, ако е положителен - пускайте кръвен?
Прогестеронът е твърде нисък, не мисля, че има какъвто и да е шанс този месец.

# 358
И двете стойности са ниски, за да има бременност според мен...може да е имало нещо временно биохимично, но по-скоро не сте бременна.

# 359
Здравейте!
Това са резултатите ми от днес. ПМЦ 27.07, не е следена О сега. Искаме бебе, като сме имали контакти на 7, 14, 15 и 25.08.
Цикълът ми не е редовен, средно 25 д. Ще повторя изследването и в понеделник (макар, че незнам дали има смисъл при тези резултати, особено прогестерона), и ще се консултирам с лекар.
Дотогава, обаче ми се иска да прочета и вашите мнения 🤗

Здравейте,а имате ли и дълги цикли, защото при цикъл на 25 дни средно вече имате 7 дни закъснение,ако се приеме ,че на 20-ти е трябвало да Ви дойде,а това е много ниска стойност,дори под 5 не е положителен,а между 5 и 25 е сива зона. Ако имате дълги цикли,то тогава нещата ще стоят по друг начин. Но с тази стойност на прогестерона наистина не изглежда възможна бременност.

Общи условия

Активация на акаунт