Косопад - тема 23

• 43 238
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Аз да попитам, тъй като началото на този месец на заплата си взех цинк,биотин, селен и с другите добавки реших да си взема и вит.б комплекс на допелхерц, трябва ли да изследвам и вит.б.12? 🤔 Сега умувам и като се замисля,може и да се наложи есента и зимата да пия пак и ойлесен капсули 2х1 (вит.д)...или направо мултивитамини на допелхерц или друга марка? Бих се радвала да чуя и вашите мнения....

# 556
  • тук-там
Разбирам, че проблемът е комплексен, но трябва добър специалист, който да може да разчете изследванията и да сглоби пъзела.
Имам леко завишен лош холестерол, но това едва ли е причина за това разчитам на диетолога да оправи нещата.
Но аз само външно лечение прилагам никакво вътрешно.
Ако е след ковид, от него е и завишения холестерол.

# 557
Дами, през юли и август имах силен косопад, преди него бях започнала да пия приорин. Преди ми е помагал и за косопада и за изтъняването. Сега обаче ефект не видях и за двете. Пуснах някои изследвания, витамин Д е нисък, а си го пия непрекъснато. Кортизола ми е много висок, идея нямам как да го сваля. Пия ашваганда повече от месец, не знам преди това как е бил, нали трябва да се сваля от нея. Полови не съм пускала, със сигурност са разбутани, но аз съм на 52г. Цикъл имам, от скоро започна да ми закъснява. Притеснява ме много изтъняването на косата. Пътят ми доста се е разширил. Публикувам резултатите от вчера.Моля, за съвет
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 21:33 от necha

# 558
А иСледване за ИР правите ли, след като сте с поликистоза?

# 559
А иСледване за ИР правите ли, след като сте с поликистоза?

Аз съм правила, да от грешното ми лечение в самото начало беше резултат леката инсулинова резистентност. Заради това пия метфогама-за отслабване и да няма ИР

# 560
  • София
Здравейте,
някоя от вас ползвала ли е отвара от чемерика, и ако да по какво рецепта.
Знам , че е отровна и малко се притеснявам.
Моля ако имате опит да споделите.

# 561
Вижте с търсачката на форума, има инфо.

# 562
А ефект от шампоан с канабис? Или розмарин?

# 563
На една от страниците на брошурата на Лили има някакви шампоани против косопад...Има ли мнения за тях? И някакви ампули против косопад на Виктория имаше...

# 564
Розмарина помага. Балсама на Виши против косопад е с Розмарин.

# 565
В билковата аптека на Поп Богомил продават хининов шампоан с чемерика, както и лосион с чемерика и др билки, има и билки за варене с чемерика, розмарин  и др билки. Не казват да има проблем с това.

# 566
Здравейте,

Някой ползвал ли е шампоанът на Alfaparf за косопад? Ок ли е за боядисана коса?

# 567
Здравейте отново,
Самоцитирам се, за което се извинявам. Може ли някой по-запознат да ми каже дали има връзка изтъняването на косата  с резултатите от изследванията ми?
Дами, през юли и август имах силен косопад, преди него бях започнала да пия приорин. Преди ми е помагал и за косопада и за изтъняването. Сега обаче ефект не видях и за двете. Пуснах някои изследвания, витамин Д е нисък, а си го пия непрекъснато. Кортизола ми е много висок, идея нямам как да го намаля до нормални стойности. Пия ашваганда повече от месец заради безсъние, не знам преди това как е бил кортизола, за пръв път го изследвам, но четох, че трябва да се сваля от добавката. Полови не съм пускала, със сигурност са разбутани, но аз съм на 52г. Цикъл имам, от скоро започна да ми закъснява. Притеснява ме много изтъняването на косата. Пътят ми доста се е разширил. Публикувам резултатите от вчера.Моля, за съвет
Скрит текст:

# 568
Неча,мисля, че изтъняването на косата е свързано с пре-менопаузата. Това за мен е водещият фактор във вашият случай. Вероятно си боядисвате и косата - колко често, с каква боя, и от колко години? Витамин Д, трябва да го качите, но сам по себе си не е фактор за косата. Кортизола ви е висок, знаете за него няма лекарства. Със сигурност репродуктивните ви хормони няма да са в ред и то не от сега. Взимате ли вечерна иглика или нещо друго? Относно косата трябва да вземете продукти - шампоан, балсам, спрей, ампули, които съдържат блокер на андрогените. Мога да обясня по-подробно ако ви интересува. Лично за мен сте си загубила времето с Приорин.

# 569
Felicity King, благодаря за отговора. Надявам се, че все някак мога да нормализирам и да премахна проблема, след като го открия. При майка ми изтъняването на косата започна на 70 годишна възраст. Мисля, че за мен е още рано.Косата ми е гъста, но с тънък косъм, перушинеста, мека, без цъфтежи. До миналата есен беше с дължина до под кръста.Сега е по-къса с около 10 см. Боядисвам косата си от поне 20 години, като в началото 1-2 пъти годишно, след 45 г. възраст на 3-4 месеца, сега ми се налага да се боядисвам всеки месец заради белите корени, не са много, но ме дразнят, защото са централно, струпани от двете страни на пътя на косата. От около 15 години ползвам  продукти от Златна рибка. Боя Compagnia Del Colore- тъмнокафява, шампоани, балсами и маски - редувам Mediceuticals, Lакме, NEUMA и др. За корените от една година редувам  Cellagen, Doori Витализиращ серум срещу косопад с крио ефект и спиртен извлек от хрян и репей-корен. Витамин Д вземам от много години, поне 10, даже мислех, че ще е над нормата, а то какво се оказа... Повече от година съм с Natural Factors Vitamin D3 1000 IU, Webber Naturals колагенови пептиди, силиций, калций с вит. Д на GNC, магнезиев цитрат,  преди приорина пиех капсулите на Ревалид. От скоро включих рибено масло и ашваганда. Периодично включвам цинк, селен, Acai Berry и др. Сигурно съм изпуснала нещо, но общо взето от както взех да се грижа превантивно и усилено за косата си, състоянието й се влошава. Преди съм пила вечерна иглика за болезнени гърди преди цикъл, но не ми помогна. Всякаква информация ще ми бъде полезна. Следващият месец съм решила да изследвам пак кортизола и ще направя натоварване с глюкоза.

Общи условия

Активация на акаунт