Косопад - тема 23

• 43 152
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Това е постоянно усещане. Ставам и лягам с него, независимо че в дадения момент съм спокойна, чета книга. Паник атаки съм имала и те винаги са били ясно изразени и отшумяващи след минути или часове. Благодаря все пак!

# 601
Всичко е от стрес и притеснения. Както казва моя приятелка - постоянна тревога. Аз след всяко измиване на косата получавам паник атака от стрес и напрежение от това което виждам. Това са месеци наред, и най-стабилната психика ако е подложена месеци на стрес и тревоги трудно ще се справи. Затова косопада е толкова продължителен.

# 602
Нямам идея.Моят скалп и косъм го изследва с микроскоп дерматолог.
Кой дерматолог посещава?

# 603
Здаравейте! Може ли, да споделите лекар който прави трихограми в град Пловдив? Благодаря!

# 604
Нямам идея.Моят скалп и косъм го изследва с микроскоп дерматолог.
Кой дерматолог посещава?

Д-р Елена Ангелова гр.Варна

# 605
  • тук-там
Това е постоянно усещане. Ставам и лягам с него, независимо че в дадения момент съм спокойна, чета книга. Паник атаки съм имала и те винаги са били ясно изразени и отшумяващи след минути или часове. Благодаря все пак!
Неврологичен симптом при постковид! Влез в бг и американската група за постковид във Фб и ще откриеш милиони като теб. Ковид доста неприятно поразява нервната система и не се заблуждавайте, че това е от стрес. Той може да отключи или засили симптома, но първопричината е друга.

# 606
Mtz, как се казват тези групи? И на мен ми прилича по-скоро на нещо неврологично (не че стресът не допринася и той).

# 607
  • тук-там
Долче:

Long covid support
group

Пост-Ковид - група за
преболедували COVID-
19

Първата е по-полезна (на англ.)

# 608
Ковид може да отключи всичко. НО не трябва и всичко да е от Ковид. Моя позната я лекуваха с месеци с кортикостетоиди заради изпотяване. Също го коментират в тези групи. Накрая се оказа, че е в много силен стрес и уплах от Ковид. За две седмици на почивка в планина изчезна всичко. Лекарите смятаха че е пост ковид изпотяване.

# 609
Здравейте!
Искам да попитам някой пробвал ли е този шампоан на Биобаза за косопад? Имат цяла серия с маска и терапия.

# 610
  • тук-там
Ковид може да отключи всичко. НО не трябва и всичко да е от Ковид. Моя позната я лекуваха с месеци с кортикостетоиди заради изпотяване. Също го коментират в тези групи. Накрая се оказа, че е в много силен стрес и уплах от Ковид. За две седмици на почивка в планина изчезна всичко. Лекарите смятаха че е пост ковид изпотяване.
Не си права! Изпотяването е един от най-честите постковид симптоми. В един момент изчезва, просто при нея е съвпаднало с почивката. Тя помага, разбира се. Не е за тук темата с лонг и постковид, но никак не бива да се подценява. В момента в световен план е по-сериозен проблем от самия ковид.

# 611
Здравейте!

Извинете ме, ако въпросът ми вече е намерил отговор в предходните теми, но в повече от 20 теми доста трудно се търси конкретна информация.

За първи път се боядисах по-рано тази година и почти веднага ми направи впечатление, че имам по-голям от обичайното косопад, най-вече по време на измиване и сушене на косата. Използвам Parusan шампоан и тоник, които преди са ми помагали, но сега изглежда нямат толкова добър ефект. Разгледах за промоции и препоръки в сайтовете на аптеките и бих искала съвет кой от тези шампоани е най-ефективен:
- Klorane с хинин и еделвайс;
- Vichy Dercos Energising;
- или Eucerin DermoCapillaire Re-vigalizing?

Разбира се, отворена съм и за други предложения. Веднага след боядисването косата ми беше твърда и много се заплиташе, но сега поомекна и се реше по-добре, но интензивният косопад продължава.

# 612
Не си права! Изпотяването е един от най-честите постковид симптоми. В един момент изчезва, просто при нея е съвпаднало с почивката. Тя помага, разбира се. Не е за тук темата с лонг и постковид, но никак не бива да се подценява. В момента в световен план е по-сериозен проблем от самия ковид.
Моята приятелка имаше изпотяване два месеца преди Ковид и три месеца след Ковид. На всички прегледи е казвала това, но лекарите не са искали и да чуят. Без да ангажирам с мнението си никой, не всичко е от Ковид. Иначе също съм съгласна, че пост-ковид е точно толкова проблем колкото и самият Ковид.

# 613
И аз да благодаря за предложените групи, там наистина прочетох за хора с моите симптоми и някак ми подейства успокояващо, колкото и нелогично да звучи. Вече си мислих, че само д-р Хаус ще ми разреши проблема.

# 614
Здравейте,минавам на отчет за резултатите ми. Сутринта бях пила малко вода само, докато отивах към лабораторията за феритин и желязо.

Моля за вашите мнения. Другата седмица съм на дерматолог за косопада да видим какво ще каже, но държа и на вашите мнения имам ли нужда да пия феро фолгама, дори 1 път на ден да е?
Иначе чакам след три дена и микробиологията да ми излезе, да видим дали спечелих битката с Ешерихия коли, стискайте палци:)

Общи условия

Активация на акаунт