Косопад - тема 23

• 43 130
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
При мен основната причина,която ми дадоха 4доктора, е стрес, като последния даде предполагаема причина изкаран ковид, а няма как да се докаже,че съм имала, тъй като имам антитела от ваксината "модерна" от началото на годината... Като причина отчитам лошото хранене,което имам...не се храня почти по време на работа, защото не усещам глад, а само уикенда като хората. Говоря за хубава храна, не боклуци и мазни и тестени храни. Желязото определено ще трябва да го коригирам, записала съм си сорбифер да си взема до дни, след като ми се изпише рецепта. Със сигурност и витамин Д ще попитам дали мога ойлесен да пия пак за през зимата. А че имам нужда от протеин...трябва да потърся или тази вечер, или утре какви видове протеинови шейкове има, поне сутринта така или иначе ставам рано, преди работа да пия един шейк....или другия вариант, някакъв плод да хапвам...

# 631
Аз от опит мога да препоръчам протеиновите шейкове на Прегнако. За бременни са но съм ги консултирала с един културист който ходи по състезания Blush, каза че съставките са много добри и без добавена захар. Логично при бременни. Взимала  съм ги по време на бременност и сега ги започнах отново. Най -често взимам шоколад или банан. Но за културисти разбира се са слаби на тях им трябва тежка артилерия. Ако можеш и по едно яйце на ден сутрин   сварено...

# 632
Извинявам се за глупавия въпрос,но нали не се пълнее от тях? Не съм пила никога шейкове и там съм като в тъмна Индия....и се опитвам и да свалям кг, за да подобря още здравословното си състояние, стремя се метфогамата да ми я намали догодина ендокринолога (пия я заради леката форма на ИР и поликистоза)

# 633
Аз мога от опит да коментирам Прегнако. От тях аз не напълнях. След като захарта и въглехидратите са минимум при тях не би трябвало. Моя приятелка също бременна взимаше от обикновените протеинови шейкове, които са масови. Тя от тях качи килограми. А момчето културист (близо 20 години ходи по състезания) точно затова каза , че Прегнако не са за културисти. Защото на тях преди състезания им трябват килограми т.е. лесно да ги качват както и сила (която пък идва от захарта и въглехидрати, които са минимални в Прегнако заради бременни с гестационен диабет). Сега се сещам и за една жена с близнаци, тя взимаше два пъти на ден Прегнако шейк и се оплакваше, че е много слаба а корема и тежи. До колкото съм чела има го и в техния сайт Прегнако се дава и в Майчин дом.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 18:40 от Felicity King

# 634
При мен има нисък хемоглобин, личния ми назначи по разширени изследвания да видим има ли анемия, ще пусна и вит б12, но пиейки преди време Б12 предполагам, че желязото ще е ниско. И не знам как се излиза от този кръг хем Б12 да е висок хем и желязото?

# 635
Момичета, благодаря за препоръките и отговорите. Специално в тази тема всяко мнение ми е ценно. Ще потърся в аптеките и специализираните магазини какви са цените, за да си взема. Видях,че има с вкус на ягода и ванилия. Аз много харесвам тези вкусове. Но ще потърся понеделник из града какво предлагат като количество,вкус и цена 🤗

# 636
Здравейте,на 29 годишна възраст ми се наложи тотална хистеректомия.
Влязох ненормално бързо и рано в менопаузата и загубих голяма част от косата си.
На 35 ми маханха и щитовидната жлеза,тогава косата падаше с шепи,мъкнех падналата коса и я показвах на лекарите,само ме гледаха ужасено.
Накрая това остана:

Фина,грозна като мъх коса над челото.Ако не я мия през два дни,изглежда повече от ужасно и за мен е силно неприемливо положението.
Обикалях доста лекари,вдигат рамене.

Съжалявам много за това, което сте преживяли! Не мога да ви помогна, но искам да ви кажа, че сте изключително силен човек, въпреки това , което се е случило и ви пожелавам много, много късмет!🍀

# 637
  • Бургас
Благодаря много.
По-скоро май изглеждам като мрънкащ и оплакващ се човек.
Но искам и аз нормален живот,искам да изглеждам добре.
За съжаление така изглеждат косите на 60-70 годишни жени.Аз обаче съм на 40.
Предишната лична ми каза,че евентуално вариант е да се присади коса/перука.
Не ми допадат тези варианти,имам проблем с алергии и трудно някой ще се съгласи да сложи упойка,процедурата по присаждане е скъпа...

# 638
Благодаря много.
По-скоро май изглеждам като мрънкащ и оплакващ се човек.
Но искам и аз нормален живот,искам да изглеждам добре.
За съжаление така изглеждат косите на 60-70 годишни жени.Аз обаче съм на 40.
Предишната лична ми каза,че евентуално вариант е да се присади коса/перука.
Не ми допадат тези варианти,имам проблем с алергии и трудно някой ще се съгласи да сложи упойка,процедурата по присаждане е скъпа...

Обмисляла ли сте вариант с топер (hair topper)? Изглеждат много добре, но според мен трябва от чужбина да го поръчате, има много различни видове.

# 639
mariqivanova799, дори не мога да си представя през какво сте минали! Важното е, че сте жива и здрава и сте запазили желанието си да изглеждате добре и да водите пълноценен живот без да се отдавате на мрачни мисли, а напротив - с желание да изглеждате добре!
Поради спецификата на здравословното Ви състояние и това, през което сте минали, мога само да препоръчам първо да се видите с добър дерматолог (във Вашия случай бих казала доц. Брощилова - изключителен специалист, който ще Ви отдели време да чуе медицинската Ви история и да вземе решение, което най-малкото да не Ви навреди). Не бих искала да Ви давам други съвети, тъй като не съм запозната с диагнозите Ви, настояща хормонозаместителна терапия и съвместимост с други продукти, суплементи или каквото и да е. По-добре първо се ориентирайте въобще какво е подходящо във Вашия случай, и тогава мислете за добавки и пръскалки.
От друга страна… Не се страхувайте да мислите в посок тупе, топер, или нещо от този вид. Има някаква стигма върху тези продукти в България, не знам защо, но в чужбина са масово разпространени и хич не се притесняват жените да ги носят. Бъдете по-уверена в себе си. Отделно помислете за прическа, която ще е най-подходяща за Вас и сегашното Ви състояние, намерете си добра фризьорка. И накрая - гледайте си живота и си го живейте на макс, не се вторачвайте в косата, след всичко зад гърба Ви - това трябва да Ви е най-малкият проблем. Има много групи за подкрепа на дами с такива проблеми във ФБ, намерете ги, четете, много помагат. Или работете с психолог, ако усещате, че наистина това Ви влияе много на самооценката Ви като жена и качеството на живот.
Едно вино от мен 🍷

# 640
  • Бургас
Благодаря.
Дори не бях чувала,че има топер.
За перука се притеснявам,че ще ми е горещо,постоянно се потя заради хормоналния дисбаланс.
Топер има по-голям шанс да издържа,но...дали косата под него няма съвсем да изпада?Все пак няма да диша добре кожата,ще се спарва.Поне аз така си го представям.
Перуките запарват много,а и много си личи,че човек е с перука.
И все пак ми е много тежко това положение и вероятно ще поръчам топер.
Защо от чужбина?
В алиекспрес има всякакви видове,от там сигурно също има коректни магазини,ще погледна за мнения.
И към боя за коса направих алергия,но топерът ще реши част от проблема,ще е с хубав цвят и ще покрие бялата коса над челото,там е най-бяла.

# 641
Може да опитате и hair fiber спрейове. Не съм сигурна дали и как се превеждат точно на български - може би спрей с фибри за коса? Нямам представа. Както и да е, те представляват спрей със специфична консистенция и цвят като този на косата Ви, който впръсквате, където е изтъняването, и то не личи толкова. Отмива се при миенето на косата.

# 642
Погледнах за информация за препоръчаната доц. Валентина Брощилова, но видях, че специалността ѝ е алергии на кожата и дерматити.  Занимава ли се и с косопад? Отдавна търся лекар, който да не гледа на този проблем сякаш е супер незначителен...

# 643
Аз мога да ви препоръчам проф. Мери Ганчева, наясно е с проблеми като косопада и съм сигурна,  че ще прецени във вашия случай кое е най -удачно. Отидете в частния й кабинет в МЦ Лора, не изглежда отчайващ вашия случай, причината е ясна, сигурна съм че ще ви предложи най добрия вариант .

# 644
При мен има нисък хемоглобин, личния ми назначи по разширени изследвания да видим има ли анемия, ще пусна и вит б12, но пиейки преди време Б12 предполагам, че желязото ще е ниско. И не знам как се излиза от този кръг хем Б12 да е висок хем и желязото?
При мен се получи със Сорбифер- по 3 таблетки малко преди лягане. Приемах по 1000 мкг подезичен метилиран Б 12, но Б 12 приемах възможно най-отдалечено от желязото. Е, Б 12 още не съм го наваксала до оптимум, но след 3 месеца и половина по 1000 мкг дневно беше някъде около 263 като стойност /колко ли е бил преди това/...

Общи условия

Активация на акаунт