Косопад - тема 23

• 43 143
  • 759
  •   2
Отговори
# 615
А защо точно Ферофолгама? Взимала сте го и преди и сте доволна от резултата от него?  При тези стойности на Феритин и Желязо какъв ви е Хемоглобина? Не виждам резултат от ЖСК към Желязото?

# 616
Нисички са, макар и в норма.

# 617
Феро фолгама съм пила по време на бременността 2х1 от 4я месец започнах да го пия, за да не пада хемоглобина. А по принцип хемоглобина ми е 130-136. Не съм правила скоро ПКК,последния път преди месец и половина ми беше 134, реших феритин да изследвам, за да видя да не е това една от причините за косопада и да го изключа евентуално като причина, тъй като съм изключила тсх и хормони като причина, както и вит.б12 и д. Какво ще ме посъветвате като добавка от желязо да взема? Вярно е,че съм в норма,но виждам ,че са леко ниски стойностите ми сутрин, на гладно....

# 618
Касандра, това си е чиста анемия. Още повече, щом си пила досега Б12 също. Той допълнително сваля желязо. И двете стойности са ти на долна граница, нямаш никакъв железен запас в организма. Купи си Сорбифер дурулес, не навсякъде го дават без рецепта, но в някои аптеки го дават. Ако можеш, посети и хематолог с тези изследвания + ЖСК (който при теб ще е на горна граница)+ ПКК.

# 619
  • Бургас
Здравейте,на 29 годишна възраст ми се наложи тотална хистеректомия.
Влязох ненормално бързо и рано в менопаузата и загубих голяма част от косата си.
На 35 ми маханха и щитовидната жлеза,тогава косата падаше с шепи,мъкнех падналата коса и я показвах на лекарите,само ме гледаха ужасено.
Накрая това остана:

Фина,грозна като мъх коса над челото.Ако не я мия през два дни,изглежда повече от ужасно и за мен е силно неприемливо положението.
Обикалях доста лекари,вдигат рамене.

# 620
Касандра, това си е чиста анемия. Още повече, щом си пила досега Б12 също. Той допълнително сваля желязо. И двете стойности са ти на долна граница, нямаш никакъв железен запас в организма. Купи си Сорбифер дурулес, не навсякъде го дават без рецепта, но в някои аптеки го дават. Ако можеш, посети и хематолог с тези изследвания + ЖСК (който при теб ще е на горна граница)+ ПКК.

Мултивитамини б комплекс започнах да пия от началото на този месец на допелхерц. Преди това не съм пила. И само есенно време пия за три м. За анемия не знам дали имам, възможно е щом са ниски стойностите, да е желязо дефицитна анемия....ще се консултирам с доктор и без това другата седмица. По принцип знам,че феро фолгама се пие, за да няма недостиг на желязо в организма...с тази добавка не съм запозната, ако доктора прецени нея да изпише, ще я пия. Аз пия цинк +биотин и селен на абофарма, предписани от дерматоложката точно за косопада. Другата седмица,когато отида точно ще питам и за феритина и какво ще трябва да взимам...оххх дано не е само лошо положението... 🤷🤷🤷

# 621
+1.
Освен това, може спокойно да има железен дефицит (нисък феритин и висок ЖСК) и без да има анемия (т.е. без нисък хемоглобин). Аз лично не съм доволна от Феро фолгамма. От Малтофер бях доволна, преди да започна Сорбифер дурулес. Само със Сорбифер дурулес успях да вдигна значително феритина- от 14 на 83 за 8 месеца. И Сорбифер, и Малтофер, и Феро фолгамма се водят мисля лекарствени продукти, а не добавки.
Мария, но пък изглежда имаш много дълги мигли. Третираш ли косата по някакъв начин?

# 622
Dolce Miele  абсолютно уважавам вашите отговори,точно затова и пиша първо тук и държа на вашите мнения като хора,които са по-запознати. Сега чета листовката на този продукт, тъй като искам добре да съм запозната. Пише,че трябва да се предупреди доктора, ако се взима цинк от мен. Аз пия на абофарма цинк +биотин и селен. Няма да навреди и да има неприятни ефекти, нали? Извинявам се за малко глупавия въпрос...

# 623
Да, Малтофер и Сорбифер са лекарства, не са хранителни добавки. Към един от тях може да се включи спреят със желязо на Бетер Ю (10 мг дозата). Това е хранителна добавка, но работи много добре със Малтофер и Сорбифер. Да не влизам в подробности, на сайта на Бетер Ю много добре са обяснили как работят спрейовете с витамини.

# 624
Касандра, не си спомням да съм чела за цинк в листовката (или не съм го счела за важно). Предполагам, че се имат предвид някакви по-значителни дози цинк като добавка- а в доста от добавките количествата не са значителни. В каква доза и форма е цинкът в добавката на Абофарма?

# 625
Dolce miele цинк 11,67 mg; биотин 100mg. По 1т.на ден пия, с много вода,както и 1 т.селен. Сега точно другата седмица основно за косопада ще говоря с дерматоложката пак, да види има ли започване на никнене на коса и до кога ще трябва да ги пия капсулите. Но ще настоявам да ми изпише и сорбифер, защото е възможно и ако имам недостиг на желязо/а както казвате имам,макар хемоглобина да ми е добре/ да е и това причината на косопада. Връщайки назад лентата...ами и месо рядко ям последните месеци...яйца също рядко ям....не се храня като хората по време на работа, това съм го установила....а сега есента както и пада количеството вит.д в организма, може и да е започнало и това да пада при мен....Но със сигурност сорбифер ще настоявам за рецепта. За вит.д по време на бременността си пих ойлесен капсули 2х1. След консултация с дерматолог и гинеколог в четвъртък ще пиша допълнително какво са ми изписали   за желязо и евентуално вит.д

# 626
Касандра, ама дозите за които пишете са направо нищожни. Взимате ли протеинови шейкове вместо месо и яйца? Все от някъде протеини трябват !

# 627
Да, това са нищожни дози и не мисля, че могат по някакъв начин да си взаимодействат със Сорбифер, камо ли да се предозира с тях.🙂

# 628
Ами дерматоложката каза по 1 т.дневно...пия ги както ми е казано.... И не взимам никакви протеинови шейкове....май тука съм голям пропуск:/

# 629
Ами дерматоложката каза по 1 т.дневно...пия ги както ми е казано.... И не взимам никакви протеинови шейкове....май тука съм голям пропуск:/
Дозата на дерматоложката е добре но за пациенти без изразени проблеми (това е дневната доза на ден) , а косопада сам по себе си сигнализира за някакъв проблем. Тоест му трябват дози за лечение а не за профилактика нуждите на организма.

Общи условия

Активация на акаунт