Косопад - тема 23

• 41 147
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Нямам оплаквания от Сорбифер.

# 76
Аз искам да споделя моят опит с тези продукти:
http://estelpro.bg/category/247/otium-unique.html
От две седмици използвам шампоана активатор на растежа и тоника активатор на растежа и усещам намаляване на косопада може би наполовина.
Може и да е дошло времето да ми намалее, но миналата година след ковид ми падаше около 6-7 месеца и сега според фризьорката ми се повтаря косопада. Не приемам никакви добавки в момента. Иначе шампоанът е много икономичен, защото с малко количество много се разпенва и ухае приятно и не ми и скърца на скалпа, заразлика от шампоана на Дюкре.

# 77
Момичета, имам въпрос - как се установяваше естрогенна доминантност?Вече се чудя след този втори преболедуван Ковид дали това не се е случило с мен.Пет месеца след него не спира косопада и това е то...
И още един въпрос - как съхранявате черното ямайско масло, за шест месеца моето е гранясало?Не го бях ползвала 4-5 месеца и в изблик на чистка подхванах и него и се изненадах, че бързо е гранясало.

# 78
# 79
Не. Моя е 30 таблетки.

# 80
  • Бургас
И моя е 30

# 81
Моля за мнение за шампоана на Milkshake - Sensorial Mint.

Как е на мирис, оставя ли косата чиста, как влияе на косопада?

# 82
Здравейте, редовно Ви следя, но с всеки изминал ден се притеснявам все повече и повече, но вече твърде много време мина.
Пия геритамин почти от 3 месеца, измивам косата си само с шампоани против косопад + ампули за коса и ефект никакъв.
Последните ми изследвания са правени през м. Май тази година като са за пълна кръвна картина + пролактин(с пролактина от 2 години се мъча да го сваля, пия си достинекс и не мисля че от там е проблема).

Обмислям да направя нови изследвания и бих искала да попитам и Вас какво точно сте изследвали освен желязо,ЖСК, витамин B12, Mg?

# 83
Като жена с Хашимото, бих ти казала да изследваш TAT, MAT, TSH, ft3 и ft4.

# 84
Като жена с Хашимото, бих ти казала да изследваш TAT, MAT, TSH, ft3 и ft4.

Много благодаря!

# 85
Бих добавила феритин, вит. Д, фолиева киселина...
Моят Сорбифер е с 30 таблетки, ето този (друг вид не съм виждала):

# 86
Здравейте! Включвам се и аз в тази тема, тъй като поне веднъж годишно страдам от силен косопад (обикновено след морето и през есента). През зимата не ми пада така косата.

Пробвала съм много шампоани, лосиони, хранителни добавки и какво ли не.. Единственото нещо, което ми помага, е Приорин. Капсулите се пият поне 3 месеца, но при мен обикновено има ефект още след втория месец. Миналата година обаче изкарах ковид и няколко месеца след това получих много силен косопад, какъвто не съм имала досега, с който успях да се преборя отново само с Приорин, но този път ефектът настъпи след около 4 месеца.

Не знам дали е коментиран този продукт в предишните теми, но го препоръчвам на всички, които не са намерили решение за силния косопад. Знам, че има и шампоан Приорин, но досега не съм си го купувала - само капсулите.

В горните коментари видях, че е споменат Геритамин - пила съм го много пъти, но при мен също нямаше ефект.

# 87
Здравейте момичета, при мен косопада е хормонални с намален естрадиол, след Ковид и след стрес. Бихте ли ми препоръчали някаква комплексна терапия ?Ползвате ли Колаген - като хранителна добавка а не като шампоан? Видях, че обсъждате ниски нива на Желязо. Аз съм доволна от схемата 2х1 Малтофер плюс Спрея с Желязо 10мг на Бетер Ю. Спрея се впръсква в устата и по този начин се усвоява по-бързо и в по-голяма степен , защото желязото не минава през стомашни сок и не се налага усвояване през червата. Срокът да подейства схемата е 21 дни - това е времето за което се подновяват нормално червените кръвни телца в организма. Ако конкретно лечение за анемия или ниски нива на Желязо и хемоглобин има ефект ще си проличи 20 дни след началото на терапията. Схемата е изпробвана по време на бременност, където знаете че кръвта физиологично става по-разредена и от там пада хемоглобина а бебето заради своя растеж си дърпа желязо от майката. В допълнение при ниски нива на Б12 се взима и този витамин на Натурал факторс но сублингвални таблетки. Обаче винаги когато се вдига Б12 , хемоглобина се вдига но пада желязото. Затова Б12 не трябва да се държи на горна граница.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 00:36 от Felicity King

# 88
При мен след Б 12 сублингвални таблетки на Natural factors всичко ми падна- желязо, хемоглобин, феритин...😃 Затова спрях Б 12, докато успея да наваксам с желязото. Доза от 10 мг желязо (спрея на Better you) лично за моите нужди ми се видя козметична. Освен това, с 3 таблетки дневно Малтофер поддържах или леко покачвах железните показатели, но дотам. За съжаление, не всички реагират по еднакъв начин на железните препарати (оралните визирам), но и с Б 12 е така- някои усвояват зле Б 12, ако има лактоза в състава или пък глутен. Даже е възможно един и същи човек да приема по 1000 мкг Б 12 от две различни и марки и с единия да предозира, а с другия да не може да вдигне достатъчно нивата. Нещата са комплексни...
Да допълня един от предишните си постове- пусках и ретикулоцити първите два пъти при контролните изследвания след започване на прием на Сорнифер. Целта беше да са по-нагоре в референтните стойности (показва, че се образуват нови кръвни клетки) и бяха.
Полезен сайт за "железните въпроси"🙂:
https://theironmaiden.ca/vitamin-b12-plays-a-role-in-iron-deficiency/
Това много ми помогна да си изясня нещата и пак включих Б 12, фолиева киселина също и този път (със Сорбифер плюс друга марка Б 12+ фолиева киселина) приемът на Б 12 не ми понижава никой от железните показатели:

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 01:02 от dolce miele

# 89
Схемата, която написах по-горе ми помогна за да не стигна до кръвопреливане - нисък хемоглобин и желязо съответно. Избрах Малтофер пред Сорбифар заради това, че в Малтофер има и Фолиева киселина. Разбира се освен Б12 трябват и всички други витамини от Б групата особено Фолиева киселина за червените кръвни телца. Пропуснах да напиша, че взимах Желязо на Бетер Ю в двойна доза. Лекарят ми също ме предупреди, че Б12 помага на хемоглобина (ако се отнася за анемия свързана с липса на Б12 ) но и че задължително сваля желязото. Затова да не се стига до горна граница на Б12. Аз съм със хронично раздразнени черва и много трудно усвоявам нещата. Сега се чудя точно поради тази причина дали да,си взема колаген на прах или на таблетки за косата.

Общи условия

Активация на акаунт