Косопад - тема 23

• 41 148
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Сорбифер е с удължено освобождаване и включва и вит. Ц, а фолиевата киселина и Б 12 ги приемам отделно. 🙂 Не искам да ставам "рекламно лице" на Сорбифер😁, но според мен, до голяма степен и в удълженото му освобождаване+ вит. Ц се крие неговият ефект. Все пак, важно е не само колко желязо се приема, а и колко от него ще се усвои. Таблетките с удължено освобождаване обикновено се усвояват по-ефективно от обикновените таблетки. Освен това, ако човек има мутации и не усвоява обикновената фолиева киселина (а в Малтофер тя е такава), е по-добре да избягва Малтофер и да пие към желязото отделно фолат (метилирана фолиева киселина)...При мен идеята беше да вдигна и феритина (а и хемоглобин и желязо да не са все в долната част на референтните- и въобще...там на дъното бяха и почти всичките показатели от кръвната картина); анемичните стойности на хемоглобин и желязо вдигнах и с по-ниски дози желязо- 18, 32, 50, 100 мг, но феритинът почти не помръдваше и с по 3 таблетки Малтофер (300 мг) на ден. Въпреки това си пиех Малтофер доста дълго, защото от него бях най-доволна, преди да пробвам със Сорбифер. Лигавиците от долната страна на клепачите ми бяха все много светлорозови (преди да направя първото контролно изследване след включване на Сорбифер, именно по по-тъмнорозовия цвят от вътрешната страна на клепачите се ориентирах, че трябва стойностите да са тръгнали нагоре).🙂
Феро фолгамма също при мен беше без особен ефект...Мисля, че и той беше желязо и фолиева киселина.🤔

# 91
От 3 месеца ползвам този колаген https://realfood.bg/product/hidroliziran-kolagen-realfood
Слагам го директно в кафето сутрин и въобще не усещам неприятен мирис или вкус.

# 92
Привет на всички! Преди време бях чела, че от ниските нива на хемоглобин косата побелява. В интерес на истината моята от две години започна много бързо да побелява и я боядисвам, като на 20-25ден вече са избили белите корени и стърчат белите косми. Този месец си правих изследвания и съм вдигнала хемоглобина на 125/до скоро беше около 85-90. Та дали е възможно да има връзка в момента хемохлобина ми с това че бялата ми коса тоя месец е доста по малко и корените ми не са така бели като друг месец? Или процеса на побеляване си е необратим? Или просто не ми расте нова коса и заради това няма и бяла? Косопада една идея по намаля с шампоана на Дюкре, но не знам дали расте нова косичка и вие как разбирате?

# 93
  • Бургас
Аз мисля, че побеляването на космите е необратимо, позната побеля от силен стрес на 22г.  и така си остана

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 19:29 от bur02

# 94
Ако е заради ЕГН-то- необратимо е. Ако е повлияно от други фактори- да, може да има обратимост.
Аз лично само за един месец не мога да усетя има ли нови косъмчета и колко са...🙂

# 95
Да попитам някой пил ли е от тези витамини заради косопад и ако да, моля да сподели. Hug

# 96
Пиех тези на солгар + maxi hair на iherb по препоръка на Денис от темата с добавките. Не можах да направя целия курс, защото забременях. Иначе са добри като състав.

ПП. Ако искате яката коса - забременявайте 😄

# 97
Ама ако сте с Хашимото - и забременяване няма да ви спаси от косопада 😉

# 98
И без Хашимото, забременяването няма да помогне за косопада  Blush

# 99
И аз съм от малкото с най-яката косата когато бях бременна. Даже и като родих не ми е падала. Чак след години лека полека си изпопада и се поразреди. Не знам, при някои жени и така става.

# 100
Имах страхотна коса и преди бременността. По време на бременността просто почти не капеше (примерно по няколко косъма дневно, дори понякога не забелязвах и по толкова; но и преди това не капеше особено, но не е било чак по няколко косъма дневно).🙂 И след раждането нямах косопад- просто падаха по нормалния брой косми, както преди бременността. Нищо притеснително (а се бях подготвила психически). Имам много гъста коса по принцип, генетично. Но пък, като паднаха желязо, хемоглобин и феритин...започна ужасният косопад- 5 години и половина след раждането...🤪 Но пък много лесно разбрах откъде идва моят косопад.

# 101
Щастливка. Аз още съм в неведение...
До 41 годишна възраст имах страхотна коса- по време на бременности, на кърмене, на стрес.....Сега косата ми също е страхотна, но виждам оредяване въпреки терапията.

# 102
Предполагам, че никой не е "застрахован", че в някакъв етап от живота може да се появи косопад...😐 "Железният" косопад поне лесно се наваксва с коригиране на железния панел. Но хормоналният е по-сложен...

# 103
За хормоналния какво се изследва? И колко трябва да е това желязо, та да спре косопада в случай че е от желязото.

# 104
  • Бургас
При феритин под 60 е косопадът, аз бях с 2, сега към 10

Общи условия

Активация на акаунт