На море в Поморие 2022 г.

• 43 612
  • 764
  •   1
Отговори
# 285
Ами ние сме почивали на втория и третия плаж пред къщите преди 5-6 години. Тогава не мръднахме да разгледаме съседните плажове, и само тази част, пред къщите, познавахме.
Сега резернирах зад Софарма, с идеята да ходим на плажа пред софарма.
После разгледахме и съседните - след Макаото, те са един свободна зона, посре с камъните, после дългия.
Довечера ще разуча след дългия какво има.

Плажът дългият е много плитък навътре. Спокоен е, това мога да кажа за 2 посещения. Паркирането не знам, ние сме пешаци. Но от Регата и Софарма не е много пеш.

Иначе плаж 2 и 3 пред къщите които му казваш, до Козия рог ...има много магазинчета отзад. Там фрапе за 1.70 лв може да вземеш отзад, а на камъните от борчето за 4.50 Flushed

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 12:47 от teta75

# 286
  • Точно където трябва
Дългият е този, който си снимала ли? И ние все нощуваме зад Софарма с идеята да ходим там на плаж. Към 500 метра ми го дава, ще видим...

# 287
Да, дългият плиткия съм ти снимала.

По ред са така: от Софарма в посока към Гранд хотела:
1.ла хавана
2.макао
3.свободен един
4.камъните
5.дългият

На мен около общината за квартира ми е най-удобно, защото супера, центъра, яденето, рибите до общината..тия благинки са ми близо, на една крачка.

Нататък към гранда ми е много застроено, усойно, хотели високи на метър един до друг...храната е далеко....като локация по не ми е на сърце някак..няма въздух сякаш...сбутано такова ми е едно....

# 288
  • у дома
Пренаселен ли е южният плаж и как са тая година цените на чадър и шезлонг?

# 289
  • София
Днес се върнахме от Поморие, бяхме всеки ден на южния плаж. На мен ми хареса много, защото не беше пренаселено, винаги имаше място на свободната зона. На платената е още по-празно. Цената е 10лв. за всяко - шезлонг/чадър. Ако сте с ваш чадър, е добре да си носите от приставките, които са за закопаване, защото иначе ще бъде по-трудно, пясъкът е по-груб.

# 290
Пред гранда са по 3.60 лв

Защо такава голяма разлика...

Косата пред Вита санаториума   синия ли, е? Това ли е тя?

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 08:06 от teta75

# 291
  • Велико Търново
Косата фактически е провлакът. Т.е. от тук, където си снимала, чак докъдето свършва езерото. Там накрая са солниците, след които е Уейв Ризорт. Малко по-нататък са къмпингите на Ахелой. По цялата ивица пясъкът е черен.

# 292
Благодаря...

# 293
Косата не започва ли след края на бунгалата?

# 294
  • Велико Търново
След като за пясъчната коса определящото е че отделя езерото от морето, то някак не е логично да започва от някъде си на езерото. Просто в началото си косата вече е завзета от човека. Добре че (поне засега) има само два хотела. Но то сигурно мястото и не предполага към бетониране, а и е защитена местност все пак.

# 295
Косата не започва ли след края на бунгалата?
Косата /ивицата м/у морето и езерото/ започва малко след Гранда, и продължава километри нагоре...Както и ДамаПика е писала има построени  2 хотела, бунгала и там свършва пътят, може да се ходи само пеша...Но в този район е хубаво извън сезона, защото юли и август има змии /водни са, но обикалят и по сушата/...

# 296
Благодаря ви
Заради постройките явно го броя от края на бунгалата
Не видях змии,за щастие!
Вълшебно място е

# 297
Както го описвате, другият край изглежда да е много далече.

Била съм на станция до езерото, имаше плаж, хубав беше помня, косата се води както разбирам сега...?
По пътя се вэрвеше до станцията, отляво езерото, отдясно станциите бяха...снощи тръгнахме по него малко, да си припомня...

Днес духовито нещо...доста силно духа. Може пък да има страшни вълни  да поскачаме Grinning

# 298
  • Велико Търново
teta75, то там дали е до езерото или до морето, все не е грешно Grinning
Аз съм била в станция Далас-2, писала съм в темата за 2020 год. за нея. И два поста по-надолу съм продължила. Ако ти е любопитно, де...

А иначе другият край действително е далеч - в зависимост от източника я дават и 5, и 6 км.

# 299
Ееее...ти 2020г...аз преди повече от 20г....съм ходила там  Joy....малииии..че отдавна е било, ужас...

Днес не ставаше за плаж...два пъти ходихме, връщахме се...духаше студен вятър и сме в депресия Grinning
За целта изядох две парчета торти...не беше Убава хич, много западнало това Захаро...
Нито гараш така се прави, нито тирамисуто тирамису, не знам кой ги прави, по руска рецепта ли ги бъркат....ама западнало до квартално барче треторазрядно...ма важното е "гостите" руски да са доволни Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт