На море в Поморие 2022 г.

• 43 537
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
  • Точно където трябва
Чела съм много коментари, че ол инклузива им е пълна скръб. Лично не съм ходила.

# 541
  • София
Момичета, добра ли е кухнята в р-т " Роуз гардънс"?
Да

# 542
Аз пък намирам храната в Роуз Гардън за по-скоро посредствена,  за разлика от цените, които са като за хубав ресторант.

Благодаря на съфорумката за разказа за старо Поморие, размечтах се.
Мисля, че Помпата е плажа срещу Роуз Гардън горе долу, който накрая завършва с един бар, той има скалички.
Но този с дървените колове не го знам, къде се намира?

# 543
Момичета, добра ли е кухнята в р-т " Роуз гардънс"?
Не, говоря за ол инклузив.
Ако си поръчваш от менюто не знам. Помня само, че една женницс всеки ден ядвше там от меню и чакаше доста.

# 544
Някой знае ли,
 защо в магазините в Поморие не може да си купиш цигари с дебитна карта?

# 545
Кои магазини?
Юли можеше - купувала съм от супера зад общината, мега маркет ли беше, от малкия пред общината, от магазина към плажа, в ляво на ул. Нео Анхиало...

# 546
Някой знае ли,

Има няколко такива малки магазина, които ще Ви изненадат неприятно. Там не може да си купите само цигари с карта.
А причината е , че при покупка с карта магазина плаща между 1.5 и 2.5 % такса на банката, а печели 5% от продажбата.
Тоест предпочитат 5% печалба(при плащане в кеш) и недоволни клиенти , от колкото  3% печалба и доволни клиенти.

В по-големите магазини няма проблеми.

# 547
Някой знае ли,

Благодаря за бързия отговор,от три години почиваме в Поморие такова чудо за първи път ми се случва!

Има няколко такива малки магазина, които ще Ви изненадат неприятно. Там не може да си купите само цигари с карта.
А причината е , че при покупка с карта магазина плаща между 1.5 и 2.5 % такса на банката, а печели 5% от продажбата.
Тоест предпочитат 5% печалба(при плащане в кеш) и недоволни клиенти , от колкото  3% печалба и доволни клиенти.

# 548
Здравейте Simple Smile
Моля споделете мнение за Роуз гардън и защо е с две наименования и цени......?Има ли анимация, паркинг и закуска?

# 549
  • Поморие
Някой знае ли,

Благодаря за бързия отговор,от три години почиваме в Поморие такова чудо за първи път ми се случва!

Тоест предпочитат 5% печалба(при плащане в кеш) и недоволни клиенти , от колкото  3% печалба и доволни клиенти.

Да, така е и е дразнещо. Не е , че не можеш да си купиш цигари с карта - можеш. Но поставят условие, да имаш сметка с някаква сума минимум (примерно 10 лв беше в магазина, в който работех) и вече над тази сметка можеш да включиш и цигари. Също така и  каквато и да е сметка под 10 лв не допускаха с карта. Оправданието беше, че таксата към банката изяжда печалбата при малка сметка, а цигарите са с малка надценка и фиксирана цена. В големите  вериги оборотът е значително по-голям и не съм сигурна, но условията при които работят с банките май са различни. И естествено персоналът обира целия негатив от тези т.нар. условия поставени от собствениците на тези магазинчета.

# 550
Моля ви, изискване за минимална сума за плащане с карта съществува в държави в Западна Европа от много години. Може да не е приятно за клиента, но е факт и никой не го коментира.

# 551
В България обаче няма такова изискване. В София, дори билет в градския транспорт в размер на 1.60 лв. вече може да си закупиш с банкова карта от устройства за валидация. Има ограничение точно в обратното, сметки над 5000 лв. не може да се плащат кеш. Проблемът е точно в увеличените такси на банките и затова на много места, не само по морето и не само в търговската мрежа отказват да се плаща с карта. Ако работника се съгласи да му платят с карта, собствениците след това си удържат от заплатите им размерът на таксата.

# 552
fatalina, 2008-а година можех да си купя билет за метрото в Париж с карта (1 евро), но не и франзела в хлебарница (2,50 евро). В повечето искаха сметка поне 10 евро, за да платиш карта, в табаците (РЕП) можеше над 5 евро. В много магазини и заведения имаше бележки на входната врата, че не приемат банкноти от 500 евро, често и от 200 евро. До 2020-а ходех редовно и все така беше. В Берлин през 2016-а почти никъде в магазините не приемаха плащане с карта. Разликата с тук е, че навсякъде е било поставено на видно място и си информиран може ли, не може ли и преценяваш дали те устройва, преди да влезеш и да се редиш на опашка, за да ти изсумтят на касата, че не може. Не отричам, че е дразнещо, но съм го видяла през годините като практика на други места, не развивам теоретични постановки.
Стига оффтопик. Как е морето в момента? Пътуваме следващата събота за Поморие с 2 малки деца, много се надявам да имаме късмет.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 09:15 от Melusine

# 553
  • Точно където трябва
И аз от неделя съм там. Времето го дават по- хубаво от сега. Надявам се и на спокойно море.

# 554
Да, дано се задържи хубаво времето. Ние пътуваме в събота и се надяваме да улучим хубаво време и спокойно море.

Общи условия

Активация на акаунт