държите ли на образованието на мъжа до вас и какво образование имат вашите мъже

• 16 309
  • 368
  •   1
Отговори
# 120
Ми при мен майка ми/леля ми/баба ми много държаха моите гаджета (евентуално бъдещи сериозни гаджета/съпрузи) да са с висше образование, по възможност костюмирани и с куфарче. а аз все ходех с някакви размъкнати метъли, с незапочнато или прекъснато висше, защото си общувах с тях по други въпроси (книги и музика), които не зависят толкова от това какво образование има човек. И най-накрая, амин, намерих златното съчетание - студент, който завършва и е размъкнат метъл  Laughing Та моят мъж ще бъде с висше септември догодина.

# 121
Е, ама стига с това купуване на дипломки, де!  Wink Доста тъпо оправдание използвате за това, че някой няма висше образование... Аз не познавам нито един човек, дето да си е купил дипломата. Пък все образовани хора около мен...  Rolling Eyes

То понеже всички си казват от кой как и кога са си я купили... Crazy PeaceФакт е, че има университети, където е лесно да завършиш, факт е, че дипломи се купуват и то доста често и лесно.Разбира се, че има и ученолюбиви млади хора, които си ходят и на лекциите даже.Да кажем че са 50/50...
Не ставаше тук въпрос за това, просто нещата влезнаха в крайностите кактовинаги.Едни се засегнаха, че мъжете им били начетени и образовани, как така ги пренебрегват, другите се засегнаха, че били прости неуки монтьори... hahaha
Та, кой е по-по-най в пълна сила тече...

# 122
 Не.Не всеки човек го влече да учи.Аз съм с висше икономическо,мъж ми със средно специално.И се разбираме чудесно.Според мен образованието не прави човека - ЧОВЕК,то просто го допълва.
на същото мнение съм Peace .И при нас е същото съчетание Peace

# 123
  • Все на втория етаж
Не, не държа. Веско е с висше икономическо, но не работи по специалността.

# 124
Да, изключително много държа на образованието. На моето, на това на децата ми, естествено, и на това на партньора. Има ли логика да държа на първите две, а последното за мен да е без значение? Просто образованието, така както и знанието, и не на последно място - моженето, винаги са били важни в моето семейство. И аз не разбрах защо тук все се дават някакви странни примери с перфектни професионалисти, но без образование. А няма ли да са още по-перфектни, ако имат и подходящият за развитието им образователен ценз?

Това е и моето мнение  Peace

П.П. Днес карам само на цитати, но не ми се пише като има хора, които преди мен са ми написали мислите  Mr. Green

# 125
Държа на образУванието му Joy!За протокола съпругът ми е вишист.Завършил е бакалавър в Техническият университет-транспорния факултет,магистър в УНСС-икономика на съобщенията и специалист-фирмен мениджмънт.Много учен мъж съм си взела Joy

# 126
Държа на това мъжа до мен да е интелигентен, да ме обича и уважава. Другото не е толкова важно, но се гордея с това, че е постигнал много в университета - доктор на науките, а продължава да се развива и сега, макар и в друга област, защото в България за наука пари няма!

# 127
Държа. При положение, че аз съм образована, мисля, че е нормално да си потърся такъв партньор. Има и друго нещо - ако жената е по-образована от мъжа, е възможно той да се потисне и озлоби.

# 128
  • София
...Първият ми мъж беше инженер. Вторият стана режисьор. Сегашният е инженер също. Mr. Green

Kler, kaква е все пак точната бройка на съпружеството ти?  Rolling Eyes Браво, евалла   bouquet

Ми февруари, живот и здраве, ще станат 3-ма. В момента съжителстваме без брак, но годежният пръстен е вече на ръката ми. bowuu

Но това е нищо - имам леля, която се е омъжвала 5 пъти! Mr. Green

# 129
То понеже всички си казват от кой как и кога са си я купили... Crazy PeaceФакт е, че има университети, където е лесно да завършиш, факт е, че дипломи се купуват и то доста често и лесно.
Има, разбира се, хора, които си купуват дипломи. Те обаче са изключения...
А, че има университети, дето се изкарват лесно, не отричам. И не бих казала, че гледам еднакво на завършилите Варненския свободен и Софийския университет. Несравнимо е...  Wink

# 130
Тоя въпрос май не е много за мен ама ще си кажа и аз мнението  Laughing Държа жената до мен да е интелигентна. Образованието не е показател за това, но като цяло по-интелигентните хора се стараят да завършат някаква по-висока степен на образование. Но понякога просто няма такава възможност по едни или други причини. Разбира се, някой не толкова интелигентни и доста ограничени хора също могат да завършат (или да си купят диплома). Като цяло университетското образование за мен не е гаранция, но е препоръка за човека.
Тук много се приказва - има много среднисти дето могат повече от много вишисти. Чак малко на комплекси намирисва. Реалността за мен е такава - да, има среднисти които могат повече от висшисти, има хора с "никакво" образование които са постигнали много като специалисти или като развитие на собствен бизнес - моите уважения за такива. НО, в повечето случаи висшистите могат повече от среднистите (статистически говоря). В повечето случай един лекар може да стане добър шофъор на камион (ако така реши или ако му се наложи) за няколко месеца. Обаче повечето шофьори на камиони не могат да станат дори и лоши лекари колкото и да се опитват. Е, не всички среднисти са шофьори на камиони,но това по-добре онагледява тезата ми  Laughing И пак да кажа (че да няма много обидени) кадърните хора са си кадърни и без образование, но образованието е някаква минимална индикация доколко са кадърни.

# 131
А, че има университети, дето се изкарват лесно, не отричам. И не бих казала, че гледам еднакво на завършилите Варненския свободен и Софийския университет. Несравнимо е...  Wink
В полза на кои? Защото аз преди 1 година си смених адвоката - минах от един от Софийския на един от Варненския свободен. Мога да потвърдя, че е несравнимо. Този от Варненския е много по-голям професионалист и върши работа. Другият е пълен некадърник. Отдавна съм започнала да внимавам с предразсъдъците, защото животът много пъти ме обори. Затова вече разчитам на собствените си впечатления от даден човек, а не на дипломата му.

# 132
Държа да, освен да е възпитан, интелигентен, да е и образован.

# 133
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Съпругът ми е инженер геодезия, картография и фотограметрия! Държа да е интелигентен и работлив! Другото се нарежда от самосебе си!

# 134
Държа на това мъжът до мен да има цели, които да знае как да преследва и да постигне, да бъде широко скроен и отворен към света и да може да се реализира така, че да се чувства удовлетворен от себе си. Как ще го постигне това, със или без висше образование, за мен е без значение.

PeaceТова е и моето мнение.
За протокола мъжа ми е със средно-специално образование.

Общи условия

Активация на акаунт