държите ли на образованието на мъжа до вас и какво образование имат вашите мъже

• 16 303
  • 368
  •   1
Отговори
# 105
  • с/у ОколоМръсТното
Въпросът е дали тези, които държат на образованието, биха били със същия мъж, ако го нямаше онова ми ти образование,

Naughty НЕ, нямаше да имам очи даже да го запозная с нашите Wink
И не знам кой и за какво толкоз се обижда... Разбрахме се, че има и готини среднисти, както и жени за тях  Mr. Green

# 106
  • Плевен
Държа на образованието. Омъжена съм за инженер. Не е задължително да е вишист, може и среднист, но да има образование.

# 107
  • София
Абсолютно никакво значение за мен няма образованието.
Съпругът ми е със средно образование, но умее много повече от повечето висшисти.
Без подкрепата на родители и роднини е постигнал много повече от мамините синчета със платени дипломки  Wink.
Междудругото, когато сме на интервю за работа наистина ни искат тапийката, но нека не забравяме, че почти навсякъде има изпитателни срокове, тогава се вижда кой колко е учил и кой колко може  Mr. Green

За протокола - аз също съм висшист!

# 108
Мъжът ми няма висше образование, със средно специално е. Това никога не ме е притеснявало. Така или иначе моята амбиция едно време беше, ако въобще се омъжвам, да се омъжа за човек на изкуството - певец, художник или в краен случай актьор. Е, в крайна сметка дори едно гадже нямах да е свързано с изкуството  Mr. Green Затова пък всичките ми гаджета освен мъжа ми бяха или висшисти, или студенти, тоест не е като да нямам наблюдения или опит във взаимоотношения с високоинтелектуални хора, образовани и с висше. Просто се влюбих в мъжа ми, той е най-голямата ми любов, невероятен човек е, не мога дори да си представя да се откажа от него, защото няма висше образование  Shocked Между другото, от нас двамата, той е доста по-широко скроения като личност, интересува се от йога и здравословен начин на живот, докато аз мога и само по заведения да разпускам. Confused На всички момичета, които смятат че не биха имали какво да правят с мъж без образование, бих могла да кажа, че аз нямам този проблем - определено имаме много неща, които да правим заедно, имаме и бизнес, и две деца. Heart Eyes

А моето висше образование не мисля, че ми е помогнало особено. Аз съм магистър по филология, цял живот се занимавам с търговия. И го върша успешно, въпреки че нямам никакво образование в тази насока  Simple Smile Как ли е станало това  newsm78

# 109
Е, ама стига с това купуване на дипломки, де!  Wink Доста тъпо оправдание използвате за това, че някой няма висше образование... Аз не познавам нито един човек, дето да си е купил дипломата. Пък все образовани хора около мен...  Rolling Eyes

# 110
Ами да кажем, че някои от нас могат да си позволят да изберат мъжа, за когото ще се омъжат, без преди това да получат одобрението на родителите си, без да поставят като предварително условие фактът да е завършил висше образование и без да питат колко пари има.
Кой както се нареди... Wink

# 111
Защо като стане дума за висше образование все давате примери с хора, които са учили заради мама и татко, влезли са с клизма в н-тата специалност, купили са си дипломата и тем подобни?
Има и хора, които целеустремено са се стремили към мечтата си и са учили това , което ги влече.
Сещам се че Малена беше споделила, че няколко пъти е кандидатствала докато влезе в специалността, която иска.

С това съм съгласна.И аз кандидатствах много години подред,за да вляза в желаната от мен специалност,като докато правих опити,на майтап изкарах едно висше.Е да,но за да практикувам професията,която съм си избрала,тази диплома е задължителна.Темата обаче е за мъжете ни и за областта,в която се е потопил моят мъж,дипломата не е задължителна,няма точно такава специалност (или може би трябва да изкара 3-4,за да покрие всичко) и освен това притежание на диплома в никакъв случай не означава притежаване на умения.

# 112
Аз на нашите и Принц Чарлс да им бях завела - все тая.  На всекиго биха намерили поне 100 кусура. Моят мъж разбира се, не беше одобрен изначално - не само, че няма висше, ами и от София не е.  Crazy

Обаче най-интересното е, че откакто имаме бизнес, нещата се обърнаха и сега постоянно ме хвалят какъв умен и красив мъж съм си намерила, колко съм била предвидлива навремето. Е това ако не е като виц, не знам  Crazy

# 113
какво да ви кажа за моя? има висше и е доктор. занимаваше се с наука, както и с организационна дейност. Но, като мина 50-те нещо му стана. Той е от едно село на 45 км оттука. Сега малко го интересува работата, даже и сина ни, който е в пуберитета и има нужда от авторитета на баща си. Прекарва половината от времето си на село, където си прави къща. А аз какво да правя?! Ние сме с възрастова разлика над 10 години и пребиваването на село не само че не ме интересува, а и не е възможно за мен в скоро време. Аз също се занимавам с наука и съм доктор. Интересите ми са многостранни - от наука, през философия и религия до латино-танци. А в началото с него добре се разбирахме. Помислете, момичета за кого се омъжвате...

# 114
Да, държа мъжът до мен да е висшист.
За протокола - съпругът ми е такъв. Peace

# 115
  • София
За мен образованието е много, много важно! Естествено, че има хора, умни, които по една или друга причина не са успели да учат и завършат, както и обратното, но според мен пред един интелигентен и амбициозен човек никога няма да стои въпроса дали трябва или не да учи.
Може дипломата да се окаже ненужна след време и човек да печели достатъчно много пари и да е реализиран и без нея, но университета не дава само диплома. Много важни и ценни са приятелствата и контактите придобити от студентските години.
Все още в тези години човек се изгражда като личност и средата, в която попада в един университет не е за пренебрегване! Naughty
Когато пък се кандидатства за работа, според мен винаги биха предпочели човек с диплома, от колко такъв без нея. Сигурна съм, че и заплащането няма да е същото.  Peace

# 116
Въпросът е дали тези, които държат на образованието, биха били със същия мъж, ако го нямаше онова ми ти образование, на което толкова държат.

Няма как да стане. Нито щяхме да се запознаем, нито щяхме да просъществуваме като двойка. Той просто нямаше да е човека, за когото съм се омъжила сега.

r0ksi , подкрепям всичко казано от теб Peace

# 117
  • Пловдив
Естествено, че държа! В днешно време, освен ако не се занимаваш със собствен бизнес, за да се котираш добре на пазара на труда дипломата за висше образование е задължителна. И двамата с мъжът ми сме магистри (аз - икономист, той - географ). В момента аз отново уча и след около две години ще получа международно призната квалификация. За мен образованието е стимул да получиш желания стандарт на живот със собствени сили (без да разчиташ на женитба с богат мъж  Grinning) и възможност да развиеш природния си потенциал и всеобщия си мироглед.

# 118
По принцип никога не съм гледала на образованието като критерий за започване или задълбочаване на връзката. Аз лично съм с висше, а приятелят ми е със средно, но е човек с доста способности и задълбочен начин на мислене. Единствено за негово самочувствие съм го карала да запише висше, защото си мисля, че дори сега това да не му пречи, може би ще дойде момент, в който ще го осмисли и няма да му допадне идеята да е с по - ниско образование от половинката си. Лошото е, че всичко зависи от парите - трудничко е да работиш, за да издържаш семейство и в същото време да успееш за отделиш време и пари (!), за да запишеш дори задочно обучение нещо...  Peace

# 119
Въпросът е дали тези, които държат на образованието, биха били със същия мъж, ако го нямаше онова ми ти образование, на което толкова държат.

Няма как да стане. Нито щяхме да се запознаем, нито щяхме да просъществуваме като двойка. Той просто нямаше да е човека, за когото съм се омъжила сега.

Да де, значи все пак сте се омъжили заради човека, а не заради образованието му.
А че образованието може би го е направило еди какъв си.../дали по-начетен, дали по-циничен, дали по-обременен или по-космополитен/ е ясно, но това важи в същата сила и по отношение на това кои са родителите му, какво е било детството му, разполага ли с пари или не, кои са приятелите му и т.н.
Общо-взето изводът е един - омъжвате се за човек, а не за образование.
Така че предлагам да затворим темата - изяснихме се, всички във форума не държат на образованието, а само на човека с образованието Joy

Общи условия

Активация на акаунт