държите ли на образованието на мъжа до вас и какво образование имат вашите мъже

• 16 309
  • 368
  •   1
Отговори
# 150
Ако някой вземе да прочете отговорите, без да вижда въпроса, би си помислил, че темата е :"Мъжът ви свестен човек ли е или е висшист?"

Абсолютно... Laughing

# 151
Аз съм с висше и приятелския ми кръг също, а така и мъжа ми. Дали държа да е с образованието, което има - да. Две причини ми хрумват от раз:
1. имам наблюдения, че голяма част от мъжете не обичат съпругите им да са по-образовани или с по-печеливш бизнес и т.н. и по тази причина би ме било малко страх от такава връзка. и
2. със съпругът ми имаме близки специалности и след работа обсъждаме проблемите си и можем взаимно да се разберем. По този начин се сближаваме още повече.

# 152
  • Ruse
аз съм с две висши а съпругат ми е последна година висше задо4но.
Несмятам 4е образованието е важно за връзката ни.Има хора природно интилигентни .Важното за мен 4овека до мен да е мил,да ме уважава и да е добър

# 153
http://rozali.com/love.php?l=a&p=189     Peace
аз съм за тази статия, която в пълна степен обобщава всички мнения на дотук писалите! Peace Hug

# 154
  • Linz
Факт е също така, че мъж, отслужил, на повечето места влиза с нисък бал и 3-ка на изпита.
И аз съм го забелязала това, но не знам защо е така. Каква е тази дискриминация- мъжете влизат по лесно от жените?

# 155
Не. Мъжа ми няма висше.
Държа на отношението му към мен, към семейството, държа на това да е свестен, разбран, да се разбираме и най-вече да се обичаме  Peace
Образованието му е без значение за връзката ни !

# 156
Съпругът ми е полицай.Не мисля,че ако един мъж е висшист да речем, е нещо повече от другите.Предпочитам да имам мил,грижовен и любящ среднист отколкото обратното на това.

# 157
Факт е също така, че мъж, отслужил, на повечето места влиза с нисък бал и 3-ка на изпита.
И аз съм го забелязала това, но не знам защо е така. Каква е тази дискриминация- мъжете влизат по лесно от жените?
не го ли махнаха това за отслужилите още преди години  newsm78

иначе нали има определени бройки мъже и жени. Странно е, обаче трябва да се мешаме, да не се комплексираме едни други  Whistling

# 158
  • София
С течение на времето разбирам, че има значение. Преди не ми правеше впечатление, но постепенно започнах да забелязвам разликите между хората със и без висше образование - разбира се и при двата типа хора има изключения.
Мъжът ми е с висше - Лесотехнически университет - инжинер лесовъд.

# 159
  • София
http://rozali.com/love.php?l=a&p=189     Peace
аз съм за тази статия, която в пълна степен обобщава всички мнения на дотук писалите! Peace Hug

Определено ми хареса  Peace

# 160
  • Sofia
 Аз съм с висше, мъжът ми също. Приятелския ни кръг , с малки изключения, също. Просто сме си изградили средата в студентските години. За мен образованието е важно. Преди време имах приятел, който беше много мил, много ме обичаше, грижовен , страхотен секс, но...... беше дърводелец(нищо против хората с тази професия) и просто нямаше какво да си говорим Cry

# 161
Дали защото беше дърводелец не намерихте общ език или заради нещо друго.....Мислиш ли ,че със всеки висшист би намерила такъв?Много се съмнявам.

# 162
  • Бургас
Добре, не мога да разбера защо темата се превърна в "среднистите са мили, грижовни и т.н., висшистите са обратното". Едва ли авторката на темата е искала да попита по-мили ли са мъжете със средно образование.
Към авторката - прочетох статията за различията, но това е просто един аспект на различията между партньорите. Да, определено разликата в образованието се усеща, както и тази във възрастта, в средата, където сте отраснали, в родителите, в приятелите и т.н. Няма двойка без различия между партньорите. Майката му е да се намери баланс в поведението и да се засвидетелства разбиране към човека до теб. Исках да избягам от конкретиката в това си мнение, но ще дам пример със ситуация, в която попаднах преди време и която донякъде касае образованието. Мъжът ми ме запознава с най-добрите си приятели - невероятно семейство, разкошни широко скроени души. Харесах ги от самото начало, но в момента, когато започнаха да си говорят за студентските години и общите приятели, се почувствах ужасно не на място и исках да се скрия някъде. Кимах и се усмихвах учтиво - не знам дори къде се намира ВИАС, не познавам заведенията в София от края на 80-те години, защото тъкмо съм тръгвала на училище в Бургас, не знам какво са студентски бригади и купони, защото съм ходила точно два пъти на гости на колежка в Студентски град. В крайна сметка, с нетърпение зачаках момента да се приберем в хотела; чувствах се като смотана хлапачка в техните очи. С течение на времето намерих начин да се впиша в тяхната компания и вече се чувствах уверена и "на място". Мъжът ми успя с моите приятели още първия път, но той е по-адаптивен от мен. Когато го попитах защо е записал второ висше, след като не му е било нужно за професионална реализация- ръководеше успешно своята фирма и заемаше висока длъжност в друга,той ми отговори, че различната специалност просто е разширила мирогледа му. Не е получил знания, които и сам да не може да придобие, но за него по-важно е било, че среща различен тип хора, разсъждава и от друга позиция, инженерното му мислене се е пречупило и в друга посока. Не напразно хората са казали, че човек се учи, докато е жив - дали ще записваме висши или ще придобиваме нови и различни квалификации, важното е да търпим развитие. Много дълго стана и се извинявам Embarassed, но се надявам да стана ясно поне малко какво се опитвам да кажа. Темата май излишно загрубя; започнахме да си избиваме комплексите с нападки и да се бием в гърдите кой е по-по-най, а истината е, че всички сме толкова различни,  че никога няма да можем да кажем, че сме изцяло на едно ниво с половинките си във всяко отношение.

# 163
  • Бургас
Добре, не мога да разбера защо темата се превърна в "среднистите са мили, грижовни и т.н., висшистите са обратното".

и аз това исках да кажа, но явно сложно се изразих  Wink

# 164
Добре, не мога да разбера защо темата се превърна в "среднистите са мили, грижовни и т.н., висшистите са обратното".

и аз това исках да кажа, но явно сложно се изразих  Wink

Напротив, темата стана кой е по-по-най още в началото-и за среднисти и за висшисти-еднакво мили са ни... и всеки се засегна-защото за едни среднитите са тъпи монтьори и е под нивото им да контактуват с такива, за други висшистите са сухи и елементарни, купили си дипломата в повечето случаи.Ха сега де?! Laughing hahaha

Общи условия

Активация на акаунт