държите ли на образованието на мъжа до вас и какво образование имат вашите мъже

• 16 303
  • 368
  •   1
Отговори
# 165
Критериите за интелигентност на всеки са различни.За някои жени щом мъжа в къщи носи пари и се държи добре образованието няма значение и за себе си са прави.Търсещите,амбициозни личности обаче биха нарекли такъв  мъж посредствен и неинтересен.
Тези,които са попадали на простаци с висше образование също имат основание да си мислят,че да прекарваш живота си с егоист,посветил се на себе си и неуважаващ ничие чуждо мнение е губене на време,са прави.
Зависи каква е връзката между мъжа и жената.Дали е от любов,от страх от самота,желание за деца,общи цели и интереси.

Аз не бих могла да живея с пияница,ревнивец,чалгаджия или агресивен тип каквото и образование да има.Но според мен точно образоваността на мъжа ми го е накарала по някакъв начин да няма нищо общо с горепосоченото и покрай него аз самата да научавам много неща за собствените си качества и възможности.

# 166
Не , не държа, не мисля, че образованието е от голямо значение, има неща, които човек не може да научи в училище или в университет. Съпругът ми иначе има висше образование, учихме заедно, всъщност в института се запознахме. Той е страхотен човек и си мисля, че и да нямаше никакво образование пак бих го обичала, ако разбира се е същия, но няма как да знам това..

# 167
  • На село (близо до Лондон)
Мъжа ми и аз сме с висше от БГ и след това с докторати (в различни области) от Англия. И да, има значение и това много добре се вижда и чувства тук в Англия. В средата, която се движиш, хората с които общуваш, възможностите за развитие и прогрес в кариерата и да, защо не, в парите които получаваш.

Сигурно и в бг ще стане така някога (дано да е скоро Wink).

# 168
Ако някой вземе да прочете отговорите, без да вижда въпроса, би си помислил, че темата е :"Мъжът ви свестен човек ли е или е висшист?"

Joy
Много точно казано  Peace

# 169
За мен е важно средата, в която е възпитан и израснал, а не толкова образованието. Ако беше простак, независимо от това, какво му е образованието, едва ли бих се омъжила за него. и сред едните и сред другите има порядъчни хора.  В университета съм имала от и много начетени, и много елементарни колеги. Не мисля обаче, че еднаквото образование е критерий за сполучливо семейство. Има ред още фактори, които влияят върху това.

# 170
И аз не държа на образованието, важен е човека! И вишист да е, без цели и амбиции няма да стигне далеч. Пък и човек, който не се развива не искам до себе си. Аз обичам непрекъснато да се стремя към нещо и щом го постигна веднага набелязвам нова цел. Такъв мъж искам, който знае какво иска и как да го постигне и разбира се, който ще подкрепя и мен, за да вървя напред.

# 171
Според мен е добре мъжът да има висше, но не е фатално, ако няма (за мен поне). А за който е фатално важно, той си е взел висшист, значи всичко е наред  Simple Smile

# 172
  • в Низината
Разбира се, че е важно образованието на един човек. То определя средата, работата, доходите, възможностите му. И двамата с мъжа ми сме висшисти. Той е юрист, а аз съм филолог и журналист по образование. Party

# 173
Да,държа на образованието .Това означава ,че сме минали по сходни пътеки и имаме общи интереси ,има за какво да разговаряме .Стилът на живот и начина на общуване са важни неща .

# 174
  • У дома
Да,държа на образованието .Това означава ,че сме минали по сходни пътеки и имаме общи интереси ,има за какво да разговаряме .Стилът на живот и начина на общуване са важни неща .

newsm10

# 175
Да!Образованието е важно,но при нас аз съм с висше, той не.В определени моменти се чувства разликата и затова съм твърдо За еднаквата степен на образование. Peace

# 176
чак да държа - не държа. не съм го питала дали е завършил като сме се сваляли. предполагах, че е. и да - той е с висше. аз също.

# 177
Естествено 4е не държа на образованието. Това, 4е е из4ел 10 книги пове4е, няма да го направи по 4овек  Laughing Моя е със средно-специално

# 178
За мен е важно съпрузите да са долу- горе на едно интелектуално равнище. Не обичам да деля хората на такива със "смотани"  и такива с "пош" професии, но за по-близки взаимоотношения трябват сходни интереси и възгледи,а те донякъде се определят от образованието.

# 179
  • София
Моя съпруг е със средно специално. Аз съм висшистка. Не съм се интересувала с какво образование е. В интерес на истината в някои области знае повече от мен.

Общи условия

Активация на акаунт