Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 63

• 38 661
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Забавна апокалиптична новина от другия край на света. Китай позиционира танкове пред банки на наръба на фалит поради опашки от хора, искащи да си теглят парите т.н bank runs. Nothing to see here.

https://youtu.be/FhZOhEgXtQk

Продажбите на имоти в Китай са се сринали със забележете 97%. Хората масово и имишлено спират да си плащат ипотеките. Предлагането е скочило до небесата. Но спокойно, Китай няма нищо общо с България. Едиствено дето от там се определят цените на материалите, но кой ги гледа тях? Гледам че наще строители все още индексират дори и при падащи цени на материали, щото могат.

# 586
Tintina, по принцип и аз мисля като теб като гледам колегите си.
Но - като гледам съседите и приятелите от малък областен град, картинката е съвсем друга, а именно - не могат да си платят последните сметки за парно, едно цяло семейство остана без работа в период от две седмици (не са бачкатори, среден мениджмънт), на море няма да се ходи и тн., парите едва им стигат за храна и сметки.

# 587
Tintina, започвам да мисля, че този кредит Ви е белязал, не спирате да говорите за него ... Wink Погледнато по- отгоре, добре че намерихме причините за разтварящата се ножица между класите- мързелът, тостът с авокадо и парцалите от Китай.

# 588
Едно е да сте изплащали кредит в миналото да кажем 50 000 лв на 10 % и 12% и услуги и стоки или храна да са били 3 пъти по евтино. А сега да ми изплащате кредит средно 250 000 или 300 000 и да ми твърдите, че няма проблем да се увеличи лихвата по кредита, здраво д@пе се иска Wink

# 589
  • София
В миналото при 300лв заплата, сега са по 3000. А нерядко и по 5-6-7-10к.

# 590
Tintina населението като така или иначе забелязва какво става е решило да не пести, така или иначе ще му ги вземат. И в Германия ефекта ми се вижда същия. Бирарии и всякакви увеселителници са препълнени. Само по магазините за дрехи и обувки не виждам много народ. И също така с този вихрещ се на запад зелен социализъм се научиха да се скътават яко от работа. Вчера един познат в една голяма фирма работи с доста йерархия ми разказа , че трима началници на 2 нива в техен отдел решили, че не им се стои повече началници и тримата се местят на не-толкова ангажирани позиции във същата фирма и на тяхно място никой не се вързал да иде докато не намерили няколко дами от квотата , които пък били решили да се пробват на тези позиции белким успеят нещо. Не е ясно още от другите си позиции как са се справяли. Та това е - зелен социализъм. Да видим изграденото в Европа с капитализъм до кога ще издържи на напора.
А заемите са зле, защото не струват нещата толкова. Сега ги чакаме да видим .

# 591
В миналото при 300лв заплата, сега са по 3000. А нерядко и по 5-6-7-10к.
От твоята уста в божиите уши... 3000лв заплати... Средната работна заплата в държавата не е 3000лв

# 592
  • София
В София гони 3000.
Споменатите кредити по 250 000 къде се теглят?

# 593
София не е цяла България, не го забравяйте.

# 594
  • София
Забавна апокалиптична новина от другия край на света. Китай позиционира танкове пред банки на наръба на фалит поради опашки от хора, искащи да си теглят парите т.н bank runs. Nothing to see here.

https://youtu.be/FhZOhEgXtQk

Продажбите на имоти в Китай са се сринали със забележете 97%. Хората масово и имишлено спират да си плащат ипотеките. Предлагането е скочило до небесата. Но спокойно, Китай няма нищо общо с България. Едиствено дето от там се определят цените на материалите, но кой ги гледа тях? Гледам че наще строители все още индексират дори и при падащи цени на материали, щото могат.

Както виждаш, никой не отразява какво си написал. Явно да потрърди думите ти, че световните процеси нямат нищо общо с България.
Ама то в държава, в която голяма част от икономиката и в случая имотния пазар, се движат от крадени евро и държавни средства, какво да учакваш.

P.S. Всеки усвояващ с по няколкото етажа в Кръстова и Манастирски!

# 595
София гони 2400. Бруто.

# 596
  • Бургас
Tintina, започвам да мисля, че този кредит Ви е белязал, не спирате да говорите за него ... Wink Погледнато по- отгоре, добре че намерихме причините за разтварящата се ножица между класите- мързелът, тостът с авокадо и парцалите от Китай.

Може и да ме е белязал. И други имам след него, но някак си без емоции ги тегля и плащам:) Първите кредити, мъже и т.н. най-силно се помнят:)
zigizagi, начин се намира винаги. Било с местене в друг град с повече възможности, или в чужбина, или преквалификация, или сваляне на короната, забравяне за "мениджърските" дипломи и похващане на каквато и да е работа, включително и физическа. И задължително трябва да имаш резерв спестявания поне за 6 месеца напред. Което не знам колко хора го имат.

# 597
  • София
1/100 от споменатите заеми. 8 години, ако броим само 1 заплата на семейство.

София не е цяла България, не го забравяйте.
Не само не съм го забравил, но съм написал предварително и отговора. Цитираните заеми и цени бяха за София. Като сравняваш ябълки, сравняваш с ябълки.
Спомена се къща в Сливен, с Коньово за 25 000евро.
Защо са необходими тези очевидни повторения и обяснения? Малко критично мислене.

# 598
Резерви по 6 месеца, самоучастие, разходи за ремонт, но никой от защитаващите тезата за достъпността на имотите не пожела да направи сметката колко капитал трябва да имаш при това положение и за колко време се пести такъв при 3-4 к лв. заплата за тристайното в Суха река, нито ми отговори на въпроса би ли плащал 1.5- 2 наема за това жилище, освен вложените лични средства. Споровете ми се струват твърде теоретични.

# 599
В момента не се знае кое е по- на далавера. Физическите, като например разни от които се мъкне в къщи или се скътаваш,  или мениджърските работи където няма измъквация и отгоре и отдолу ... стрес

Общи условия

Активация на акаунт