🏚Къща в съседство с Църква⛪️ ,хубаво или лошо е?

• 379
  • 13
  •   2
Отговори
Здравейте,   искаме да си купим къща ,спряхме се на една  , харесва  ни къщата , но е в съседство с църквата.,една ограда ги дели. Чувала съм разни поверия ,че не е хубаво домът ти да е близо до гробища ,църковни храмове, болница и т.н
По скоро според фън шуи не е добра локация за дом,поне това открих като информация в интернет .
Не съм фанатично суеверна, но все пак е дом ,и то не за малко пари, и като ми влезе тази мисъл в главата и нещо се разколебавам,.
Има ли някой, който живее близо до църква какви са плюсове и минусите.?
Къщата и църквата са в малък град.
Ще съм благодарна ,да прочета всяко мнение ,със сигурност ще ми е от полза 🌸

# 1
Живяла съм дълго време до църква.
В близост до болница също.
Не вярвам в поверия, и дори не съм ги чувала. До гробище не бих живяла заради гледката.
Беше супер удобно да живея до болница. Звукът на линейките не ми пречеше.

Най-дълго съм живяла до църква. Много ми харесваше гледката към църквата, и жилището беше супер.
Обаче, камбаната на църквата биеше на всеки  половин час, и започваше да бие в 6 всяка сутрин, включително събота и неделя.
Няма сутрешно наспиване. И понеже църквата е точно до жилището, се чува много силно.

Така че вместо поверия, се замислете дали ще може да живеете нонстоп на шум от силно биеща камбана. Питайте в църквата в колко часа сутрин започват с камбаната.

# 2
И аз смятам, че звукът от камбаната е по-голям проблем от разни поверия. Помислете дали ви се плаща и за шумоизолация.

# 3
Dоколкото ми е известно единствено не е добре да се строи върху стари гробища или в санитарната им зона. Иначе за църква и болница за първи път чувам. Да, до болница може да е шумно от линейки и паркиращи коли.
щом е малък град питайте кога бие камбанaтa на църквата?

# 4
  • София
Няма да коментирам кашата от поверия и фън шуй, само ще кажа, че не бих живяла близо до църква, заради камбаните.

# 5
  • София
Аз съм живяла до църква години като дете. Много ми харесваше. Вярваща съм и за мен това е Божи храм, затова не мога да го приема негативно.
Само камбаните вдигат шум, но не са ми пречили. И има по-голяма шумотевица и хора по големите празници. Но между нас и църквата имаше приятен двор, поддържан като малък парк. И досега там ми остава най-милото място, което съм обитавала.
И до болница съм живяла за известно време. Линейките са ме стряскали понякога.
И до летището сега имаме жилище. И те не ми пречат, когато ходим там. Даже мястото ми е далеч по-спокойно от това около дома ни, до който няма друго, освен други сгради, междублокови градинки и голям парк.
Съпругът ми пък е живял до гробища като дете. Казва, че нищо страшно не е. Даже е минавал през него за по-безопасно след училище, за да не среща кварталните гаменчета.
Ама в суеверия аз не вярвам.
Фън Шуй пък ми е личното вътрешно усещане.
Привърженичка съм на Хюга и според нея други неща създават уюта в дома и той идва от самите нас на първо място.

# 6
Аз смятам, че камбаните са като пречистване ,но пък те ще звънят не само по празници.
Но за шума имате право,ще попитам.
 А з друго се сещам,че  в църквата, освен сватби и кръщенета,ще има и други събития . Хубавото е ,че къщата е  на гърба на църквата , дворът на църквата и дворът на къщата са с обща ограда ,може би няма да имам пряк поглед към събитията 🤔

# 7
  • София
Тъжните събития никога не съм ги засичала или виждала. Само катафалките. Иначе си спираха директно под навеса до вратата и се организираха така, че да не виждат комшиите. Все пак и за опечалените не е приятно да ги наблюдават.

# 8
  • София
Работя до църква - камбаните са най- малкия проблем.
Погребенията ката ден са.

# 9
Здравейте,  искаме да си купим къща ,спряхме се на една  , харесва  ни къщата , но е в съседство с църквата.,една ограда ги дели. Чувала съм разни поверия ,че не е хубаво домът ти да е близо до гробища ,църковни храмове, болница и т.н
...

Има ли някой, който живее близо до църква какви са плюсове и минусите.?
Къщата и църквата са в малък град.

Ще съм благодарна ,да прочета всяко мнение ,със сигурност ще ми е от полза 🌸

За коя страна става въпрос, за Бг или друга?

Не знам за такива поверия,  да е лошо да се живее до църква, няма логика в тях...

Аз живея до църква, на около 300 м. И вече повече от 25 години.
Камбаните се чуват по един начин, ако живее човек до църква и съвсем по друг ако се разхожда или минава наблизо.
Съветът ми е не. Няма плюсове, минусите са звукът от камбаните, който е доста силен и често пъти на ден.

Всъщност не бих си сменила дома за нищо на света поради много плюсове, единственият минус е църквата..
Освен камбаните, минус са и честите събития в църквата, които събират много хора и понякога местата за паркиране не достигат, летните лагери/занимания за деца и подрастващи на открито с музика, баскет и т. н.
Разбира се зависи и за коя страна става въпрос, но имайте предвид, че това, което е сега, може и да се промени, имам предвид шума от камбаните и събирането на много подрастващи, както стана и при нас.
Да спомена, че съм вярваща, харесвам и звука на камбаните, но да не е толкова силен и да не е толкова често. Добра е и идеята за занимания с подрастващите, но ето.. всяко нещо да е на съответното място. На стадион или спортно игрище е едно, сред къщите и сградите - съвсем друго.

# 10
Хубавото е ,че къщата е  на гърба на църквата , дворът на църквата и дворът на къщата са с обща ограда ,може би няма да имам пряк поглед към събитията 🤔
Поглед не, но ще се чува. Всичко зависи, дали сте издръжливи и дали ще ви пречи шума и суматохата по празници и при черковни събития.

# 11
Не знам за поверия, но както споменаха по-горе - звукът от камбаните би ме спрял…

# 12
Аз освен до църква, съм живяла и до джамия.
За църквата е както са ви казали - колкото по-голяма е, толкова по-често ще има хора, тъжни и радостни поводи, толкова повече хора ще се събират на празници, тези хора вървят с колите си, паркирането става ад в такива дни и т.н. Иначе с камбаните се свиква.

# 13
Не би ме спряло никога да купя къщата.
Даже бих се радвала много. Обичам звука на камбаната, обичам и гледката към църквата.
Живея на пет минути от такава, а много мои познати точно срещу нея и около нея.
Кичести дворове, хубави гледки.
Въобще няма да го мисля ако ми харесва имота.

Общи условия

Активация на акаунт