❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 224
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Диетата е до раждането. Ама само плодове ли? Протеините са позволени, всъщност доколкото аз разбрах въглехидратите са проблема и животинските мазнини. Реално погледнато моето хранене винаги е било 99%въглехидрати. Правиха ми обременяване с глюкоза и нямам гестационен диабет, но май всичкия което ям отива за води, а било мн опасно като натежи и можело контракции да предизвика. АГ даже заподозря някаква инфекция и ми пусна изследване за вируса на мононуклеоза, който според нея е активен, но според мен хипервъглехидратната ми диета е причината и това го коригирах, увеличих протеините за сметка на простите въглехидрати. Първата бременност също ми беше огромен корема и толкова ми тежеше, че отдолу ме болеше, никой нищо не ми беше казал за водите, чак на раждането.
Към дамите с повечко води, колко време ви казаха да спазвате диета? Аз съм много злояда и си хапвам предимно плодове, но сега АГ ми позволи до 1-2 ябълки/праскови на ден. Следващия преглед е чак на 25ти, до тогава ще си уморя бебчето от глад.
И още един въпрос как броите седмиците навършена 26+ няколко дни за коя я броите, че вече се обърках

# 151
  • Варна
Презимето не може да се избира. Ако бащата се казва Георги и иска детето да е кръстено на него по първо име, то непременно ще се казва Георги Георгиев. Няма как да има друго презиме.

# 152
Защо да не може... Мой приятел е Красимир и синът му е Стоян Красимир Стоянов, а не Красимиров. Детето вече втори клас.

# 153
Напълно възможно е. Родителите заявяват как точно да се изписва името на детето, а този модел на кръщаване вече се среща все по-често в България.

Презимето не може да се избира. Ако бащата се казва Георги и иска детето да е кръстено на него по първо име, то непременно ще се казва Георги Георгиев. Няма как да има друго презиме.

# 154
  • Варна
Възможно е да се избира дали да има "ов" или не. Но не може да се избира съвсем друго име. Например вместо Стоян Красимир, не може да го кръсти Стоян Петков, щом бащата не се казва Петко.

Затова казвам, че ако детето се кръсти на бащата - първото и второто му име ще са еднакви, нямате друг избор. Не говоря за наставката, а за цялостното име.

# 155
Диетата е до раждането. Ама само плодове ли? Протеините са позволени, всъщност доколкото аз разбрах въглехидратите са проблема и животинските мазнини. Реално погледнато моето хранене винаги е било 99%въглехидрати. Правиха ми обременяване с глюкоза и нямам гестационен диабет, но май всичкия което ям отива за води, а било мн опасно като натежи и можело контракции да предизвика. АГ даже заподозря някаква инфекция и ми пусна изследване за вируса на мононуклеоза, който според нея е активен, но според мен хипервъглехидратната ми диета е причината и това го коригирах, увеличих протеините за сметка на простите въглехидрати. Първата бременност също ми беше огромен корема и толкова ми тежеше, че отдолу ме болеше, никой нищо не ми беше казал за водите, чак на раждането.
Към дамите с повечко води, колко време ви казаха да спазвате диета? Аз съм много злояда и си хапвам предимно плодове, но сега АГ ми позволи до 1-2 ябълки/праскови на ден. Следващия преглед е чак на 25ти, до тогава ще си уморя бебчето от глад.
И още един въпрос как броите седмиците навършена 26+ няколко дни за коя я броите, че вече се обърках

Аз протеини почти не консумирам.  Храната ми винаги е била плодове, зеленчуци тесто и шоколад. Сега не мога да ям тесто, шоколад и плодове(може 1-2 ябълки) и ми остават зеленчуците от които консумирам само домат, краставица и картофи( и картофите са забранени) 🥲

# 156

Аз протеини почти не консумирам.  Храната ми винаги е била плодове, зеленчуци тесто и шоколад. Сега не мога да ям тесто, шоколад и плодове(може 1-2 ябълки) и ми остават зеленчуците от които консумирам само домат, краставица и картофи( и картофите са забранени) 🥲

Протеините са много важни и бих ви посъветвала да ги включите, дори да са под формата на прах като шейк. Доказано е, че са необходими дори повече отколкото се е смятало преди, последно четох между 70 и 100 гр на ден протеин, така че включете ги.

# 157
  • Варна
Има доста храни богати на протеини, които може да добавите:
Щом обичате салати - добавете към тях авокадо, варено яйце, ядки, сирене.
От плодовете сега кайсийките са актуални и са богати на протеин.
Млечните продукти също спадат към тази категория - прясно или кисело мляко с плодове и мюсли за закуска.
Всякакви сирена.
Сега лятото има хубава и прясна риба и морски дарове.
Въобще доста избор има! Simple Smile 
И все пак, в крен случай протеина на прах също е вариант.

# 158
Абсолютно подкрепям, само морските дарове са малко рискови и не бих рискувала с тях, а и някои риби.

# 159
Момичета, кажете нещо за киселини .... всяка вечер умирам от болка целия хранопровод ми гори..... попринцип си пиех по една т. фамотидин , но прочетох също една тема тук, че е вреден ?! Някой мнение ?

# 160
  • Варна
Момичета, кажете нещо за киселини .... всяка вечер умирам от болка целия хранопровод ми гори..... попринцип си пиех по една т. фамотидин , но прочетох също една тема тук, че е вреден ?! Някой мнение ?

На мен ми помага много Бианацид. То е на билкова основа и моята АГ ми го препоръча за миналата бременност. Сега ми се е налагало само 1-2 пъти, но веднага ме облекчава.
Освен това внимавам да не ям непосредствено преди сън, а поне 1.5-2 часа по-рано.

# 161
Снощи изпих две глътки прясно мляко и не съм имала проблеми цяла нощ. За Бианацид също съм чувала доста добри отзиви.

# 162
Само Талцид ми помага - вземам го от началото на бременността. Особено вечер преди лягане направо ме спасява. Нощем също ми се налага да взема таблетка понякога.
Тъй като по принцип страдам от киселини, това беше първият ми въпрос към АГ и знам, че Талцид и Гавискон са позволени.
Но без Талцид във всеки джоб и всяка чанта не мърдам никъде.

# 163

Моята АГ ми изписа при нужда да вземам Гаттарт.

# 164
Абе мами , дайте идея, съвет, мнение 😳🤷🏼♀ уча зъботехника в момента ( редовна форма, но лекции онлайн) и сега с бъдещото бебче се чудя - да прекъсна ли за една година и да си се гледаме или да се пробвам да съчетавам ( по два дни в седмицат за 5,6 часа трябва да съм в унито ) и това само ако лекциите останат онлайн - не ми се иска да изпускам този момент, че заради ковид ги направиха така, иначе са присъствени. Има кой да ми помага определено, но не знам има ли смисъл да се напрягам чак толкова 😂

Общи условия

Активация на акаунт