❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 668
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Aкушер Надежда Стаменова в Надежда прави такова верзио.

А някоя от вас чувала ли е и знае ли къде и кой в София прави външно верзио?

# 451
Момичета, да питам ... мисля че имам някакви като стягания в корема ниско долу на 3 пръста от пъпчето. Дали това са така наречените контракции, понеже ми е първа бременност и нямам идея какво да очаквам и какво е нормално. И в крайна сметка, нормално ли е, понеже нямам кой да попитам? В 30 гс съм. Благодаря Simple Smile

# 452
Здравейте, аз вчера бях на преглед 33+3   бебето е 2155гр. Казаха ми, че от самото начало върви по-дребно, но не е притеснително, защото наддава с постоянни темпове.
Вече е главично, много се зарадвах.
Мислех, че от началото на 9ти месец прегледите стават по-чести, но доктора ми даде час за след месец, тогава ще съм в средата на 9ти.

Да допълня, че аз ям много протеини, за да расте, защото съм с много нисък хемоглобин и все се притесняваме  дали достигат достатъчно хранителни вещества.

Ние пък сме 33+5 и сме 2500, постоянно ми казват че е много голяма и е напред с две седмици. Аз съм инвитро и трансфера е с седмица напред, с нисък албумин и белтък съм.  Килограми не съм качила кой знае колко, но бебка била огромна и ме карат да спазвам диета, чудя се кое е оптималното тегло за бебе в 33-34 седмица. Притеснявам се, като чели само ни плашат.

# 453
Karlii, и аз не знам...
Аз пък съм с късна овулация и в началото ембриончето беше 4-5 дни назад, но с напредване на бременността това ми се струва, че никой не го отчита. Но няма значение, като цяло е важно да качва и да се вижда, че расте. Доктора казва, че размерите са ориентировъчни,  колкото да дадат представа с какъв темп расте бебето. Зависи и от гена  на родителите, ние например сме по-дребни.
Аз чета и темите на термин август и юли, много от бебетата, които уж вървяха много напред си се родиха с нормално тегло,  такива, които уж бяха дребни също се родиха с нормално тегло, така че в случая важното е на феталните морфология всичко да е ок и да се родят здрави.

# 454
  • Бургас
Ние пък сме 33+5 и сме 2500, постоянно ми казват че е много голяма и е напред с две седмици. Аз съм инвитро и трансфера е с седмица напред, с нисък албумин и белтък съм.  Килограми не съм качила кой знае колко, но бебка била огромна и ме карат да спазвам диета, чудя се кое е оптималното тегло за бебе в 33-34 седмица
В 33 седмица го измериха 2600, вървял 7/10 дни напред. Аз принципно съм с къс цикъл и ранна овулация, от самото начало вървеше напред. Иначе съм на доста стриктен режим, дори последните два-три месеца не съм качила кг. Оптималното тегло май е 2200/2300.

# 455
Ние пък сме 33+5 и сме 2500, постоянно ми казват че е много голяма и е напред с две седмици. Аз съм инвитро и трансфера е с седмица напред, с нисък албумин и белтък съм.  Килограми не съм качила кой знае колко, но бебка била огромна и ме карат да спазвам диета, чудя се кое е оптималното тегло за бебе в 33-34 седмица
В 33 седмица го измериха 2600, вървял 7/10 дни напред. Аз принципно съм с къс цикъл и ранна овулация, от самото начало вървеше напред. Иначе съм на доста стриктен режим, дори последните два-три месеца не съм качила кг. Оптималното тегло май е 2200/2300.

Много благодаря, ние и двамата сме високи, аз съм се родила 4000 гр., така ме… спазвам си диетата и ще чакам ден за секциото. Успех момичета.

# 456
Мами, свекито се оказа с ковид... а прекарахме последните дни заедно , и в една кола, и в една стая и... така. Аз и съпргугът ми го карахме новмври миналата година , но това май не е от голямо значение. Симптоми нямам, но дали да пия нещо превантивно или да си чакам - може пък да ни пропусне🤷🏼♀ Съвет? Simple Smile

# 457
Момичета, здравейте, имам спомен, че при някоя от вас беше излязъл положителен резултат от кръвни изследвания за TORCH инфекции, при мен излезе + за рубеола и CMV (IgG и за двете), аз съм на преглед след 1 седмица и ми се иска да споделите какво казаха вашите лекари. Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 13:32 от discipline

# 458
Здравейте момичета, от снощи ММ е с температура, днеска правихме тест за ковид е положителен. Писах на личната, никва файда от отговора и. Тези от вас които сте го карали бременни как го изкарахте, какво пихте, колко време имахте симптоми. Ние не сме ваксинирани, а и не сме го карали. Аз сега си пия обикновенните неща, биозин, витамини, магнезии.

# 459
Аз и мъжът ми току що го изкарахме. Биозин мама, витамин D, Цетебе, сироп за кашлица и парацетамол в случай на температура. За три дни бях тип топ, само хремата все още се обажда, първите два дни вечер си слагах малко ксилогел, колкото да мога да спя. С две ваксини съм и преболедувала веднъж, почти безсимптомно. Като цяло не боледувам често и гриповете ме ловят веднъж годишно за малко и леко.

Здравейте момичета, от снощи ММ е с температура, днеска правихме тест за ковид е положителен. Писах на личната, никва файда от отговора и. Тези от вас които сте го карали бременни как го изкарахте, какво пихте, колко време имахте симптоми. Ние не сме ваксинирани, а и не сме го карали. Аз сега си пия обикновенните неща, биозин, витамини, магнезии.

# 460
А витамин Д в какво количество сте приемали Simple Smile))
Аз и мъжът ми току що го изкарахме. Биозин мама, витамин D, Цетебе, сироп за кашлица и парацетамол в случай на температура. За три дни бях тип топ, само хремата все още се обажда, първите два дни вечер си слагах малко ксилогел, колкото да мога да спя. С две ваксини съм и преболедувала веднъж, почти безсимптомно. Като цяло не боледувам често и гриповете ме ловят веднъж годишно за малко и леко.

# 461
Момичета, здравейте, имам спомен, че при някоя от вас беше излязъл положителен резултат от кръвни изследвания за TORCH инфекции, при мен излезе + за рубеола и CMV (IgG и за двете), аз съм на преглед след 1 седмица и ми се иска да споделите какво казаха вашите лекари. Благодаря предварително!

При мен също рубеолата е +, това е добре. Аз съм карала рубеола и няма как да я хвана втори път. За CMV незнам. Успех!

# 462
И аз съм + с рубеолата ( означава, че си я изкарала и/или имаш вкасина, един вид имунитет)

# 463
Честно казано, точно витамин D пих само веднъж, десет капки. Забравих да кажа, че обичайните желязо, магнезий и фолиева киселина не съм ги спирала, а заради многото хапчета като взе да ме дразни стомахът, да ми се гади и да повръщам, освен киселините, вземам омепразол 20 мг по едно сутрин. АГ ми предписа 40 мг , но в аптеката нямаше, пък и това ми върши идеална работа - едно сутрин и забравих изобщо за киселините и талцида.

А витамин Д в какво количество сте приемали Simple Smile))

# 464
Момичета някой пие ли малинови листа ? И по-скоро от кога започват да се пият сега прочетох за тях, както и видах за фурми също, че по някакъв начин са ок в последния месец.!?

Общи условия

Активация на акаунт