❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 681
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Момичета Имам един въпрос на фраксипарин съм 03 заради тромбофилия от няколко дни сама си слагаме инжекциите и нямах проблем но днес нищо детето мръдна стреснах се инжекцията излезна половината не Попадна вътре Проблем ли е да слагам ли друга не знам

# 436
Някоя от вас пие ли Диаспорал магнезий, в каква доза?

Да, пия от няколко месеца. Първоначално бях Диаспорал 300 по едно вечер. От месец и половина съм на Диаспорал 400, отново по едно вечер. Важното е ако приемаш желязо да е поне с 2 часа разлика с магнезият.

# 437
Тара, коя седмица си ти? Аз вчера бях на 3 та фетална при Чавеева в Надежда, бебчето е супер , освен че е седалищно 🤷🏼♀ и го моля да се обърне всеки ден и с думи и с упражнения😅 та тя ми каза, че върви с два, три дена назад и е малко бебе като цяло - в норма било но в по- долна граница и аз взех че се попритесних, че ям малко и бебо не качва . Аз съм 31 + 2 , + 8 кг, а бебо е 1450 грама
Шийката е възможно да се удължи малко с повече лежане. Иначе 37мм си е супер! А пък 47мм ми се струва огромна, с вагинален ехограф ли е мерена? Моята е 37-40, въпреки контракциите, слава Богу!
С предната ми бременност плацентата ми почна да старее рано, в 32 гс вече беше 3та степен и ме викаха всяка седмица на доплер, родих с планово секцио в 38гс, бебка си беше съвсем дохранена Grinning Посъветваха да понамаля приема на млечни тогава.
Аз вчера бях на жк, отидох много притеснена заради контракциите и шийката, но тя за щастие не е мръднала, кръвоток, плацента и води са ок, бебка е 1.200кг, върви даже няколко дни напред, аз отнесох забележка, че за 5 седмици не съм качила и грам, но пък щом дребната расте, нямам притеснения, дотук съм +7кг, с каката качих 10ина кг за цялата бременност, очаквам и сега да е така. Хапвам си, колкото ми се яде, но няма зорлем да се тъпча.
От 2 седмици обаче имам обилен косопад и утре ще пусна някои изследвания, подозирам, че желязото пак ми е паднало, въпреки приема на Сорбифер.

# 438
Панда, в 28 г.с съм.
Сигурно имаш предвид Чачева в Надежда, Чавеева е в Щерев.
Можеш да наблегнеш на протеините, бебета растат от протеини, вземи си протеин на прах, хапвай месо, яйца, бобови, извара.
Ти си в норма за качени кг, не се тъпчи насила с някакви големи количества, но можеш да наблегнеш на протеините.
Аз съм +7кг (62кг), имам си режим- месо, яйца, пълнозърнести, бавни въглехидрати, бобови, плодове и зеленчуци, наложи се да изключа млечните и ядките заради контракциите, иначе хапвах и от тях, пия само вода. Сладкото съм ограничила до минимум, още преди да започне да ми предизвиква контракции, сутрин слагам лъжица мед в овесените ядки, иначе чрез деня хапвам 2-3 бисквитки с тръстикова захар. Обожавам сладко, но сега е времето за качествена храна.
А като родя и спра да кърмя- ще откарам месец на банички и шоколадова торта, месо не искам да видя в следващите години Stuck Out Tongue Winking Eye

Тара, коя седмица си ти? Аз вчера бях на 3 та фетална при Чавеева в Надежда, бебчето е супер , освен че е седалищно 🤷🏼♀ и го моля да се обърне всеки ден и с думи и с упражнения😅 та тя ми каза, че върви с два, три дена назад и е малко бебе като цяло - в норма било но в по- долна граница и аз взех че се попритесних, че ям малко и бебо не качва . Аз съм 31 + 2 , + 8 кг, а бебо е 1450 грама
Шийката е възможно да се удължи малко с повече лежане. Иначе 37мм си е супер! А пък 47мм ми се струва огромна, с вагинален ехограф ли е мерена? Моята е 37-40, въпреки контракциите, слава Богу!
С предната ми бременност плацентата ми почна да старее рано, в 32 гс вече беше 3та степен и ме викаха всяка седмица на доплер, родих с планово секцио в 38гс, бебка си беше съвсем дохранена Grinning Посъветваха да понамаля приема на млечни тогава.
Аз вчера бях на жк, отидох много притеснена заради контракциите и шийката, но тя за щастие не е мръднала, кръвоток, плацента и води са ок, бебка е 1.200кг, върви даже няколко дни напред, аз отнесох забележка, че за 5 седмици не съм качила и грам, но пък щом дребната расте, нямам притеснения, дотук съм +7кг, с каката качих 10ина кг за цялата бременност, очаквам и сега да е така. Хапвам си, колкото ми се яде, но няма зорлем да се тъпча.
От 2 седмици обаче имам обилен косопад и утре ще пусна някои изследвания, подозирам, че желязото пак ми е паднало, въпреки приема на Сорбифер.

# 439
Ако ме питашмен свържи се с някой дали с личен, дали с аг, да не стане някой гаф, понеже хем не е еок да не я сложиш цялата, хем пък не е ок да разредиш прекалено. !
Момичета Имам един въпрос на фраксипарин съм 03 заради тромбофилия от няколко дни сама си слагаме инжекциите и нямах проблем но днес нищо детето мръдна стреснах се инжекцията излезна половината не Попадна вътре Проблем ли е да слагам ли друга не знам

# 440
Станимира, сигурно е късно, но каквото и да си направила, не е нищо фатално.
Аз бих сложила още половин или цяла доза в такава ситуация, 0.3 е минималната профилактична доза, и да стане 0.45, няма проблем, НМХ действа около 24ч.

# 441
Pandapanda90 не се тревожи, че върви назад. Аз бях вчера на преглед и моето бебе върви със 7-10 дни назад. В момента съм в 33+5 дни и е 1 900 кг. Съответно аз почти не ям протеини, тъй като не съм по месото много много, но мисля да започна поне с останалите храни, които могат да помогнат на бебето да наддаде. По принцип съм и с късна овулация и първото ми дете вървеше назад с една седмица, а се роди 3 400  кг и 50 см.

# 442
Момичета, как сте със задуха?  Все по-трудно ми става да дишам в тая жега. Навсякъде чета, че бебето притиска диафрагмата, но това не ми помага ни най-малко. Вие как се справяте?

# 443
Здравейте, аз вчера бях на преглед 33+3   бебето е 2155гр. Казаха ми, че от самото начало върви по-дребно, но не е притеснително, защото наддава с постоянни темпове.
Вече е главично, много се зарадвах.
Мислех, че от началото на 9ти месец прегледите стават по-чести, но доктора ми даде час за след месец, тогава ще съм в средата на 9ти.

Да допълня, че аз ям много протеини, за да расте, защото съм с много нисък хемоглобин и все се притесняваме  дали достигат достатъчно хранителни вещества.

# 444
И аз съм така, особено вечер като си легна - не стига, че постоянно се потя, ами и се чудя как да се завъртя, за да мога да дишам. Сложих две възглавници една върху друга, за да ми е по-високо, определено ме облекчава, и спя почти постоянно само наляво обърната.

Момичета, как сте със задуха?  Все по-трудно ми става да дишам в тая жега. Навсякъде чета, че бебето притиска диафрагмата, но това не ми помага ни най-малко. Вие как се справяте?

# 445
Момичета, как сте със следенето към края ? Аз лично не съм доволна хич от АГ то и го смених на финиша ще съм с различен доктор... ноо все тая.. важното е да сме добре . При мен нито изследванията ми ги коментират и разглеждат адекватно, нито терапия -нищо . И като цяло излиза така че сама си се следя .... 🤷🏻♀

# 446
Ами аз протеини почти не ям, просто не ям месо и не обичам яйца, насилвам се понякога, а бебето е с 10дни напред по-голямо по глава и тн, не корем, но явно е относително, а и ние сме високи.
И аз малко не съм доволна от следенето, нещо по каса взе да не ми пуска изследвания. И тъй като аз се притеснявам и си пускам по моя преценка Joy и тя после си ги прибира в папката Anguished вече няма да й казвам като пускам. Иначе ходя и при АГ, при която ще раждам и от нея не съм мн доволна - много натоварена и намира време само да ме шашка с нещо.

# 447
  • Варна
Вечер ми е най-трудно като легна. Собствените ми ръце ми пречат и ми натискат корема Grinning Почудих се как да се въртя. Възглавницата за бременни много помага, ама пак е кофти.
Разходките с малкия вече са само сутрин и до 10-10:30ч гледам да сме се прибрали, че иначе е смърт. А на втория етаж, докато се качим по стълбите, почивам 2 пъти. Grinning

Моето и то било на долната граница - 1750гр в 32гс. Лекарят не е притеснен, тъй като все пак има и отклонение понякога е ехографа. Иначе ми обясни, че се наблюдава тенденция, че бебенцата, чийто майки са прекарали Ковид по време на бременност се раждат една идея по-малки, с 200-300гр под средната норма. Също като при пушачите минус канцерогенните боклуци, които се предават. Аз изкарах Ковид скоро, така че може на това да се дължи.

# 448
Явно има такава тенденция, но аз лично забелязах обратното Grinning Боледувах от ковид в 4 месец, а бебка се роди 3850. На мои познати също се родиха доста едри бебчета след ковид. Сега ми предстои раждане около 5.10 макар че АГ смята че върви малко напред. Та може и края на септември да се роди.

# 449
Ух, в Щерев бях, не в Надежда 🤦🏼♀ Аз си хапвам доста месо честно казано, пия си и протеин на прах и като цяло си наблягам на протеина, явно бебечето просто така си расте, ние с баща му сме си по - дребнички като цяло.
Иначе вечер и аз едва си намирам място, жегата ме съсипва мен, а не бях така, та нямам търпение да разхлади вече 🤗😃
Значи няма да се притеснявам за кг на бебо, започвам си упражненията за завъртането му 🙄😂 пък дано бъде така добър да обърне главата надолу
А някоя от вас чувала ли е и знае ли къде и кой в София прави външно верзио?

Общи условия

Активация на акаунт