❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 674
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Не, не съм в Надежда. Simple Smile Това със студената вода при мен върши почти безотказна работа, ообено ако е студена газирана вода. Grinning
Чувала съм, че и нещо сладко върши работа, но не знам след колко време би го събудило.

# 421
На мен чак от 9тия месец ще започнат да ми правят. С първото дете все нещо не бяха доволни ту много ритало ту много спяло угодия няма Grinning

# 422
  • София
И друго ми е любопитно, към майките с второ/трето - какво разминаване имаше в кг спрямо ехограф и при раждането?
В деня на  секциото  на ехограф ми казаха над 4 кг ще е,роди се 3400,50 см.

# 423
При баткото отклонението беше около 250 грама само- роди се 3250, а на ехограф излизаше около 3400-3500.
За дрехите- 56 му бяха големи и се наложи да купуваме и по- малки дрешки. Имайте предвид, че след раждането падат малко грамчетата, но после си наваксват.
Окайди и Синсей наистина са умалени, в H&M горе-долу си отговарят на размера. Джордж също.

# 424
Момичета, приемам магнезий 2×3 от близо две седмици, заради контракции започнали преди около месец. За съжаление не забелязвам подобрение. Стоя предимно вкъщи, ето днес не съм излизала никъде, а получавам стягане в корема, съчетано с трудност за дишане и ми става много топло... От магнерота обаче получих диария и последните няколко дни по 4-5 пъти съм в тоалетната. Звънях на АГ, каза да го сменим с алеракт 2×1. Чудя се дали изобщо са контракции това вече, защото са сигурно над 40-50 на ден. Почвам да се плаша. В 33 седмица съм и определено е рано...
Мислите ли, че са контракции и вие как ги усещате?

# 425
Никол, с тази си бременност съм с контракции от 20 г.с. (предишната от 17г.с.). Аз усещам лека болка в кръста и усещам и виждам как корема ми се стяга. Пия магнерот 3х2, но няма ефект, като контракциите ми минат 10-15 на ден и не минат за 2-3 дни, влизам в болница на системи с кормагнезин (венозен магнезий), вливат ми 3-5 дни и това ми помага. С тази бременност ми се случва 2 пъти, с предходната 4-5.
Опитах с Биоелектра- никакво подобрение, но ми се отрази много зле на стомаха. Сега съм решила да опитам с Диаспорал.
Важно е да пиеш магнезия далеч от желязо и прием на храни с калций (аз изключих от менюто всички млечни продукти и ядки, заради калция, който предизвиква контракции, а също и сладкото, защото установих, че и то ми предизвиква).
Важно е да се следи шийката, аз вече зачнах да ходя всяка седмица на ехограф (28гс съм), на мен 40-50 контракции на ден ми се струват доста...
Ако не помага магнезия и има опасност за шийката, се изписва блокер на калция, аз засега го разминавам, дано не се наложи да го пия.

# 426
Момичета, приемам магнезий 2×3 от близо две седмици, заради контракции започнали преди около месец. За съжаление не забелязвам подобрение. Стоя предимно вкъщи, ето днес не съм излизала никъде, а получавам стягане в корема, съчетано с трудност за дишане и ми става много топло... От магнерота обаче получих диария и последните няколко дни по 4-5 пъти съм в тоалетната. Звънях на АГ, каза да го сменим с алеракт 2×1. Чудя се дали изобщо са контракции това вече, защото са сигурно над 40-50 на ден. Почвам да се плаша. В 33 седмица съм и определено е рано...
Мислите ли, че са контракции и вие как ги усещате?

И аз съм така ,преди 2 седмици когато бях на преглед АГ ми измери шийката 29мм(поне така разбрах) ,каза че е леко скъсена от предния път .Пия 3х1 магнерот, вечер слагам по една таблетка Утрогестан ,пия също Метилирана фолиева киселина 2х2 и билкова кръв 2х10мл за нисък хемоглобин,при нужда (почти всеки ден ) и но-шпа.
Последните 2-3 седмици съм почти непрекъснато с контракции ,коремът ми е доста твърд ,даже боли.Като ходя усещам  бебето как ме натиска ниско долу и имам болки 😐АГ каза,че главата на бебо е слязла ниско.Вече съм в болничен и почти не излизам ,много бързо се изморявам и нямам сили ,а съм само +4кг(в момента съм 56кг).Днес влизам в 33г.с.,надявам се да изкарам поне до 36г.с.,а ако мога и повече 😃 Тези дни ще си приготвя все пак багажа за болницата ,за да ми е по-спокойно.

# 427
Стискам палци да стоят още бебоците Simple Smile
А как така качихте само 4кг Astonished дайте съвет аз съм около +10 и напоследък несмев дори да се премеря Joy нз какво да правя чудя се малко дали да не го карам само на плодове и зеленчуци то не че ми се яде нещо в тия жеги.

# 428
Стискам палци да стоят още бебоците Simple Smile
А как така качихте само 4кг Astonished дайте съвет аз съм около +10 и напоследък несмев дори да се премеря Joy нз какво да правя чудя се малко дали да не го карам само на плодове и зеленчуци то не че ми се яде нещо в тия жеги.

И аз не знам,хапвам си нормално и напоследък почти не се движа(понеже не мога😆).Кг не мърдат.АГ каза,че бебо расте и наддава добре,да не се притеснявам.

# 429
И аз съм + 10кг. Вчера ми измериха и моята дължина на маточната шийка и установиха, че се е скъсила до 37мм, а беше 47мм. В тази връзка, имам един глупав въпрос. След като се е скъсила, може ли да се удължи от само себе си или само със серклаж става? 😅

# 430
И аз съм + 10кг. Вчера ми измериха и моята дължина на маточната шийка и установиха, че се е скъсила до 37мм, а беше 47мм. В тази връзка, имам един глупав въпрос. След като се е скъсила, може ли да се удължи от само себе си или само със серклаж става? 😅
Тя едва ли ще се удължи, поне не съм чувала, но 37мм не е къса шийка като за серклаж. Коя седмица сте?

# 431
Аз забелязвам, че напоследък вместо да качвам, съм свалила... Не мога да преценя колко, но поне килограм - два. Последните дни малко се поразболях, да се разбира положителен ковид тест с температура 37.4 за около час и след това само кашлица и хрема.
Взех Биозин мама и разни витамини, не съм сменила начина си на хранене, но... В понеделник бях 77.7, днес съм 77.4, а миналата седмица бях над 78кг. Бебо е активен, рита и шава доста, мисля, че нямам повод за притеснение, но да свалям кг без нищо не е сред нещата, които са ми се случвали. Дотук съм почти 15 кг нагоре...

# 432
Болейн, ами тя се скъсява с напредването на бременността по принцип. Моята май също беше там някъде и ми казаха че е мн дълга за седмиците. Но пък ми казаха, че плацентата започвала да презрява била 2ра степан май казаха и май и аз няма да устискам до края.
Ами според мен е нормално да не се качват или дори да се се свалят кг, най-малкото в момента е такава жега, че няма начин. Както и когато н съм бременна също ми се случва да варирам.

# 433
Тя едва ли ще се удължи, поне не съм чувала, но 37мм не е къса шийка като за серклаж. Коя седмица сте?
[/quote]
31-ва седмица съм. Паника съм си и се притесних, че се е скъсила толкова.
Zapetaika, лято е и е нормално да килограмите да варират. Аз забелязвам, че не мърдам от 80кг и така е от 2 месеца поне. Иначе си качвах стабилно по 2кг на месец.

# 434
Шийката е възможно да се удължи малко с повече лежане. Иначе 37мм си е супер! А пък 47мм ми се струва огромна, с вагинален ехограф ли е мерена? Моята е 37-40, въпреки контракциите, слава Богу!
С предната ми бременност плацентата ми почна да старее рано, в 32 гс вече беше 3та степен и ме викаха всяка седмица на доплер, родих с планово секцио в 38гс, бебка си беше съвсем дохранена Grinning Посъветваха да понамаля приема на млечни тогава.
Аз вчера бях на жк, отидох много притеснена заради контракциите и шийката, но тя за щастие не е мръднала, кръвоток, плацента и води са ок, бебка е 1.200кг, върви даже няколко дни напред, аз отнесох забележка, че за 5 седмици не съм качила и грам, но пък щом дребната расте, нямам притеснения, дотук съм +7кг, с каката качих 10ина кг за цялата бременност, очаквам и сега да е така. Хапвам си, колкото ми се яде, но няма зорлем да се тъпча.
От 2 седмици обаче имам обилен косопад и утре ще пусна някои изследвания, подозирам, че желязото пак ми е паднало, въпреки приема на Сорбифер.
Някоя от вас пие ли Диаспорал магнезий, в каква доза?

Общи условия

Активация на акаунт