АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 066
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Моята количка е от второто, кошът за новородено е над гардероба в детската стая и Хич няма да го пера, по принцип слагам протектор и чаршафче, само шасито държим в мазето. Сега поръчах шезлонг нов, също не мисля да го пера.
Иначе и аз искам максимално рано след 37ма гс да ми е секциото, от сега ми е писнало, а днес и както цял ден ми е лошо, съвсем, терминът ми е на 10.08, но със сигурност секциото ще е юли, дори да издържа до края, нещо след 20.07 си представям като оптимален вариант.

# 151
И мен днес цял ден ме боли глава. Мерих си кръвното, добре е, не е от него значи. И хапче пих накая, че не се издържаше, чак ми беше лошо. Мина ми, подпах си следобяд, но сега пак започва да ме боли. Добре, че малката днес е на ясла и съм сама, че ако трябваше и с криво дете да се разправям щеше да ми дойде повече. Но от всичко, което бях запланувала да направя днес само пуснах пералня и съдомиялна.

Това, което не се сваля да се пере просто не го пера. Ако чистя с важни кърпички, но като се замисля по количката и шезлонга няма части, който не се свалят да се перат и да имат досег с бебето. На количката само сенника не се сваля. Като се замисля май нямам играчки, който да не съм пускала в пералнята, само кучето на Фишър прайс не съм пускала. Всичко друго съм го слагала. Музикалните също ги пера и още си пеят. Джъмбо дето са му вътре батериите също е пран в пералня и той доскоро пееше, но се изтощиха батериите окончателно.

Аз пък не бързам да раждам, да си седи вътре. Като знам какво ме чака като се роди, така сме си добре. По нататък ще бързам и аз, но засега ми е добре. И като знам, че още не съм и почнала даже с подготовката, още по малко започвам да бързам. Термина ми е 20.08 и по моя сметка до към 10.08 не се каня да раждам.

# 152
И аз не бързам да раждам, не ми тежи, физически се чувствам добре, измарям се, но си почивам както никога до сега и не се оплаквам. Терминът ми е 12.08, по-голяма вероятност има да е секцио заради висок диоптър,но много силно се надявам да е 1,2 август, искам си августово бебе 😃😃 ако тя не реши друго де. Ако аз ще решавам кога да излиза искам да е максимално близо до термин.

# 153
Аз днес успях да си изгладя нощниците за болницата и извадих куфара - еми в това малкото нещо не знам какво ще събера 😀
А иначе на количката и изпрах долната и странична част , която се допира до бебето , ще изпера и чантата и друго май няма да и пера.Ще видя на кошчето за кола дали нещо му се маха да се пере тези дни.Играчки нямам особено ,че да им се чудя.Имам само една шумкаща вътре , отвън плюшена - изпрах я в пералнята и сега имам една гумена - ще я измия с бебешко веро.
Днес си поръчах и една тънка жилетка за връхна дреха в болницата ако потрябва , че нямам нито суитчър тънък, нито нищо.
Moni_9797Щом микробиологията ти е чиста и доктора казва , че всичко е наред довери му се.Той знае по - добре от нас.Иначе аз вече споменах , че и аз имам течение и да - засили се сякаш сега в 8мия месец.Хормоните си произвеждат секрет - нормално е .Също така този секрет предпазва от замърсяване.

# 154
  • Bulgaria
Незнам за водите нищо освен ,че АГ-то казва,че са добре .По принцип като са добре не искам са знам друго ,защото почвам да се филмирам .

# 155
Аз чакам моята количка 8 седмици, остана 1. Предполагам ще мирише яко на завод. Мислех със спрей да я мина, каквото не се сваля за пране, дано да има време да се отмирише.
Аз днес изгладих първата пералня, един час на крака ми се стори 10км бягане, лошо ми стана, пребледнях пак. Ръцете, краката, езика ми изтръпват все едно ще припадам. Фурната си чистих два часа тая сутрин, започвам почистването малко по малко. До другия понеделник всичко ще е готово. И сака е готов на 80% само моите нощници ги няма.
Искам само да легна и да чакам, нищо не мога да правя вече.
Незнам дали имам контракции или просто много тежи. Стяга ми се сякаш отвреме на време корема, но много по продължително от 1- 2 мин... Трябва да си легна, иначе започва да боли чак. Като не съм го изпитвала преди и не мога да разбера.
Моето кръвно пък е ниско. Между 110-90 / 55-65 е всеки път, топлото ме убива. Обувките не ми стават, не мога на масата да стоя вече, трябва да съм облегната назад като шеф... Чорапите, до преди седмица сякаш бяха по лесни. Определено искам да излиза, но след 10ти юли. Нямам търпение да идва 4ти юли за последния преглед.
Оплаках се, много ми е тежко и нервно вече. Незнам как успявам да се държа на ниво с хората около мен. Но вчера ММ ме накара, да крещя като луда за 2 мин.
Така не бях викала от 1 година и повече сигурно.

# 156
Ейй това цяла нощ да не можеш да спиш - не е работа 😔 завиждам на бременни като кажат "постоянно ми се спи", такова чудо не ми се е случвало.

# 157
  • София
Аз имах един такъв период, ама сякаш беше отдавна 🤣.
И мен ме мъчи безсънието, ужасно е. После цял ден съм като пребита.

# 158
Ейй това цяла нощ да не можеш да спиш - не е работа 😔 завиждам на бременни като кажат "постоянно ми се спи", такова чудо не ми се е случвало.
Напълно те разбирам. С втората бременност бях така, наспивах се за 2-3 часа и после не можех да заспя. Първата айде не постоянно да ми се спи, но много добре си спях. Сега пак ми се спи. Откакто съм си вкъщи и на обяд си поспивам понякога и през ноща си спя.
Първото беше поспаланко, второто не искаше да спи и това е, това сега се надявам и да не е кротко като баткото поне да спи, че страшно нещо е ревящо и неспящо бебе.

# 159
Аз вчера спях цял ден, мислех, че няма да мога да спя нощес, но заспах още в 22ч, обаче в 2ч номер 2 вдигна температура и до 3ч водихме преговори да спи Simple Smile сега ми се спи ужасно ама той си остана вкъщи и няма как да си легна

# 160
Моят период на безсъние беше към 6ти, 7ми месец. Вече спя добре. Даже и по-комфортно, защото сменях матрак и съм забравила за възглавницата за бременни от няколко дни. Днес де усетих. В трети месец пък само спях. Въобще тези бременност се чувства като цяла вечност. 😂

# 161
  • Пловдив
Ако всичко е наред, според моя АГ мога да родя нормално.
Защо бързате бебчетата ви да излязат? Аз предпочитам да си бъде, както е поред: колкото трябва да си стои бебето в мен, нека си стои. Страхувам се само да не я пренося.
Намерих си комфортна поза за спане: с възглавницата за бременни между краката, одеяло около дупето и облегната на рамо на две възглавници 😁
Аз също гладя на почивки: не мога да стоя дълго време права, освен ако не се движа/ разхождам. Отделно, че пуфтя и охкам, като мечка.. но остана малко.

# 162
  • София
Аз се надявам да избутам до 38г.с., за мен е оптимално. Не за друго, а защото бебето е много ниско и ходя като патица. Тежко ми е, имам отново адското гадене и повръщам. И малкото сън ми е разпокъсан и се въртя. То и после няма да е сън, ама поне е сладко будуване. Добавям отекли крака, постоянно главоболие, ухо ме боли, зъб ми се счупи и той ме понаболва. Страх ме е да отида на зъболекар, защото не мога да лежа по гръб, веднага оставам без въздух. Добре че поне е само вечер болката и минава бързо без парацетамол.
Колкото ни е писано в крайна сметка. Те децата си знаят кога.
Аз свалих халката вече. Много ми отекоха пръстите и добре че имах вазелин снощи, за момент си представих как ми режат пръста 🤣.

# 163
Днес съм на ЖК, на обяд в най-голямата жега. Липите направо ме убиват и ми докарват главоболие само като се покажа на терасата. Че и кашлица и запушен нос. А във Варна липи да искаш. Мислех да ходя с колата и после до МОЛ, обаче ММ забрави да ми напомпи гумата, а компресора ми е в неговата кола. Направо ми обърка плана.

# 164
При мен няма особена промяна със спането. Има дни, в които като помириша възглавницата заспивам и такива, в които будувам до 3-4 и общо взето премислям целия си живот 😃😃 и преди бременността бях така. Сега разликата е, че се будя всяка нощ по минимум два пъти да пишкам, от ден едно съм така, най-постоянния симптом на бремеността 😃
Неизвестна, спокойно, на една приятелка и рязаха халката, пръста оцеля 😃

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 12:44 от M.Angelovaaa

Общи условия

Активация на акаунт