АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 073
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас / Славейков
Днес е много горещо.Вчера ходих да разглеждам за комплект за изписване.Пак нищо не харесах май ще си го купувам на части.То повечето неща са ми излишни.Днес няма да има цял ден вода и направо се чудя какво да правя.Следващата ми консултация е в8.15 по по хладното.Че все по обяд беше.Вече нямам търпение до понеделник.ММ пак е на работа тогава и пак не може да дойде.Добре че му показвам снимки само питат с каката колко ще е голямо:blush:Вчера да не излизам празна от магазина купих 1пакет памперси 1ка на памперс.Другите от емаг ,но май сега са ги вдигнали бяха 2та на 0,25ст.Ще следя за промоция.Комплектите ви за изписване в кутия ли ще бъдат или в целофан?И да питам тези който ще бъдат с декларация от бащата за припознаване по рано ли ще я прави бащата или като се роди бебето ще тичат?

# 166
Днес е много горещо.Вчера ходих да разглеждам за комплект за изписване.Пак нищо не харесах май ще си го купувам на части.То повечето неща са ми излишни.Днес няма да има цял ден вода и направо се чудя какво да правя.Следващата ми консултация е в8.15 по по хладното.Че все по обяд беше.Вече нямам търпение до понеделник.ММ пак е на работа тогава и пак не може да дойде.Добре че му показвам снимки само питат с каката колко ще е голямо:blush:Вчера да не излизам празна от магазина купих 1пакет памперси 1ка на памперс.Другите от емаг ,но май сега са ги вдигнали бяха 2та на 0,25ст.Ще следя за промоция.Комплектите ви за изписване в кутия ли ще бъдат или в целофан?И да питам тези който ще бъдат с декларация от бащата за припознаване по рано ли ще я прави бащата или като се роди бебето ще тичат?
Комплекта за изписване ще си го сглобя аз. Пера, гладя и слагам в найлонова чанта заедно с мойте дрехи за изписването, че ако са 2 чанти ММ ще забрави едните.
Декларацията за припознаването може би зависи от болницата където раждаш. В Окръжна във Варна се попълва на място и не се тича. Двамата родители с лични карти отиваме, попълваме документите и после отиваме само за акта за раждане. Даже ако ти е трудно ставането и ходенето, жената идва взема ти ЛК и с таткото попълват документите, после ти ги носи да ги провериш и да се разпишеш. Момичето с мен се лигавеше, че не може да иде до там защото е секцио и така направиха. А казвам лигавеше, защото нищо не и пречеше да ходи до входа на болницата за кафе, а до стаята за записване не можеше да отиде. За да стигнеш до кафето трябва да минеш покрай тази стая, защото е в чакалнята на родилното.

# 167
Какви комплекти ще вземете за изписването, аз избрах боди с дълъг ръкав, ританка, шапка, ръкавички, и тънка памучна пеленка, това достатъчно ли е според вас или трябва да се добави нещо?

# 168
Днес бях на ЖК. Пуснахме тонове. След това ме прегледаха. Всичко с бебето, плацента и води е Ок. Не знам подробности за степени и т.н, но докторът щом казва, че изглежда всичко перфектно му се доверявам.
Пуснах и изследвания. Както и секрет ми взеха (за първи път).
Бебето е с две седмици напред. Преди уж това нямаше значение, но сега докторът каза, че е убеден, че ще се роди по-рано. Може и да не стигна август.

За изписвснето още не съм решила. Днес ще изгладя малко дрешки и като съм готова с всичко ще съчетая нещо от наличните. Имам и хубави роклички. Не мисля да купувам комплект.

# 169
Ще взема боди и панталон, пелена, чорапи. Дълъг или къс ръкав още не съм решила, може би и много тънка шапка.

Минах си ЖК бебо е 2кг, докторката каза, че е и някакви малки грамчета отгоре, но били без значение и не ми ги каза. Движи се една седмица напред. Каза, че и това бебе ще е голямо като предните две. Водите са добре, плацентата е добре, без калциране, което според нея за тази седмица (32) си е направо супер, шийката била добре, не знам колко не е казала, не съм и питала. Щом казва добре е на мен ми стига. Даже и кръвното ми беше добре, че не мога да ги убедя, че нищо не пия. На прегледите все е около 160/80, сега ги разбих с 120/70, което за мен пак си е леко високо. С баткото пак плацентата беше така, влязох с 10 дневно преносване с плацента 2 степен, чак доктора беше шашнат.
И за награда минах да се наградя със сладолед. Има един сладолед там на близо, който много обичам и минали от там не пропускам да си взема. Като живеех близо до Окръжна редовно ходех до там за сладолед.

# 170
И аз минах днес ЖК. Тоновете на бебо са супер. Вече е почти 47 см и 2400 гр (в 33+1). Очаква се да е строен манекен, но това е нормално и двамата с таткото сме високи. АГ каза, че ще се роди поне 52 см. Добре, че почти нямам дрешки 50 номер😁. Плацентата е 1.степен, водите в норма, а бебчо от 2 седмици е заел перфектна стартова позиция за изстрелване с главата надолу 🥰 дано си остане така!

# 171
Моята още е седалищно, но и предните две се завъртяха чак в 9м. А аз така или иначе ще съм секцио и няма много значение.

# 172
И друго се сетих да питам Joy какъв прах за пране да взема за бебешките дрехи и ползвате ли и бебешки омекотител?

# 173
Аз си ползвам Тео бебе и не използвам омекотител. Даже и дрехите на малката още ги пера с него. Харесва ми как изпира и как мирише.

# 174
Здравейте! Включвам се със следните въпроси и се извинявам за първия Simple Smile Имате ли разширени вени отодлу? На едната срамна устна са подути, сини и от същата страна около бикини зоната сякаш някой ме е бил? Дали е нормално? Миналата седмица бях на преглед, но понеже ме преглежда само с ехограф, забравих да питам. Бебка беше 1760 гр в 31 седмица. Нямам търпение да идва август. Качила съм 10 кг и за моите 160 се чувствам като слон. Следващият ми въпрос е свързан с това дали мислите да подарите нещо на лекаря, който ви следи и ви изражда? Моя близка прави интересни картини артлайн с изсушени цветя и я попитах дали може да направи нещо с бременна жена и ето какво ми изпрати. Направо го поръчах и мисля да му подаря това, вместо да се чудя какво уиски, торта и прочие да купувам, а после да се чуди къде да ги складира Simple Smile Мислите ли, че е подходящо? Надявам се всички да сте добре, не остана много! Поздрави Simple Smile

# 175
Здравейте! Какво се прави на ЖК, когато се ходи за 45 дневния болничен / майчинство .Издават ли направление за хоспитализация ?

# 176
  • Варна
Май си зависи от лекаря - на мен ми каза, че няма да ми издаде сега направлението, защото има срок 1 месец, а реално до термина е повече, така че на следващия преглед ще ми го даде. Иначе си беше нормален преглед с акушерката и АГ

Здравейте! Какво се прави на ЖК, когато се ходи за 45 дневния болничен / майчинство .Издават ли направление за хоспитализация ?

# 177
Здравейте!
Изтекоха ми водите в четвъртък през нощта и родих секцио в петък нашите момченца. 33+1 г.с 1490гр и 2170гр
Мен ме изписаха те останаха в неонатология Sad ...
Понеже имаха разлика един от друг 400 гр в началото на седмицата бях на кортикостериди три дни за дробчетата...

А да ви питам пликове за кърма в аптека ли да търся или бебешки магазин?
Май започват да се втвърдяват гърдите.
До колкото четох се слага топло преди цедене и кремчето за зърна как се казваше и кога се ползва?

И сега аз къде ще пиша 😕...
Ще си ви чета тука...

# 178
  • Велико Търново
joy , честито! Бъдете здрави и нека в най- скоро време да се радвате заедно!! ❤️

И мен ме изписаха днес, така и не измериха повече бебка, според АГ е от различните ехографи а и давали до 100-200 грама разлика. Само че ми изписа хапчета за кръвно, че напоследък взех да го качвам, а съм с ниско кръвно. Каза лежане, и поне до 36 г.с. да изкарам, а аз съм с 34, то не остана, а все още не сме готови. Издадоха ми и 45 дневния болничен, но не ми дадоха нищо друго, предполагам че остават при тях след като там ще раждам.

# 179
Joy Joy аз не мога да ти отговоря на въпросите за кърмата.

Само, Честито искам да кажа, за малките големи герои Hug Blue HeartBlue Heart
Бързо възстановяване и скоро да сте заедно да се гушкате.

Общи условия

Активация на акаунт