АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 128
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Джой, стискам палци бебоците бързо да качат необходимите килограми и да си ги приберете в най-скоро време Heart

Пликове за кърма съм виждала в ДМ, сигурно има и в аптеките. Кремчето за зърна е Лансинох, има и други сигурно. Ако усетиш втвърдяване, се цедиш. Може да си вземеш и лецитин, за да не стигне до запушване. Чувала съм и за компреси със зелеви листа, че помагат. Във форума има и тема бързи въпроси за кърменето, ако искаш да питаш нещо.

# 181
Joy joy, честити бебчета!
Ще си пишеш тук и ще си ни четеш! Има кой да ти даде съвети за доста неща в нашата група! Пък след някоя друга седмица теб ще питаме!
Имам приятелка с близначета, които се родиха 45дни преди термин. Стояха в кувиоз няколко дни, а в болницата общо 10тина дни. Вярвам, че всичко ще е наред! А на теб бързо възстановяване!

# 182
Joy, честити да са сладурковците и скоро да се съберете. Бързо възстановяване на теб. Пликчето за кърма можеш да вземеш от по- добре заредниете аптеки и магазини от типа на Хиполенд и тн. За цедене в началото помага топли хавлии, крем се слага след това, може и да не слагаш, ако не изпитваш дискомфорт.

# 183
Здравейте!
Изтекоха ми водите в четвъртък през нощта и родих секцио в петък нашите момченца. 33+1 г.с 1490гр и 2170гр
Мен ме изписаха те останаха в неонатология Sad ...
Понеже имаха разлика един от друг 400 гр в началото на седмицата бях на кортикостериди три дни за дробчетата...

А да ви питам пликове за кърма в аптека ли да търся или бебешки магазин?
Май започват да се втвърдяват гърдите.
До колкото четох се слага топло преди цедене и кремчето за зърна как се казваше и кога се ползва?

И сега аз къде ще пиша 😕...
Ще си ви чета тука...
Честито! Да са ти живи и здрави и бързо да си ги приберете във вас!❤

# 184
Joy честито. Всичко ще бъде наред. Пликове за кърма има в детските магазини. Не се стерилизират те са си стерилни вътре. Кремчето за зърна е това.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021602
Има и по малка разфасовка, но лично аз ти препоръчвам да си вземеш голямата. Има и други, но обикновенно препоръчват това. Говори с болницата по всяка вероятност ще ти позволят да носиш кърма. Горещо се слага за да тръгне кърмата, но внимавай да не се изгориш. Може и горещ душ. Хубаво е да правиш и масаж. И трябва да се цедиш редовно на максимум 3ч, това се отнася и за през ноща. Свържи се с консултант по кърмене ще ти даде съвети. Не съм запозната много с цеденето. Има и хапчета за кърма, на мен ми помогнаха. Има и чайове. И повече течности.

# 185
Момичета искам да попитам някоя от вас имали болки ниско долу?В 33+1ден съм. Като типа менструални са! Нямам такова често втвърдяване на корема,но цял ден съм с тези болки,не са на интервали. Болката е тъпа. Утре съм при АГ и тъй като гледам май пак ще ме ориентира към болницата. Писна ми вече!

# 186
Момичета искам да попитам някоя от вас имали болки ниско долу?В 33+1ден съм. Като типа менструални са! Нямам такова често втвърдяване на корема,но цял ден съм с тези болки,не са на интервали. Болката е тъпа. Утре съм при АГ и тъй като гледам май пак ще ме ориентира към болницата. Писна ми вече!
По добре звънни на АГ. Чувала съм, че такива болки са от контракции, особенно ако отиват и към кръста. Не знам дали трябва да има втвърдяване на корема постоянно. Аз лично не съм имала нито такива болки, нито родилни контракции, но моята ме беше предупредила получили болки подобни на менструални да и звъня. Друг е въпроса, че аз нямам болки при менструация, а рядко само напрежение и не съм много сигурна какво точно представляват тези болки, но тя беше сигурна, че ще ги разпозная.

# 187
  • Велико Търново

Тъкмо днеска ме изписаха, понеже миналия вторник и сряда имах менструални болки, бях на терапия и въпреки нея в петък имах и стягания. При записа на тонове нямаше никакви контракции, но ме дрогираха с една камара системи, сега ще лежа само. По- добре се обади на АГ и той да прецени. Разбирам те че вече не ти се стои в болница, но е важно да устискаме колкото се може повече. Успех! 🍀❤️

# 188
Joy Joy , Честито да са ви живи и здрави бебоците и на теб скорошно възстановяване🍀💙

# 189
Joy Joy,  Честити да са малките сладурковци! На теб бързо възстановяване!
Нека скоро да качат нужните килограми и да се гушкате всички заедно вкъщи!

Милото, аз имах единичен случай на средно силни менструални болки, дърпащи към кръста и бедрата. Тогава гинеколога потвърди, че са контракции. Но премина бързо с бускопан и парацетамол. После лежах през целият ден, и не се повторило повече. Това беще преди месец някъде.

Аз се очертава да съм юлска мама. Вече имам дата за секциото, а седмиците до него се броят на пръстите на едната ми ръка..обаче на финалната права ме е хванал огромен страх дали ще се справя с родителството.

# 190
  • София
Joy, честити бебенца, да са живи и здрави и много да ви радват. Heart Дано да ги изпишат бързо и да наддадат бързо, за да се гушкате вкъщи. На теб скорошно възстановяване и по-малко грижи.
Пликове за кърма може и онлайн да поръчаш от Вис Виталис и разни такива магазини с детски и бебешки стоки. Иначе, както казаха и в ДМ има.

# 191
  • Асеновград
Джой честито! Бързо възстановяване и скоро да сте заедно! Всичко ще е наред! Ще си пишем в тази група докато не родим всички, спокойно.

# 192
  • Пловдив
Джой, честити душички! 🥰 Бързо да качат и да си ги вземете вкъщи.На теб бързо и безпроблемно възстановяване! 🍀

# 193
Joy Joy бъдете здрави с бебоци те и честито!

# 194
  • Варна
Честито и от мен, Joy ! Да са ти живи и здрави бебенцата и скоро да се гушкате ! 🐰🐰

Общи условия

Активация на акаунт